Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از اینکه میانگین مطالعه ما ۱۳ دقیقه در روز باشد، در برابر ۱۶۹ دقیقه اینترنت و ۷۲ دقیقه تلویزیون، یک زنگ هشدار برای مطالعه است گفت: این تهدیدات را در مورد کتاب باید جدی بگیریم. ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سید عباس صالحی در آیین افتتاح نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با تاکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی فضیلت نیست، بلکه یک ضرورت است اظهار داشت: کتاب می‌خوانیم تا صرفا نه برای داشتن جامعه عالم برای پیشرفت و نه تنها برای داشتن شهروند خوب، بلکه برای سلامت زیستن به کتاب و کتابخوانی نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کتاب یک مستحب نیست، بلکه واجب فوری برای رشد جامعه و فرد است، افزود: برای کتاب و کتابخوانی در شرایط حاضر تهدیدهای فراوانی داریم که زاویه نخست آن، رقبای کتاب است که جدی تر از گذشته است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میانگین مصرف اینترنت در کشور را 169 دقیقه و در برخی استان‌ها بیش از 200 دقیقه عنوان کرد و گفت: مصرف تلویزیون در کشور 72 دقیقه است اما سرانه مطالعه در حداقل ممکن قرار دارد.

وی تهدید دوم را از ناحیه سیستم آموزشی دانست و ابراز داشت: مدارس کتابخوانی را ترویج نمی‌کنند، مدرسه انبار کردن ذهن را یاد می‌دهد که آن هم به سرعت خالی می‌شود. با حجم زیاد کتب درسی و بدون فرصت مطالعه آزاد در مدارس مواجهیم و دانش آموز را از کتاب دور کرده و دلزده می‌کنیم که باعث می‌شود با کتاب غریب باشند.

71 درصد جمعیت ایران کاربر اینترنت هستند‌هشدار تعزیرات به مردم: از فروشگاه اینترنتی کالای اساسی نخرید؛ قابل نظارت نیستندتوافق شهرداری تهران با سرویسهای اینترنتی برای ارائه خدمات به معلوان در حوزه حمل و نقل

صالحی با انتقاد از اینکه متاسفانه نظام آموزش و پرورش ما نتوانسته بین فرزندان ما و کتاب آشتی برقرار کند، افزود: باید سیستم آموزشی را در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی هدایت کرد.

وی با اشاره به اینکه تهدید سوم خانواده‌ها هستند خاطر نشان کرد: خانواده‌ها نه خود کتاب می‌خوانند و نه کتاب خواندن فرزندان خود را ارزش می‌دانند. متاسفانه فقط نمره گرفتن در کتب درسی برای خانواده‌ها ارزش تلقی می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از اینکه میانگین مطالعه ما 13 دقیقه در روز باشد، در برابر 169 دقیقه اینترنت و 72 دقیقه تلویزیون، یک زنگ هشدار برای مطالعه است افزود: اگر می‌گوییم کتاب و کتابخوانی شهروند خوب و انسان سالم تربیت می‌کند، این تهدیدات را در مورد کتاب باید جدی بگیریم.

وی با بیان اینکه علی رغم این تهدیدات فرصت‌هایی برای کتاب هم داریم، اضافه کرد: فرصت‌ها را به جنگ تهدیدها می‌فرستیم که یکی از فرصت‌ها این است که کتاب خوب در 40 ساله انقلاب کم تولید نشده است. بیش از 1 میلیون و 300 هزار در چهل ساله تولید شده که 80 درصد تالیفی است و رقم قابل توجهی است.

عباس صالحی با اشاره به اینکه امسال که کتاب به دلیل شرایط کاغذ حال و روز خوبی نداشت، در شش ماهه امسال بیش از 43 هزار عنوان کتاب داشتیم که حتی افزایش محدودی نسبت به سال قبل داشت، ادامه داد: زمانی بود که کتاب خوب کم داشتیم اما اکنون زیاد داریم.

وی فرصت دوم را «فضای مجازی» برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و با بیان اینکه در کنار برخی تهدیدات فضای مجازی، این فضا فرصت هم هست، ابراز داشت: برای بازخوردگیری، اثرگذاری، معرفی کتاب خوب، پویش های کتابخوانی و... می‌توانیم از فضای مجازی بهره ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرصت سوم را سوق یافتن سرمایه‌های اجتماعی به سمت کتاب عنوان کرد و گفت: زمانی فقط خیرین مدرسه ساز داشتیم، اما اکنون در کتاب و کتابخوانی خیرین ورود کرده‌اند و آمادگی زیادی برای سرمایه گذاری در حوزه کتاب دارند.

وی بر ترویج فرهنگ وقف در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز تاکید کرد و گفت: بخشی از هزینه‌های احسان و نذورات در حوزه اطعام را مردم می‌توانند به توزیع کتاب‌های رایگان و ارزشمند برای مطالعه و یا حتی برای ساخت کتابخانه افزایش فرهنگ کتابخوانی اختصاص دهند.

انتهای پیام/ ع

R7887/P/S6,47/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۹۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ظهر امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در کوشک کتاب واقع در شبستان اصلی مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب و علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و قائم مقام و سخنگوی این دوره از نمایشگاه کتاب حضور داشتند.

این مراسم پس از پخش سرود ملی و قطعات دیگری از جمله ای ایران و ایران سربلند و همراهی مخاطبان با آن آغاز شد.

یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: تشکر می کنم از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمایندگان شورای اسلامی، مدیران و کارشناسان که در ابن رویداد حضور پیدا کردند.

وی افزود: سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تلاش کرده است به همت دست اندرکاران در همه سطوح پیشرفت داشته باشد.نمایشگاه نمونه ای از تجلی همگرایی و تجمع همه نگاه‌ها و سلایق مختلف زیر سقف نظام جمهوری اسلامی است.

احمدوند گفت: استقبال مردم در روز اول نشان دهنده اشتیاق و استقبال مردم از این نمایشگاه است.

وی افزود: مجموعاً ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر در بخش مجازی و حضوری نمایشگاه هستند. همچنین آثار ۱۰۰ ناشر در خارجی در این دوره از نمایشگاه عرضه می شود.

احمدوند با اشاره به اینکه برنامه‌های فرهنگی متعددی در نقاط مختلف مصلی برگزار می شود که خانواده ها می توانند از آن بهره‌مند شوند گفت: نمایشگاه کتاب با وسعت ۱۵۰ هزار متر مربع برگزار شده است.

رییس نمایشگاه کتاب افزود: نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است. شعار بخوانیم و بسازیم در این دوره نشان دهنده دو رکن شناخت و عمل و خواندن و ساختن است؛ این شعار نشان می دهد که مسیر آینده کشور از خواندن می گذرد وامیدواریم این شعار موجب افزایش سطح دانش مردم شود.

وی گفت: به طور ویژه از همکاران مصلی تشکر می‌کنم که شرایط میزبانی از مردم را فراهم کردند همچنین بخش هایی از جمله شهرداری، شرکت پست، هلال احمر، سازمان اورژانس و مجموعه فراجا نیز برای برگزاری این رویداد تلاش کردند.

این گزارش تکمیل می شود...

کد خبر 6100713 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را افتتاح کرد
  • عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۲۸ هزار زائر ایرانی در حج امسال شرکت می‌کنند
  • به دنبال توسعه تماشاخانه سنگلج هستیم/ تهاتر با شهرداری
  • فیلم/ جزئیاتی از برگزاری نمایشگاه کتاب از زبان وزیر ارشاد
  • ۲۸ هزار زائر ایرانی در حج امسال شرکت می‌کنند
  • ماجرای دیدار وزیر ارشاد و رضا رویگری
  • عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «رضا رویگری»
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی