Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-29@13:21:35 GMT

سیاسی‌کاری اثر منبر را کم می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۹۷۵۸

خرداد؛ محسن غرویان گفت‌: یک خطیب باید مراقب باشد تا روی منبر وارد موضوعات سیاسی نشود. چون در سیاست یکی تابع نظرات این حزب است و دیگری به آن حزب تعلق دارد و به همین دلیل ورود به مسائل جناحی و گروهی طبیعتاً ایجاد تفرقه خواهد کرد.

مدرس فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم با طرح این جمله که «منبر بلندگوی دین است» از خطبا خواست به خصوص در ایام عزاداری که منابر همه‌گیر می‌شوند از شأن منبر مراقبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محسن غرویان در گفت‌و‌گو با اعتمادآنلاین در همین راستا توضیح داد: منبر در نظر مردم تریبون خداست. آحاد مختلف ملت منبر را بلندگوی دینی می‌بینند و دین هم حرف خدا را می‌زند.

 

وی افزود: آنچه از روی منبرها گفته می‌شود،‌ جنبه شرع و شریعت دارد. پس آنچه از منبر منتقل می‌شود، بسیار حساس است. نکته مهم این است سخنران‌هایی که از روی منبر سخن می‌گویند، باید حرف‌هایی بزنند که یقین داشته باشند بر اساس حکم خداست و خداوند به آن حرف‌ها راضی است.

 

مدرس حوزه علمیه در ادامه با اشاره به بحث‌هایی که بر روی منبرها انجام می‌شود، گفت: البته منبری‌ها و خطبای ما مراقب هسستند تا خدای ناکرده حرفی غیرخدایی از لسان‌شان جاری نشود. اما متاسفانه این روزها شاهد هستیم گروهی از منبری‌ها حرف‌های مشکوک زیادی می‌گویند که این امر هم برای خطیب خطر بزرگی است و هم شأن منبر را خدشه‌دار می‌کند. اهل منبر باید بر روی مردم تاثیر مثبت بگذارند. اگر مردم را به صلح،‌ آشتی، خیرخواهی برای دیگری، تعاون و... دعوت می‌‌کنیم، پس به هیچ وجه نباید از بالای منبر اظهاراتی تفرقه‌انگیز مطرح کنیم. چون هر سخن بی‌ربط و غلطی که از منبر به گوش مردم می‌رسد، می‌تواند آنها را از هم دور و بذر کینه را در دل‌هایشان بکارد.

 

غرویان همچنین با اشاره به اینکه در ذات مسائل سیاسی تفرقه امری بدیهی است، ادامه داد: یک خطیب باید مراقب باشد تا روی منبر وارد موضوعات سیاسی نشود. چون در سیاست یکی تابع نظرات این حزب است و دیگری به آن حزب تعلق  دارد و به همین دلیل ورود به مسائل جناحی و گروهی طبیعتاً ایجاد تفرقه خواهد کرد. در واقع سیاست‌زدگی دون شأن منبر است.

 

او در ادامه تاکید کرد: در منبر می‌توان درباره مسائل عمومی و همگانی‌ چون اهمیت مشارکت در انتخابات یا مسائل مربوط به حکومت و البته موضوعات مربوط به رابطه کشور با جهان وارد بحث شد. ورود به این مباحث نه تنها اشکال ندارد، بلکه در موضوع‌های مهم باعث انسجام می‌شود و هم‌صدایی را بیشتر می‌کند. نهایتاً چنین حالتی می‌تواند منشاء خیر، برکت و تاثیرات مثبت باشد.

 

محسن غرویان در پایان سخنانش گفت: منبر جایگاه پیامبران و اولیای دین است. حضرت محمد (ص) فرمودند: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ»؛ یعنی من فقط برای مسائل اخلاقی مبعوث شدم. بنابراین تریبون‌های مذهبی فقط باید بار اخلاقی و موضوع‌های معنوی و انسان‌ساز بر مسائل دیگر غلبه داشته باشد. اگر هم ورود سیاسی لازم تشخیص داده شود، به شکل حداقلی باشد و حداکثر منبر به فرهنگ‌سازی اخلاقی، مسائل معنوی و عرفانی اختصاص داده شود.

برچسب ها: محسن غرویان ، منبر ، حوزه علمیه قم

منبع: خرداد

کلیدواژه: محسن غرویان منبر حوزه علمیه قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۹۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • تشکیل شوراها اسباب تحکیم پایه‌های نظام را فراهم کرده است
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است