Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است، صادرات محصولات معدنی به تنهایی می‌تواند تمام صادرات نفتی کشور را پوشش دهد و جایگزین آن شود.

حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا به مناسبت روز ملی صادرات (29 مهر) در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های بسیار زیادی در حوزه صادرات دارد که در این سال‌ها آنطور که باید از آن استفاده نکرده‌ایم، افزود: اگر می‌خواهیم وابستگی به صادرات نفتی کاهش یابد باید اتکای بیشتری به صادرات محصولات غیرنفتی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف پتانسیل‌های زیادی داریم که توسعه آنها می‌تواند جایگزین صادرات نفتی کشور شود، حوزه معادن را یکی از مهمترین این ظرفیت‌ها دانست و خاطرنشان کرد: صادرات محصولات معدنی به تنهایی می‌تواند تمام صادرات نفتی کشور را پوشش دهد.

حسینی‌کیا تنها مشکل صادرات مواد معدنی را خام‌فروشی آن اعلام و یادآوری کرد: ایران در برخی مواد معدنی از جمله قیرطبیعی بهترین و بیشترین ذخایر دنیا را دارد، اما باید سرمایه‌گذاری بیشتری روی فرآوری این محصولات و ایجاد ارزش افزوده در آنها انجام شود.

وی افزود: خام‌فروشی مواد معدنی ارزش افزوده آن را عاید دیگر کشورها می‌کند و این در حالی است که ما از همین محل می‌توانیم سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی فراوانی برای کشور داشته باشیم.

نماینده سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: محصولات کشاورزی نیز حوزه پرپتانسیل دیگری برای رونق صادرات کشور است، اما نواقصی از جمله ضعف بازاریابی جهانی، بی‌توجهی به بسته‌بندی مناسب، نبود فرآوری کافی و ... باعث شده آنطور که باید از مزیت‌های صادرات کشاورزی بهره‌مند نشویم.

وی تاکید کرد: در برخی محصولات صنعتی از جمله لوازم خانگی نیز ظرفیت‌های قابل توجهی در کشور وجود دارد که حداقل می‌تواند بخشی از نیازهای بازار منطقه را تامین کند.

حسینی‌کیا با اشاره به زمینه‌هایی که لازم است برای استفاده بهتر از این ظرفیت‌ها فراهم شود، اظهار کرد: یکی از مهمترین موارد حمایت بانک‌ها از صنایع صادرات محور برای تامین نقدینگی مورد نیاز آنها است که باید چنین صنایعی را ویژه ببینند.

وی ادامه داد: به علاوه قوانین دست و پاگیر حوزه صادرات و تجارت نیز باید حذف و اصلاح شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خواستار تسهیل‌گری بیشتر دولت در حوزه صادرات شد و عنوان کرد: روند تجارت در مرزها باید چالاکی بیشتری داشته باشد.

حسینی‌کیا با انتقاد از خواب طولانی مدت کامیون‌ها در مرزهای صادراتی، گفت: این زمان معطلی باید به نیم تا یک ساعت کاهش یابد.

وی معتقد است، کاهش این بروکراسی هزینه‌های جانبی صادرات خصوصا هزینه حمل و نقل را کاهش می‌دهد و به رقابتی شدن کالاهای صادراتی کمک می‌کند.

نماینده سنقر و کلیایی در مجلس خواستار بهبود وضعیت زیرساخت‌های مرزی هم شد و تاکید کرد: 24 ساعته شدن مرزها، راه‌اندازی حمل یکسره و... نیز می‌تواند به رونق صادرات کشور کمک کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پیاده روی اربعین حسن روحانی آمدنیوز روح الله زم آذرآب اراک محمد حسین رستمی جام جهانی والیبال حسین فریدون حسینی کیا صادرات نفت پیاده روی اربعین حسن روحانی آمدنیوز روح الله زم آذرآب اراک محمد حسین رستمی جام جهانی والیبال حسین فریدون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۷۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد

ایسنا/هرمزگان قشم و کیش در شاخصه‌های سرمایه گذاری، تولید و صادرات، برترین مناطق آزاد کشور در حوزه اقتصادی انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان، اختتامیه‌ همایش ملی مناطق آزاد و ویژه‌ی اقتصادی کشور شامگاه ۶ اردیبهشت در مشهد مقدس برگزار شد. این نشست که با حضور وزیر کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی و حجت الله عبدالملکی نماینده ویژه‌ی رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد برگزار شد.

در شاخصه‌های سرمایه گذاری، تولید و صادرات، برترین مناطق آزاد کشور در حوزه اقتصادی انتخاب شدند.

براساس ارزیابی عملکرد شاخص های اقتصادی سال ۱۴۰۲ حوزه‌های مختلف مناطق آزاد، مناطق آزاد قشم و کیش در حوزه موضوعات اقتصادی (سرمایه گذاری، تولید و صادرات) حائز رتبه اول و برتر در همایش ملی کلیه مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی شدند.

عبدالملکی در همایش ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اهدای لوح از زحمات مدیرعامل این دو منطقه آزاد به منظور ارتقای شاخص های اقتصادی تقدیر کرد.

 افزایش صادرات و صادرات مجدد، به بیش از ۵۰۵ میلیون دلار، تراز تجاری مثبت ۳۱۳ میلیون دلاری، رشد صدور و تمدید ۲۰ درصدی مجوزهای سرمایه گذاری، رشد حجم سرمایه‌گذاری در شیلات و کشاورزی به میزان ۱۰۰ درصد، رشد ۱۱ درصدی تعداد ثبت شرکت‌ها،رشد حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد خودرو و مسافر به میزان ۲۷ درصد، رشد اشتغال ۲۵ درصدی ایجاد شده در واحدهای صنعتی، عقد قرارداد تحویل ۸۰ قطعه زمین برای فعالیت‌های صنعتی از جمله مهمترین دستاوردهای اقتصادی منطقه آزاد قشم در سال گذشته می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی