Web Analytics Made Easy - Statcounter

«صباح زنگنه» نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی در تشریح ابعاد و دلایل به هم‌ریختگی داخلی لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: برای تحلیل ریشه اعتراض‌های اخیر در لبنان، در وهله اول باید ساختار سیاسی و اجتماعی این کشور را مورد بررسی قرار دهیم. با توجه به تنوع اقوام، ادیان و مذاهب با ابتکاری که سالیان قبل در این کشور به خرج داده شد، حکومت ائتلافی در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به گذشته این کشور رجوع کنیم، می‌بینیم که در زمان استعمار فرانسه، مسیحیان بیشترین توجه پاریس را به خود جلب می‌کردند اما براساس توافق ملی در سطوح قبایل و طائفه‌ها قرار بر این شد که نخست‌وزیر این کشور از اهل سنت، رییس پارلمان از طیف شیعه و رییس جمهور از جناح مسیحی انتخاب شود. این سه طیف از استقلال لبنان تا به امروز در رأس قدرت لبنان قرار داشتند. در اینجا است که علاوه بر فرانسه، ایران و عربستان هم به جمع کشورهای دارای نفوذ در لبنان پیوستند. لذا آنچه در نمای کلی لبنان مورد نظر قرار می‌گیرد، جناح‌بندی هرکدام از طیف‌های مذکور و همچنین میزان سهمی است که آنها در ساختار قدرت به خود اختصاص می دهند.  

وی ادامه داد: مشکلی که لبنان از گذشته تاکنون دارد این است که هیچ کدام از طیف‌های مذکور حاضر نیستند امتیاز جناح خود را کاهش بدهند و به همین دلیل است که مشکل اساسی در این کشور، سهم‌خواهی طیف‌های مختلف سیاسی عنوان می‌شود که همین مورد را در عراق هم شاهد هستیم. نمونه‌ای از این سهم خواهی را باید در مساله برق ، تلفن  و ارتباطات اینترنتی لبنان جست‌وجو کرد؛ به گونه‌ای که مدیریت این سه مورد در دست طیف خاص قرار دارد که هر وقت آنها اراده کنند عوارض و مالیات را افزایش می‌دهند؛ یک روز به بهانه بازساری و نوسازی شبکه برق و تلفن این اقدام انجام می‌گیرد و روز دیگر عدم نظافت شهر و کم‌کاری شهرداری از سوی طایفه دیگر افزایش پیدا می‌کند که باعث ایجاد هرج و مرج در این کشور شده است. در اعتراض‌های اخیر یکی از مباحثی که باعث افزایش هرج و مرج شد بالا بردن مالیات بود و از سوی دیگر عوارض واردات و صادرات به شدت افزایش پیدا کرده که مجال تنفس به مردم لبنان را نمی‌دهد. این درحالی است که افراد نزدیک به سران کشور کاملا ًدر رفاه به سر می‌برند و هیچ‌گونه مشکلی از حیث مالی برای آنها متصور نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ساختار سیاسی لبنان در فساد سیستماتیک غرق شده است، گفت: به عنوان مثال در بحث گاز، به شرکت‌های خارجی برای توسعه و استخراج میدان‌های گازی اجازه داده نشده تا وارد لبنان شوند و از این جهت طیفی که مافیای گاز را در لبنان اداره می‌کنند اجاره نداده‌اند که خارج از حلقه نفوذِ خود، ارگان‌ها یا اشخاص خاص ورود کنند و همین موضوع انحصار را به وجود آورده است. این وضعیت دقیقاً نشان می‌دهد که هر کس به کانون‌های قدرت نزدیک باشد، برنده خواهد بود و مابقی مردم تنها به عنوان زیر دستان و مالیات دهندگان مورد نظر قرار می‌گیرند. در همین راستا باید توجه داشت امتیازهایی که در اختیار وزراء، نمایندگان و دولتی‌ها قرار دارد، بسیار عظیم و نامحدود است.

