Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@03:03:21 GMT

راه‌اندازی کامل رآکتور اراک تا سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۲۰۱۱

راه‌اندازی کامل رآکتور اراک تا سال ۱۴۰۰

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تا دو هفته آینده مدار ثانویه رآکتور در حال بازطراحی اراک راه‌اندازی خواهد شد و تا سال ۱۴۰۰ کاملا رآکتور اراک راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش مشرق، علی‌اصغر زارعان ظهر امروز در مراسم افتتاحیه چهل و یکمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار داشت: وظایف حاکمیتی را دنبال می‌کند که وظیفه اصلی‌ آن در تولید برق پاک، سامانه‌های پرتودهی، تولید رادیوداروها، لیزرها و داشتن چرخه سوخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: جزئیات تولید آخرین نسل سانتریفیوژ در ایران‌

وی افزود: مسأله هسته‌ای مسأله‌ای خاص است، اما بهانه‌ای برای دشمنان است و خودشان هم این را می‌دانند، اما ما با ایستادگی و مقاومت و تدبیر و هوشمندی باید کارمان را جلو ببریم.

زارعان ادامه داد: نظام سلطه و استکبار به دنبال افزایش هزینه‌های ماست و ما باید هزینه‌های خودمان را در بعد سیاسی و مادی مدیریت کنیم که تا امروز، رهنمودهای رهبری و بهره‌مندی از اساتید و دانشگاه‌ها موجب شده که روز به روز در اقتدار خودمان مقابل دشمن بایستیم.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نباید توقف کنیم و بسنده به آنچه هستیم داشته باشیم، چون دشمن بیشتر به ما می‌تازد، سختی‌ها می‌گذرد، ضمن اینکه ایران اسلامی سخت‌تر از اینها را دیده و مطمئن باشید آینده خوبی در پیش روی داریم.

زارعان بیان کرد: پیرامون مسائل هسته‌ای با توجه به عدم اعتماد به دشمنان، نیروگاه‌هایی از سال ۵۳ در کشور ایجاد شد که نیروگاه بوشهر یکی از آنهاست که در مدار است و روزانه برق قابل توجهی تولید می کند.

وی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که چرخه سوخت را از اکتشاف و استخراج و استفاده در نیروگاه‌ها عملیاتی کنیم و اکنون ایران در این عرصه جزو ۱۰ کشور دارنده چرخه سوخت است و همین مسأله موجب عصبانیت غربی‌ها شده است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی، بومی‌سازی را از رسالت‌های سازمان برشمرد و بیان کرد: با حمایت‌های همه دولت‌ها صنعت هسته‌ای کشور و ۱۰۰ درصد سازمان انرژی اتمی و فعالیت‌های آن بومی شده است.

زارعان خاطرنشان کرد: زمانی کشورهای دیگر حاضر نبودند یک سانتریفیوژ به ما داده و تحمل اینکه یک سانتریفیوژ بچرخد، نداشتند و اکنون هزاران سانتریفیوژ در نظنز و فردو مشغول به کار است.

وی گفت: مهم‌تر از سانتریفیوژ، کیک زرد است که ماده اولیه و استراتژیکی است و همه دنیا می‌توانند خرید کنند، اما به جمهوری اسلامی نمی‌فروشند، اما با تلاش نیروهای جوان کشورمان اکنون این ماده را داریم.

زارعان بیان داشت: برای حرکت به سمت فناوری‌های نوین باید ریسک و هزینه کرد و کشور برای اینکه زیر بار سلطه نرود، هزینه می‌کند و باید هزینه استقلال را داد.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: با حمایت مقام معظم رهبری و دولت، مجوزهای لازم را دریافت کردیم و با اکسن ۸۶ درصد از کشور، کار اکتشاف و استخراج روی زمین را شروع کردیم و اکنون می‌دانیم چقدر ماده استراتژیک اورانیوم بومی داریم و میزان روی، مس و آلومینوم و آب‌های عمیق ژرف را هم می‌دانیم.

وی گفت: امسال از ۵۰ تن اورانیوم بومی استفاده خواهیم کرد، ما به ۲۷ تن اورانیوم غنی شده برای یک رآکتور هزار مگاواتی نیاز داریم و هدف‌گذاری ما ۵ رآکتور است.

زارعان بیان کرد: به همین دلیل طی فرآیند مذاکرات و با تدبیر و درایت نزدیک به ۴۰۰ تن اورانیوم ناب و عالی را بدون پرداخت پولی گرفتیم که ۷۰ کیلوی آن ۲۰ درصد بود و به امانت در روسیه است که ۱۰ کیلو برگشته و مابقی هم امانت در روسیه وجود دارد و برحسب نیاز آنها را درخواست می‌کنیم.

وی گفت: از رویکردهای سازمان ارائه خدمات به دیگر صنایع است، اکنون ما ماده اولیه کیک زرد را تولید می‌کنیم و این اقدام در عرصه بین‌الملل خیلی اثرگذار بوده است.

زارعان بیان کرد: ما به دنبال ساخت بمب و انبار آن نیستیم، چون فتوای رهبر معظم انقلاب برای ما مهم است، اما فناوری را دنبال می‌کنیم.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در مذاکرات تلاش کردند کاربری رآکتور اراک را تغییر بدهند، در کنار رآکتور اراک، آب سنگین فعالیت می‌کند و سالانه ۲۰ تن آب سنگین تولید و به بعضی از کشورها صادر می‌کنیم و همان کسانی که می‌گفتند ایران بلوف می‌زند، خودشان خریدار آب سنگین ما شده‌اند و تا ظرفیت ۲۵ تن برحسب نیاز می‌توانیم آب سنگین تولید کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تا دو هفته آینده مدار ثانویه رآکتور در حال بازطراحی اراک راه‌اندازی خواهد شد و تا سال ۱۴۰۰ کاملا راکتور اراک راه‌اندازی می‌شود.

زارعان گفت: همچنین سه نسل جدید از ماشین‌های سانتریفیوژ در روزهای آینده رونمایی خواهد شد.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: هر چه ظرفیت غنی‌سازی مدنظر و موردنیاز را انجام می‌دهیم، اما در حوزه تحقیق و توسعه نیز کار چند ساله صورت گرفته که چند ماشین را می‌توانیم رونمایی کنیم. 


زارعان به تفاوت سایت فردو و نطنز پرداخت و گفت: سایت فردو سایت پدافندی است که اگر اتفاقی برای سایت نطنز رخ داد در فردو بتوانیم عملیات غنی سازی خودمان را دنبال کنیم.


وی افزود: امروز یک هزار و ۴۴ سانتریفیوژ در فردو و ۵ هزار و ۶۰ سانتریفیوژ در نطنز داریم و با نسل‌های مختلف سانتریفیوژ روبه‌رو هستیم.


زارعان با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی هیچ توقفی ندارد، ادامه داد: پروژه‌ای در راستای استاندادسازی رادیودارو را دنبال می‌کنیم که کمک به بیماری‌های سرطانی است. 


وی خاطرنشان کرد: از وظایف سازمان انرژی اتمی، تولید رادیودارو است و در هفته ۱۹۰ هزار بیمارستان و مرکز درمانی را باید رادیو دارو برای تشخیص بدهیم که ۶۳ میلیون یورو هزینه دارد.


زارعان گفت: ضمن اینکه نیاز خودمان را برآورده می‌کنیم به بعضی از کشورها صادرات را هم انجام می‌دهیم.


وی ادامه داد: مرکزی در حال احداث داریم که درمان قطعی سرطان را دنبال می‌کند و نزدیک به ۲۰۰ میلیون یوره زینه تجهیزات آن است.


وی گفت: در حوزه صنعت و فیبرودیسک هم اقداماتی انجام دادیم که شانه به شانه بعضی از کشورها همچون آمریکا حرکت می‌کند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن رآکتور اراک راکتور اراک سایت نطنز صنعت هسته ای سازمان انرژی اتمی اراک مقام معظم رهبری مساله هسته ای نیروگاه بوشهر صنعت هسته ای امریکا روسیه ایران آمریکا جمهوری اسلامی زارعان سانتریفیوژ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۲۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: به مناسبت گرامیداشت دهم اردیبهشت سال جاری، از آهنگ خلیج‌فارس به دو زبان فارسی و عربی تهیه شده به سفارش این سازمان، رونمایی می‌شود.

محمود افتخاری‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی با تبریک فرارسیدن دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس اظهار کرد: طی سال‌های اخیر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به همراه اربابان غریب‌شان که از انقلاب اسلامی و اقتدار ایران زخم خورده‌اند همواره سعی و تلاش فراوانی در تحریف نام خلیج فارس داشته‌اند تا از این تغییر نام اعتباری برای خود بیافرینند و این آبراه استراتژیک جهان را به نام خود درآورند.

وی افزود: البته اعراب حاشیه خلیج فارس در پیمودن این مسیر تنها نبودند و گاه گاه از سوی بعضی مؤسسات بزرگ غربی از جمله نشنال جئوگرافی نیز همراهی می‌شدند.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک تصریح کرد: این همراهی‌ها در نهایت به عذرخواهی این گونه مؤسسات و جایگزینی نام اصیل خلیج فارس به جای نام‌های جعلی دیگر شد.

افتخاری فرد خاطرنشان کرد: به مناسبت گرامیداشت دهم اردیبهشت ماه سال جاری، از آهنگ خلیج فارس به دو زبان فارسی و عربی تهیه شده به سفارش این سازمان، رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: در راستای ارج نهادن این روز بزرگ و با عنایت به برنامه‌ریزی انجام شده سفارش ساخت یک قطعه موسیقایی به نام خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته شد.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: این اثر امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در صحن علنی شورا با حضور اعضای شورای شهر و شهردار اراک رونمایی می‌شود.

کد خبر 749104

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • راه‌اندازی قرارگاه جهش تولید در دستور کار
  • راه‌اندازی قرارگاه جهش تولید
  • چادرملو- آلومینیوم: فقط در 27 اردیبهشت!
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • چاه‌های مسدود شده شهرداری قم فک پلمب شد