Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرداد فتحی بیرانوند گفت: تمام اقداماتی که به منظور احیاء تالاب بیشه دالان بروجرد انجام می شود با در نظر گرفتن معیشت پایدار جوامع محلی است.

به گزارش خبرگزاری برناازلرستان ؛ فتحی بیرانوند در نشست سمن های محیط زیستی شهرستان بروجردکه با محوریت  مسائل و چالشهای زیست محیطی این شهرستان برگزارشده بود ،اظهار کرد: چالشهای زیست محیطی که امروزه با آنها دست به گریبان هستیم بخاطر بی مهری هایی بوده که در گذشته نسبت به محیط زیست صورت گرفته و امروزه ما با خشم طبیعت روبرو هستیم ولی هنوز هم جای امیدواری هست، چون که آگاهی مردم نسبت به گذشته افزایش یافته و حساسیت و دغدغه آنها نسبت به مسائل زیست محیطی بالا رفته است و تجربه نشان داده هرکجا که مشارکت مردمی بوده و مردم پای کار بوده اند توانسه اند مشکلات را پشت سر بگذارند و نتایج خوبی بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  آموزش و فرهنگ سازی را کلید واژه حفاظت موثر از محیط زیست عنوان کردو افزود: مهمترین عامل در حفاظت از محیط زیست آموزش و ترویج فرهنگ زیست محیطی است و باید این فرهنگ به تمام اقشار مردم تسری پیدا کند تا تک تک افراد جامعه در قبال محیط زیست احساس مسئولیت کنند.

فتحی بیرانوند عوامل مختلفی همچون عدم رعایت حقابه ها، برداشت بی رویه آب، سد سازی های بدون مطالعه و نبود برنامه ریزی جهت مدیریت صحیح و اصولی تالابها را از اصلی ترین دلایل نابودی تالابها در کشور دانست.

اودرپاسخ به سوالی مربوط به اقدامات صورت گرفته در خصوص تالاب بیشه دالان بروجرد گفت: تالابها به عنوان یکی از مهمترین و موثرترین اکوسیستمها در جهت حفظ تنوع زیستی و تعدیل آب و هوا همواره مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست بوده و به همین منظور اداره کل حفاظت محیط زیست استان با انجام مطالعات مدون برای تالابهای استان به خصوص تالاب بیشه دالان بروجرد، تلاش برای واگذاری مالکیت اراضی تالاب بیشه دالان به محیط زیست، انجام طرح مدیریت زیست بومی تالابها و نیز احداث یک باب پاسگاه در این منطقه گامهای اولیه را در جهت احیاء این اکوسیستم منحصر به فرد برداشته است. 

فتحی بیرانوند  با اشاره به اهمیت رشته کوه گرین و تنوع زیستی این منطقه نیز گفت: امیدواریم با انجام مطالعات اولیه، اقدامات مناسبی در راستای حفاظت بهتر و موثر تر از این زیستگاه منحصر به فرد در قالب مناطق شکار و صید ممنوع و حفاظت شده صورت پذیرد.  

او با اشاره به نقش جوامع محلی در احیاء اکوسیستم های تالابی ،ادامه داد: تمام اقداماتی که به منظور احیاء تالاب بیشه دالان بروجرد انجام می شود با در نظر گرفتن معیشت پایدار جوامع محلی است.

فتحی بیرانوند خدمت به مردم را اصلی ترین وظیفه دستگاههای دولتی دانست و یادآورشد:  مردم ولی نعمتان مسئولان هستند و ما باید تمام توان خود را در خدمت رسانی بی منت به آنها بکار بندیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست  ادامه داد:  با حمایت و همکاری دستگاه قضا در استان دارای 9 شعبه ویژه محیط زیست در دادگستری های سطح  استان میباشیم  که این امر در کنار ساخت حدود 11 پاسگاه محیط بانی و تلاش محیط بانان فداکار، ضریب حفاظتی مناطق تحت مدیریت و آزاد استان را بطور چشمگیری افزایش داده است.

 

بیشتر بخوانید: 25 درصد تنوع زیستی فون و فلور کشور متعلق به لرستان است وضعیت مطلوب و افزایش چشمگیر حیات وحش در استان / اهمیت محیط زیست در دولت تدبیر و امید

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تالاب جامعه حفاظت محیط زیست فرهنگ سازی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۱۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد

یوسف یوسفی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در اراک گفت: این میزان پسماند و نخاله ساختمانی از اسفندماه سال گذشته تا پایان فروردین ماه امسال جمع آوری شد و در اجرای این طرح ۴۸۰ هکتار از اراضی استان مرکزی پاکسازی شد.

وی بیان کرد: تداوم اینگونه طرح‌ها، راهکار مناسبی برای یادآوری و جلب همکاری همگانی برای حفاظت از محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی «مسیر سبز - ایران پاک» را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرده است.

یوسفی تاکید کرد: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه جاده‌ها، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها (‌مصوب ۱۳۸۳/۰۲/۲۰ مجلس شورای اسلامی) مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها برعهده بخشداری‌ها است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان