Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:31:45 GMT

یونانیان شهرها را چگونه می‌ساختند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۸۶۹۸

یونانیان شهرها را چگونه می‌ساختند

در کتاب "یونانیان شهرها را چگونه می‌ساختند" به جزئیات زیادی از ویژگی‌های کالبدی و اجتماعی فضاهای شهری یونان پرداخته شده و ادبیات شهرسازی در دسترس خواننده ایرانی را گامی رو به جلو می‌برد.

به گزارش ایسنا،کتاب "یونانیان شهرها را چگونه می‌ساختند" رابطه معماری و شهرسازی با زندگی روزمره یونانیان باستان اثر آر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ای. ویچرلی، است که توسط سیروان بهرامی و شاهو کشاورزی به زبان فارسی برگردانده شده است.

این کتاب در هشت بخش تدوین شده است که فصل اول آن شامل رشد و نمو شهر یونان و در فصل دوم طرح ریزی شهرهای یونانی بررسی و در فصل سوم به استحکامات دفاعی آن‌ها اشاره می‌کند.

نویسنده این کتاب در فصل چهارم کتاب به بررسی آگورا و در فصل پنجم آن به کنکاش در مورد نیایشگاه‌ها و بناهای عمومی می‌پردازد و در فصل ششم هم به چگونگی ساخت ورزشگاه سرپوشیده، استادیوم و تئاتر پرداخته است.

در فصل هفتم به تشریح چگونگی ساخت خانه‌های یونانی پرداخته و سرانجام در فصل پایانی کتاب موضوع چگونگی ایجاد آب انبارها را مورد بررسی قرار داده است.

کتاب "یونانیان شهرها را چگونه می‌ساختند" در حوزه شهرسازی یونانی نمونه‌ای برجسته به شمار می‌رود که شناختی واضح و شگفت‌آور را به طور مختصر و مفید در حجم قابل توجهی از ایده‌های اساسی و مطالب مرتبط با این موضوع را در اختیار می‌گذارد.

مترجمین در پیشگفتار این کتاب آورده‌اند: یونان در هزاره پنجم قبل از میلاد مسیح، مقارن با دوران نوسنگی شاهد تحولات و دگرگونی‌هایی در سکونتگاه‌ها و شهرها بوده‌است. در این دوره یونان نخستین شهرهای خود را تجربه کرده است.

 شهرها یا پولیس یونانی با قلعه‌هایی مستحکم و مرتفع در بالای تپه‌ها که آکروپولیس نام داشت، قابلیت دفاعی بالایی داشتند؛ زیرا که هم در بالای بلندی‌ها بنا شده بودند و هم حصارها و دیوارهای سترگی از آنها محافظت می‌کردند. از آکروپولیس‌های معروف یونان باستان می‌توان، آکروپولیس آتن را نام برد. این شهرها حاصل اتحاد و اسکان یافتن گروه‌های قومی  و قبیله‌ای و کلونی‌های پدرسالاری بودند که بر اساس قوانین و آداب ‌و رسوم دینی مشترک و مشابه با هم اداره می‌شدند.

این نوع شهرها به تدریج دولت شهرها را بنیان نهادند و در قرن ششم تا چهارم قبل از میلاد به اوج شکوفایی خود رسیدند؛ اما در این میان آنچه که مترجمان را در گزینش این کتاب ترغیب نموده موضوع شناخت ریشه‌های شکل‌گیری فضاهای شهری در تمدن غرب است.

آنچه که در کتاب به عنوان آگورا مطرح می‌شود خواننده را با نقش بنیادی و نه انضمامی فضاهای شهری از همان آغاز تمدن هلنی آشنا می‌سازد. بارها در این کتاب گفته شده که سکونتگاه‌ها با آگورا پابه عرصه وجود نهاده و در کسوت شهر در آمده‌اند.

 در این کتاب به جزئیات بیشتری از ویژگی‌های کالبدی و اجتماعی فضاهای شهری و سایر عناصر برجسته شهر یونانی پرداخته شده و  ادبیات شهرسازی در دسترس خواننده ایرانی را گامی رو به جلو می‌برد.

این کتاب کوششی در جهت استفاده دانشجویان و مدیران و علاقه‌مندان به مسائل شهری است تا بتواند راهگشای سلسله مطالعات آینده پیرامون حوزه‌های شهرسازی و معماری یونان باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرسازي يونان استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۸۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، آیت الله «سید کاظم نورمفیدی» در گردهمائی منطقه ای ائمه جمعه استان های گلستان، مازندران و خراسان شمالی در شهر «خان ببین» با اشاره به جایگاه مهم امامت جمعه، اظهار کرد: به طوری که دامن پر مهر امامان جمعه برای اقشار مختلف مردم آن شهر پهن باشد و مختص برای عده ای خاص نباشد.
 
به گفته وی؛ نماز جمعه جای یک جناح خاصی نیست چون ما تابع سیاست های کلی رهبری معظم انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی هستیم و در این راستا راهنمایی های مهم مقام معظم رهبری برای همه ما اصل و اساس است.
 
امام جمعه شهر گرگان با بیان اینکه شأن امام  جمعه این نیست که در هر مسئله ای وارد شود، تصریح کرد: امام جمعه نباید با گفتار خودش مردم را از نظام و نماز جمعه جدا کرده و عامل شکاف در بین افراد جامعه باشد.
 
وی افزود: عمیق ترین و موثرترین قشر در امت اسلامی علمای دین بودند که با سال ها خون دل خوردن ها و در به دری ها در کسب معارف اسلامی زحمات فراوان کشیدند.
 
به گفته وی؛ مسئولیت امامت جمعه سخت و دشوار است؛ چون علما میراث ‌داران میراث گرانبهای پیامبراسلام (ص) هستند.
 
آیت الله نورمفیدی با عنوان اینکه ائمه جمعه چون در جایگاه منصوب رهبری قرار دارند باید در رفتار، اعمال و گفتار خودشان مراقبت کنند، ابراز کرد: «اتکاء به خدا» اساسی ترین نکته ای است که باید مد نظر همه عزیزان ائمه جمعه قرار بگیرد.
 
وی ادامه داد: از روز اولی که نماز جمعه در کشور شروع شد ما نیز همزمان در گرگان این فریضه را شروع و اقامه کردیم.
 
قدیمی ترین امام جمعه کشور با تأکید بر اهل تحقیق و مطالعه بودن امامان جمعه، گفت: بر اساس سال ها تجربه  به عنوان قدیمی ترین امام جمعه کشور از شما عزیزان می خواهم خطبه هایتان برای مردم همراه با مطالعه، تحقیق و دقت کامل باشد تا اگر کسی هم اشکالی به آن وارد کرد شما نیزجای دفاع برای آن داشته باشید.
 
وی افزود: گاهی حرف هایی را از امامان جمعه در نماز جمعه می شنویم که پس از ایراد آن و تحلیل های مردم این عزیزان نمی توانند پای حرفی را که زدند بایستند که این یک اشکال اساسی برای ائمه جمعه به شمار می رود.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • دیدگاه مکاتب فلسفه یونانی درباره سعادت انسان
  • دانشمندان تنها در ۱۵۰ دقیقه الماس ساختند
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • اهتمام به نظر همه اعضا از تنش در شوراها می‌کاهد
  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند
  • در شرایط تحریمی مهندسان ایرانی در سریلانکا سد ساختند
  • (تصاویر) گرد و غبار آفریقا آسمان پایتخت یونان را پوشاند