زنگنه افزود: به عنوان نمونه کسانی که از بدنه دولت جدا می‌شوند یا وارد دوران بازنشستگی خود می‌شوند، همچنان دارای پاسپورت سیاسی هستند و حقوق بازنشستگی نجومی دریافت می‌کنند. حتی مافیای صادرات و واردات لبنان در اختیار همین اشخاص است و در نهایت باعث نهادینه شدن فساد در چارچوب اقتصادی و سیاسی کشور شده‌اند. اینکه دیده می‌شود بخشی از احزاب سیاسی در لبنان خواستار استعفای اعضای خود هستند و دولت را به چالش می‌کشند، بخشی از همین سناریو به حساب می‌آید. نمونه بارز آن نشات «ولید جنبلاط» است که قصد دارد مافیای ساخت و ساز ساختمان در سوریه را هدایت کند که به راحتی متوجه می‌شویم اظهارات اخیر او در راستای سهم خواهی مطرح شده، نه اصلاح امور کشور به نفع مردم.  

وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه دیده می‌شود طیف‌های مختلف سیاسی در لبنان، دولت را مورد هجمه قرار می‌دهند، تنها یک بازی سیاسی برای تامین منافعشان است. اگر این روند موجب تعطیل شدن دولت شود، شک نکنید که فساد و معادله‌های مافیای اقتصادی و سیاسی در لبنان به اوج خود می‌رسد. بدون تردید تعطیل شدن دولت باعث می‌شود اشخاصی مانند «سمیر جعجع» مجدداً وارد فاز مطالبات شوند و منافع خود را از دولت اخذ کنند و به همین دلیل اگر دولت در لبنان تعطیل شود حداقل یک تا دو سال این کشور وارد خلاء سیاسی خواهد شد و باندهای مافیای مجدداً قدرت خواهند گرفت. تنها راه حل وضعیت فعلی این است که احزاب ملی و کسانی که با جدیت دنبال خدمت کردن به مردم هستند وارد میدان شوند و همگی دست به اصلاح امور و قوانین بزند تا مانع سقوط دولت شوند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: لبنان ولید جنبلاط بیروت سعد الحریری سمیر جعجع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۴۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران

شنیدن خبر برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا و ایران اکسپو ۲۰۲۴، با حضور ۲۳۰۰ تاجر خارجی آن هم پس از پاسخ موشکی ایران به اسرائیل از شگفتی های این روزها و نشان دهنده امنیت بالای سرمایه گذاری در کشور ماست و شیرینی پیروزی وعده صادق را دوچندان کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران در صبح شنبه 8 اردیبهشت ماه با حضور مقامات رسمی ایران و دیگر کشور حاضر در نمایشگاه افتتاح شد و لغایت چهارشنبه 12 اردیبهشت ماه 1403 در حال برگزاری است.

این نمایشگاه با استقبال خوبی از سوی مهمانان خارجی مواجه شده است که به گفته مسئولین حتی برای پذیرش کامل مهمانان دچار مشکل شده اند.

بیش از 2300  تاجر خارجی مهمان اکسپو 2024

برآورد ها حاکی از آن است که بیش از 2300 نفر از مقامات سیاسی ، تجاری از کشور های اروپایی، کشور های عضو بریکس، اعضای سازمان همکاری شانگهای، آمریکا لاتین، کشور‌های همسایه و حوزه خلیج فارس، کشور های حوزه اوراسیاو آفریقا برای حضور در این نمایشگاه به ایران سفر کرده اند.

نمایشگاه ایران اکسپو 2024 در قالب 6 گروه کالایی محصولات ایرانی شامل 1) صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات 2) صنعت، فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری 3) دارو، تجهیزات پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی 4) محصولات شیمیایی 5) خدمات فنی مهندسی و 6) گروه پتروشیمی با حضور بیش از 700 شرکت دانش بنیان ایرانی در حال برگزاری است و حدود 1500 محصول دانش بنیان خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهند داد.

بدون شک این نمایشگاه فرصت بسیار مناسبی برای شناسایی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های افزایش صادرات کشور بوده و در نهایت فتح بابی برای بازارهای جدید و رونق صادرات خواهد بود.

بر اساس مشاهدات میدانی از نمایشگاه ایران اکسپو تمامی فضای نمایشگاه که بر اساس اعلام مسئولین برگزاری نمایشگاه به مساحت 50 هزار‌مترمربع بوده تکمیل شده است.

اکسپو 2024 موضوعات متنوعی چون توسعه صنعت نمایشگاه با تمرکز بر افزایش تعاملات جهانی و نمایش توانمندی های صادراتی ایران و ایجاد فرصت های نو برای سرمایه گذاری خارجی و داخلی، برند سازی محصولات و تولیدات داخلی با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی و افزایش قدرت سیاسی از سمت نمایشگاه؛ برگزاری نشت های تجاری B2B بین بازرگانان و تولیدکنندگان داخلی و سرمایه گذاران خارجی و ارائه بیش از 200 بسته سرمایه گذاری برای پیشنهاد به سرمایه گذاران خارجی را دنبال می کند. 

تاجرکامرونی: ایران متفاوت از شنیده هاست

در گفت و گویی با تاجری از کامرون در مورد حضورش در ایران و نمایشگاه اکسپو 2024 ، وی بیان داشت: وقتی به ایران آمدم بسیار متعجب شدم چون با آنچه که شنیده بودم متفاوت بود. با دیدن کیفیت شهر و شادی مردم و استقبال گرم از مهمانان خارجی متعجب شدم. این نمایشگاه معرکه است چون هر چیزی که نیاز داشته باشید را میتوانید تهیه کنید. خودم برای خرید محصولات و تجهیزات پزشکی آمدم.

او در پاسخ به اینکه آیا برای اولین بار به ایران سفر می کنید؟ اینگونه اذعان داد : بله ؛ اولین بار است بگذارید برایتان یک نکته جالب بگویم ، وقتی به خانواده ام گفتم قصد دارم به ایران سفر کنم همه شوکه شدند؛ داری به جایی می روی که موشک باران می شود.به همین خاطر از دیدن زیبایی شهر و آرامش مردم متعجب شدم.

همانطور که می بینید یکی از نکات مهمی که در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است امنیت روانی بازدیدکنندگان و مهمان خارجی است؛ برخلاف تبلیغات منفی رسانه های غربی علیه ایران و دستاورد های اقتصادی ، علمی و فناورانه برپایی این نمایشگاه در این برهه زمانی نشان از اقتدار سیاسی و اقتصادی ایران است که مورد استقبال بسیاری از کشور های جهان قرار گرفت. 

برخی از بازدیدکنندگان خارجی اذعان داشتند که به دنبال تجارت با کشوری همچون ایران هستند که قدرتمند و توانمند باشد و در تجارت با آنها مشکلی نخواهد شد و از آنها حمایت شود.

کاهش اثرگذاری تحریم ها با حضور در پیمان های جهانی 

ایران در طی سال های اخیر با عضویت در سازمان همکاری منطقه ای و بین المللی چون سازمان همکاری شانگهای، بریکس، قرارداد اوراسیا و... بر قدرت تعاملات ایران با سایر کشور های جهان افزوده است و اثر گذاری تحریم ها را کاهش داد.

همچنین برگزاری نشست اجلاس آفریقا و ایران اکسپو 2024 متاثر از قدرت ژئوپلتیک ایران در جغرافیای جهانی است.

امروزه با برگزاری چنین نمایشگاهی و معرفی دستاورد های اقتصادی ، علمی و فناوری به جهانیان اثبات شده است که ایران به لحاظ فناوری پیشرفته است و پیشرفته شدن در علم و فناوری موجب افزایش توان قدرت سیاسی و اقتصادی ایران خواهد شد.

غربی ها ایران را در ارائه ظرفیت های صادرات و برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024 برای به نمایش گذاشتن  این توانمندی ها، تولیدات و تجهیزات داخلی ناتوان می دیدند حال این نمایشگاه و دستاوردهای آن اثبات می کند که ایران در حال پیشرفت و توسعه و نوآوری است و در سطح جامعه جهانی می درخشد.

ایران در کنار ایفای نقش سیاسی خود برای تقویت همکاری های اقتصادی نیز اهمیت ویژه ای قائل است و این نمایشگاه در کنار نتایج مثبت اقتصادی و ارزآوری، عزمی برای توسعه سیاسی ایران و نقشی موثر در تحکیم ثبات و امنیت در منطقه به توسعه اقتصادی پایدار و افزایش همکاری های دو یا چندجانبه بین کشور ها را مورد توجه قرار داده است. 

بنابراین برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024 ، با وجود چنین شرایط منطقه ای در امنیت کامل و میزبانی از این حجم از نمایندگان و مقامات رسمی کشور های خارجی مورد تحسین و اهمیت سیاسی این نمایشگاه در کنار اهمیت اقتصادی آن بسیار حائز اهمیت بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر
  • دیدار دوم شهرداری گرگان و الریاضی لبنان؛ چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
  • تعطیلی دانشگاه لهستانی به جرم فروش مدرک/ مدیران سیاسی و نظامی مشتریان مدرک تقلبی بودند
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستند
  • آغاز تحصن دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم