Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@12:06:02 GMT

۴۳ هزار عنوان کتاب در ۶ ماهه امسال چاپ شده است

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۹۰۷۲

۴۳ هزار عنوان کتاب در ۶ ماهه امسال چاپ شده است

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی، ظهر امروز در مراسم افتتاح نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز که با حضور حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد، با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از دیرباز با اندیشه و ادب نسبت قوی و محکمی دارد، ابراز داشت: اگر به گذشته مراجعه کنیم ۲ نماد بزرگ این استان مقبره الشعرا هزار سال است که می درخشد، از اسدی طوسی تا ملک الشعرای ۲ زبانه ایران شهریار عزیز و یا ربع رشیدی به عنوان نمادی از دانشگاه جامع ایران اسلامی را می بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آذربایجان شرقی در دوره اخیر نیز با دریچه هایی برای ورود علم و اندیشه جدید و سخت افزارها نسبتی داشت.

صالحی در ادامه با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی  یک فضیلت نیست بلکه ضرورت است، خاطرنشان کرد: علم گوهر زیست انسانی است هم برای اینکه شهروند خوبی داشته باشیم و هم اینکه آگاهی داشته و هم انسان سالمی داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: صرفا نه برای اینکه جامعه عالمی داشته باشیم تا پیشرفت کند بلکه حتی برای سلامت زیست هم به کتاب خواندان نیازمندیم، امروزه در فواید کتاب و سلامت هم نکات فراوانی بیان شده اینکه ما از طریق کتاب به لایه های خودمان پی می بریم و تمرکز روح پدید می آید.

وی با اشاره به اینکه کتاب را تنها یک مستحب موکد ندانیم کتاب و کتابخوانی واجب موکد است، ابراز داشت: ما برای کتاب و کتابخوانی تهدید های مضاعفی داریم زاویه نخست رقبای کتاب هستند امروز رقبای کتاب بیش تر از گذشته است، وقتی میانگین مصرف اینترنت ما در کشور ۱۶۹ دقیقه بوده که در برخی از استان ها بالای ۲۰۰ دقیقه و میانگین مصرف تلویزیون ۷۲ دقیقه است، به طور طبع، کتاب و کتابخوانی غریب است.

آموزش و پرورش نتوانسته بین کودکان و کتابخوانی آشتی برقرار کند

صالحی با بیان اینکه نظام آموزش و پرورش ما نتوانسته بین کودک و نوجوان و کتابخوانی آشتی برقرار کند، تاکید کرد: مدرسه کتابخوانی را وسعت نداده و نمی دهد، مدرسه انبار کردن ذهن را یاد می دهد که به سرعت خالی می شود، ما با حجم زیاد کتاب های درسی، بدون اینکه فرصت مطالعه آزاد را به دانش آموزان بدهیم، آن ها را از کتابخوانی دور می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خانواده ها را تهدید دیگری علیه کتابخوانی دانست و تصریح کرد: والدین نه خودشان کتاب می خوانند و نه فرزندان را با کتاب انس می دهند و کتاب خواندن فرزندان را ارزش می دانند.

وی اذعان داشت: اگر مصرف میانگین مطالعه ما ۱۳ دقیقه در روز است، در مقابل مصرف اینترنت و تلویزیون، زنگ هشدار است، اگر می گوییم کتاب شهروند خوب ساخته و انسان سالم تربیت می کند پس ما در خطر این آسیب ها و تهدیدها هستیم.

صالحی با اشاره به اینکه کتاب خوب در جمهوری اسلامی، کم تولید نشده است، گفت: علیرغم این تهدیدها فرصت هایی نیز برای کتاب و کتابخوانی داریم، انسان عاقل و جامعه عاقل، تهدیدها را درک می کند اما تسلیم تهدیدها نمی شود و فرصت ها را به جنگ تهدیدها می فرستد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در ۴۰ سال بعد از انقلاب اسلامی ایران، بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار کتاب تولید شده است که۸۰ درصد آن ها تالیفی هستند که در شاخه ادبیات ۲۵۰ هزار عنوان و در حوزه دین ۲۰۰ هزار عنوان منتشر شده است.

وی عنوان کرد: در ۶ ماهه اول امسال ۴۳ هزار عنوان کتاب چاپ شده که نسبت به سال گذشته افزایش محدودی دارد، جریان حیات نشر علیرغم همه سختی ها با نفس حرکت می کند و این یک فرصت است.

صالحی در بخش دیگری بازخوردگیری از کتاب ها فرصت مهمی در عصر امروز است، گفت: استفاده از سرمایه های اجتماعی برای گسترش فرهنگ مطالعه در کشور افزایش پیدا کرده است، فضای اجتماعی و پویش های اجتماعی در فضای مجازی برای کتابخوانی امروز روبه رشد بوده و فرصت مغتنمی به شمار می رود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اهمیت گسترش سرمایه گذاری در حوزه کتاب و کتابخوانی تاکید کرد و افزود: اگر در گذشته خیرین مدرسه ساز داشتیم، امروز فضای اجتماعی برای کشاندن جامعه به حوزه کتاب و کتابخوانی بسیار افزایش پیدا کرده است و این سرمایه اجتماعی را نباید دست کم گرفت.

کد خبر 4752126

منبع: مهر

کلیدواژه: افتتاح نمایشگاه کتاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تبریز اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام زائران اربعین بوشهر قزوین گرگان شیراز سانحه تصادف شهرکرد موکب مرز شلمچه رادیو اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۹۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» که توسط احسان مردوخ روحانی گردآوری شده است، عصر یکشنبه با حضور جمعی از مسؤولان سنندج رونمایی شد.

احسان مردوخ روحانی، پژوهشگر و نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج در مورد این کتاب اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو به ثبت رسید و براین اساس ایده اولیه نوشتن کتاب نامداران موسیقی سنندج نیز به پیشنهاد دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج شکل گرفت که اتمام آن حدود چهار سال به طول انجامید.

وی افزود: اسامی نامدارانی که در این کتاب ذکر شده، شامل خواننده، نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی هستند که توسط دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج انتخاب شده‌اند.

نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج یادآور شد: در این کتاب اطلاعاتی در مورد ۴۰ نفر از اهالی موسیقی و گروه کامکارها که همگی از نامداران موسیقی شهر سنندج هستند به ترتیب حروف الفبا آمده و کتاب به ۳ زبان فارسی، کردی و انگلیسی چاپ شده است.

مردوخ روحانی خاطر نشان کرد: در مورد برخی از نامداران موسیقی سنندج اطلاعات و داده‌های بسیار کمی وجود داشت که این جزو سختی‌های کار ما بود اما آنچه که آمده سعی شده به درستی بیان شود.

وی بابیان اینکه در جلدهای بعدی این کتاب به زندگی سایر نامداران شهر سنندج نیز پرداخته می‌شود، گفت: سعی خواهیم کرد نواقص و ایرادات این جلد را رفع کنیم که امیدواریم این کتاب فتح بابی برای توجه بیشتر به هنرمندان شهر باشد.

تحقیقات انجام شده در حوزه موسیقی کردی کافی نیست

مدرس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: در حوزه موسیقی کُردی تحقیقات بسیاری صورت گرفته اما کافی نیست و ما داده‌های کمی را به‌ویژه در مورد هنرمندان حوزه موسیقی در اختیار داریم.

حمید حاصلی، گفت: هنرمندان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و چاپ کتاب در مورد آنها بسیار ارزشمند است که می‌تواند به عنوان منبع برای نسل‌های بعدی نیز بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
این هنرمند موسیقی اذعان کرد: قطعاً هر کاری دارای نقاط قوت و ضعفی است که امیدواریم احسان مردوخ روحانی، نویسنده این کتاب، برای جلدهای بعدی آن، نواقص را برطرف کند.

سنندج در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش دارد

شهردار سنندج نیز در سخنانی بیان کرد: امروز نام سنندج بر تارک تاریخ می‌درخشد و در حوزه هنر و فرهنگ در عرصه جهانی حرف برای گفتن دارد و این به دلیل وجود هنرمندان و پیشکسوتانی است که در این استان پرورش یافته‌اند.

سید انور رشیدی سنندج را مهد علم و دانش خواند و گفت: این شهر در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش مؤثری داشته است.

وی با عنوان اینکه کردستان و خاصتا سنندج دیار بزرگان، پیشکسوتان، ورزشکاران و نام‌آورانی مانند بهزادیان‌ها، عندلیبی‌ها، کامکارها، صادق‌ایوبی‌ها، یوسف‌زمانی‌ها، نعمتیان‌ها، ضیاءالدینی‌ها و …است که نام آوازه جهانی دارند، افزود: سنندج با وجود چنین سرمایه‌ها هنری، ورزشی، فرهنگی و… در عرصه هنر و فرهنگ شهره جهانی یافته و شهر خلاق موسیقی جهان و پایتخت نوروز و پایتخت دف شده است.

وی از تکمیل فرهنگ‌سرای شهرداری سنندج در پارک خیابان شهدا خبر داد و گفت: این طرح آماده افتتاح است و منجر به افزایش سرانه زیرساخت‌های فرهنگی در شهر سنندج و کاهش آسیب‌های اجتماعی در این نقطه خواهد بود.

رشیدی اضافه کرد: با همکاری مالکان این اراضی شهرداری سنندج موفق به تملک پارک شهدا شد و تنها ۹۶ شعیر آن برای تملک ۱۰۰ درصدی باقیمانده که امیدواریم هرچه زودتر با تملک کامل این پارک شاهد یک پاتوق کاملاً فرهنگی در این نقطه برای شهروندان فهیم شهر سنندج باشیم.

وی استفاده از فضای این پارک برای ایجاد نمایشگاه‌های صنایع دستی، برگزاری فستیوال‌های مختلف هنری را از برنامه‌های شهرداری سنندج در پارک شهدا دانست و ابراز امیدواری کرد؛ با تملک ۹۶ شعیر باقیمانده بتوانیم این ظرفیت را به بهترین نحو ممکن برای خدمت به شهروندان مهیا کنیم.

گفتنی است؛ این کتاب مختصری از شرح حال نامداران موسیقی سنندج شامل خوانندگان، نوازندگان، آهنگسازان و مدرسین موسیقی» و مختصری در خصوص گروه کامکارهاست و یکی از نخستین کتاب‌هایی است که به شرح حال نامداران موسیقی سنندج می‌پردازد و شرح حال هر فرد به صورت مختصر به زبان فارسی و پیش از آن ترجمه این شرح حال ابتدا به زبان انگلیسی و پس از آن به زبان کردی آمده است.

کد خبر 6091446

دیگر خبرها

  • سهراب سپهری و سیمین دانشور مهمانان امسال نشر فیل در نمایشگاه کتاب
  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد