Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@19:50:56 GMT

سهمیه بندی بنزین از تکذیب تا اجرا

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۱۲۲۳

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  همزمان با بازگشت کارت سوخت به چرخه سوخت رسانی کشور، زمزمه‌هایی مبنی برای سهمیه بندی سوخت به گوش می‌رسید و مسئولین نیز در ابتدا سهمیه بندی بنزین را تکذیب می‌کردند، در ادامه با کاهش سهمیه کارت جایگاه داران به ۲۰ لیتر بسیاری سهمیه بندی بنزین را محتمل می‌دانستند.

 

سهمیه بندی بنزین پس از تکذیب‌های فراوان از هفته گذشته با ارائه ۲۵۰ لیتر بنزین برای هر کارت سوخت آغاز شد، در این خصوص شهرام رضایی، مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآروده‌های نفتی گفت: سامانه هوشمند کارت سوخت به نحوی طراحی شده که باید عددی به عنوان سقف سوخت درآن ثبت شود و ما نیز براساس سابقه‌ای که وجود داشت سقف ۲۵۰ لیتر در ماه را برای سامانه تعریف کرده ایم، اما این سقف به معنای تعیین سهمیه سوخت خودرو‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: عدد ۲۵۰ لیتر در ماه براساس سابقه مصرف عموم مردم تعیین شده و بیش از ۶۰ لیتر در هفته می‌شود که این عدد برای اغلب مصرف کنندگان عدد درشتی است.رضایی بابیان اینکه از ۲۲ میلیون کارتی که هم اکنون در اختیار مردم است تنها ۱۰۰۰ کارت به سقف ۲۵۰ لیتر رسیده است، گفت: با این حال این افراد نیز نگران نباشند، چون در صورت رسیدن به سقف ۲۵۰ لیتر، کارت جایگاه‌ها همچنان فعال است و این مالکان می‌توانند تا شارژ دوباره کارت در ماه بعد از کارت جایگاه داران استفاده کنند.

 

روند کاهشی سهم کارت سوخت جایگاه داران حکایت از سهمیه بندی سوخت در اینده نزدیک دارد امری که می‌تواند در زمینه مدیریت مصرف نقش مهمی را ایفا کند.احمد بهرامی کارشناس حوزه انرژی با اشاره به سهمیه بندی سوخت در کشور اظهار کرد:میزان مصرف سوخت در کشور طی سال‌های گذشته رشد فزاینده‌ای داشته است که بخش عمده آن مربوط به قاچاق سوخت به کشور‌های همسایه می‌شود.

 

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: توقف استفاده از کارت سوخت زمینه را برای افزایش قاچاق سوخت به وجود آورد و برای مدیریت مصرف و جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌های کشور باید استفاده از کارت سوخت ادامه یابد.

 

وی افزود: کارت سوخت در کوتاه مدت برای مدیریت مصرف سوخت انری ضروری است، اما برای بلند مدت باید به فکر واقعی سازی قیمت انرژی در کشور باشیم.بهرامی عنوان کرد: اجرای کامل طرح کارت سوخت نیازمند به صفر رساندن سهمیه کارت سوخت جایگاه داران است و تازمانی که این سهمیه هرچند اندک، در اختیار جایگه داران باشد نمی‌توان به اجرای کامل آن امیدوار بود.

 

میزان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصاد کارت سوخت جام نیوز بنزین انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۱۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد

یاسر اکبریان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: براساس آخرین گزارشاتی که در سامانه معاونت بهره‌برداری و توسعه آب شرکت ثبت شده سال ماقبل نیز رقمی حدود ۱۸۰ میلیون متر مکعب تولید داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: علت افزایش تولید آب پارسال ناشی از توسعه شهرنشینی و افزایش مشترکان شرکت و همچنین اجرای پروژه‌هایی که تامین آب آنها می‌بایست از طریق تاسیسات و منابع آبی شرکت آب و فاضلاب باشد بوده است.

اکبریان درخصوص سرانه مصرف آب لرستانی‌ها بیان کرد: سرانه مصرف آب در استان بین حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه روز برای هر شهروند و در سطح کشور بین ۱۸۰ الی تا ۱۹۰ لیتر و مطابق استاندارد کشور کمتر از ۱۵۰ لیتر به ازای هر نفر است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان تصریح کرد: یکی از برنامه‌های در دست اجرای شرکت کاهش هدررفت و محاسبه آب بدون درآمد با استفاده از شبکه‌های هوشمند و به روز کردن تجهیزات است.

اکبریان ادامه داد: همچنین با استفاده از آگاهی و اطلاع رسانی به مردم از طریق برنامه‌های فرهنگی تلاش شده مصرف آب هم‌استانی‌ها به سمت نرم کشور و استاندارد‌های بین المللی نزدیک شود.

وی درخصوص تاثیر بارندگی‌های اخیر بر منابع آبی استان افزود: در استان تا اواسط دی ماه شاهد بارندگی‌های آنچنانی نبودیم و همین امر باعث شد منابع آبی کاهشی شود، اما در بازه زمانی بهمن تاکنون و به‌خصوص در اسفندماه بارندگی‌ها مناسب‌تری را شاهد بودیم که در برخی شهر‌ها همچون ازنا و الیگودرز روند تولید منابع آبی منفی نسبت به بازه زمانی بلندمدت کاهشی بوده و لازم است که در این شهر‌ها تمهیدات لازم بکار گیرد.

اکبریان اضافه کرد: در لرستان هیچ‌گونه سدی برای تامین آب شرب پایدار وجود ندارد و بایستی برای تامین آب در فصل گرما تمهیداتی از سوی شرکت و همچنین مردم با استفاده از تمامی ظرفیت‌های استان صورت گیرد تا در فصل گرما از نظر تامین آب شرب با مشکل مواجه نشویم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • بیش‌از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد