Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی تهدید های حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: یکی از تهدیدهایی که این حوزه را تحت تاثیر قرار می دهد این است که نظام آموزش و پرورش کشور نتوانسته بین کودک و نوجوان و کتابخوانی آشتی برقرار کند.

به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» افزود: استان آذربایجان شرقی از دیرباز با اندیشه و ادب نسبتی قوی و محکم دارد و وجود بزرگانی مانند اسدی طوسی، ملک الشعرای دو زبانه ایران استاد شهریار، رب رشیدی، مقبره الشعرا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نشانی از این ادعا است.

وی افزود: در چند قرن اخیر دریچه ای هم برای ورود علم و اندیشه جدید و هم سخت افزارهایی که با علم جدید نسبتی داشتند موضوعات خوبی در بحث کتاب و کتابخوانی شنیده ایم.

 

کتابخوانی یک ضرورت است نه فضیلت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی یک فضیلت نیست بلکه یک ضرورت است، ادامه داد: هم برای اینکه جامعه عالم داشته باشیم زیرا علم گوهر زیست انسانی است و هم برای اینکه یک شهروند خوب داشته باشیم و هم حتی انسان سالمی داشته باشیم به کتاب و کتابخوانی نیاز داریم.

 

برای سلامت زیست هم به کتاب و کتابخوانی نیازمندیم

وی در عین حال تصریح کرد: بنابراین صرفا نه برای اینکه جامعه عالمی داشته باشیم تا جامعه پیشرفت کند؛ نه تنها برای اینکه شهروند خوبی داشته باشیم تا همزیستی بهتری داشته باشیم بلکه حتی برای سلامت زیست هم به کتاب و کتابخوانی نیازمندیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی فواید کتابخوانی ادامه داد: از طریق کتابخوانی به لایه های خود پی می بریم. تمرکز روح پدید می آید به ویژه در دوره ای که اطلاعات پراکنده، روح منسجم را گرفتار آسیب کرده است کتاب خواندن به انسجام ذهن و روح کمک می کند.

 

کتاب خوانی یک واجب فوری موکد است

 

صالحی تاکید کرد: ما کتاب را تنها یک مستحب و یا مستحب موکد ندانیم بلکه کتاب و کتابخوانی یک واجب فوری موکد هم برای فرد و هم برای جامعه است.

وی با اشاره به برخی تهدید های حوزه کتاب گفت: برای کتاب و کتابخوانی در شرایط حاضر تهدیدهای مضاعفی داریم و از زاویه های مختلف کتاب و کتابخوانی مورد تهدید است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اولین زاویه تهدید، رقبای کتاب هستند. امروز رقبای کتاب جدی تر از گذشته شده اند. وقتی میانگین مصرف اینترنت در کشور ۱۶۹ دقیقه در روز است که در برخی استان ها این میانگین ۲۰۰ دقیقه در روز است، وقتی میانگین مصرف تلویزیون در روز ۷۲ دقیقه است به طور طبیعی کتاب و کتابخوانی غریب است و این یک تهدید برای آن محسوب می شود.

 

فرزندان ما با کتاب غریبه اند

وی ادامه داد: تهدید دوم از سوی سیستم آموزشی کشور است. مدرسه کتابخوانی را وسعت نداده و نمی دهد. مدرسه انبار کردن ذهن را یاد می دهد که به سرعت خالی می شود. ما با حجم زیاد کتاب های درسی را بدون ایجاد فرصت مطالعات آزاد به کودکان و نوجوانان می دهیم و آن ها را از کتابخوانی دور و دلزده می کنیم. فرزندان ما با کتاب غریبه اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تاکید کرد: نظام آموزش و پرورش کشور نتوانسته بین کودک و نوجوان و کتابخوانی آشتی برقرار کند.

صالحی ادامه داد: خانواده ها تهدید سوم در این حوزه به شمار می آیند. والدین نه خود کتاب می خوانند و نه فرزندان خود را به کتابخوانی تشویق می کنند و از نظر آن ها اگر فرزندانشان به صورت طوطی وار کتاب های درسی را بخوانند و نمره خوب دریافت کنند فرزندان خوبی دارند و اگر به سمت کتاب های آزاد روی آورند آن ها را از راه به در شده تلقی می کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر میانگین مطالعه متمرکز ما در روز ۱۳ دقیقه در مقابل مصرف ۱۶۹ دقیقه اینترنت در روز و ۷۲ دقیقه مصرف تلویزیون در روز است یک هشدار و زنگ خطر است که باید به آن توجه داشته باشیم.

 

انسان و جامعه عاقل تهدید ها را درک می کند اما تسلیم آن ها نمی شود

عضو کابینه تدبیر و امید در ادامه به فرصت های این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: علی رغم تهدیدهای موجود در حوزه کتابخوانی فرصت هایی نیز در این زمینه وجود دارد. انسان و جامعه عاقل تهدید ها را درک می کند اما تسلیم آن ها نمی شود بلکه فرصت ها را می یابد و آن ها را به جنگ تهدید ها می رود.

وی گفت: اولین فرصت در این حوزه اینکه در چهل ساله انقلاب اسلامی کتاب خوب کم تولید نشده است. بیش از یک میلیون و ۳۰۰هزار کتاب در ۴۰ ساله انقلاب تولید شده که هم چاپ اول است و هم چاپ های مکرر. ۸۰ درصد از این آمار تالیفی است که رقم قابل توجهی است. در حوزه ادبیات حدود ۲۵۰ هزار عنوان کتاب، حوزه دین حدود ۲۰۰ هزار عنوان کتاب و علوم عملی و کودک و نوجوان و غیره نیز تولیدات بسیاری داشته ایم.

 

چاپ ۴۳ هزار عنوان کتاب در ۶ ماهه نخست امسال

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امسال که از نظر کاغذ هم شرایط خوبی نداشتیم  در ۶ ماهه اول سال بیش از ۴۳ هزار عنوان کتاب چاپ شده که نسبت به سال گذشته افزایش هم داشته ایم.

صالحی گفت: جریان حیات نشر علی رغم همه سختی ها با نفش حرکت می کند و این فرصت به شمار می آید. زمانی نمی توانستیم کتاب خوب به کودکان و نوجوانان معرفی کنیم ولی در دهه های اخیر کتاب خوب و کیفی بسیاری تولید شده که یک فرصت محسوب می شود. اگر زمانی نمی توانستیم به فرزندانمان کتاب خوب معرفی کنیم ولی امروز دست مان در این حوزه پر است.

 

فضای مجازی یک فرصت برای معرفی کتاب است

 

وی افزود: فرصت دوم در حوزه کتاب همان خطر فضای مجازی است که می توان از آن به عنوان یک فرصت استفاده کرد. فضای مجازی یک فرصت هم هست. اگر در گذشته در معرفی کتاب های خوب مشکل داشتیم امروز فضای مجازی در این حوزه یک فرصت به شمار می آید. اگر در گذشته به بازخوردگیری و تاثیرات کتاب هایمان دسترسی نداشتیم امروز فضای مجازی با پویش های مجازی در این حوزه فرصت های بسیاری در معرفی کتاب ها ایجاد کرده است و می توان ۱۶۹ دقیقه مصرف اینترنت در روز را در این بخش به نفع کتابخوانی مصادره کرد.

 

از فرصت سرمایه های اجتماعی حوزه کتاب و کتابخوانی غافل نباشیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  با اشاره به فرصت سوم گفت: برخی سرمایه های اجتماعی وجود دارد که به سوی ترویج کتاب و کتابخوانی در حال حرکت انن و نباید از آن ها غافل بود. اگر در دهه های دوم و سوم خیرین مدرسه ساز داشتیم امروز در فضای اجتماعی افرادی هستند که واسطه سرمایه های مالی و معنوی و اعتباری خود یک سرمایه اجتماعی برای حوزه کتابخوانی محسوب می شوند.

 

جریان خیرین کتابخانه ساز امروز وسیع شده است

وی در عین حال تصریح کرد: جریان خیرین کتابخانه ساز امروز وسیع شده است. کسانی که از وقت، مال و اعتبار خود در جام باشگاه های کتابخوانی صرف چنین پویش هایی می کنند کم نیستند و این یک سرمایه اجتماعی و فرصت برای کتاب و کتابخوانی محسوب می شود.

صالحی در پایان با اشاره به هفته وقف گفت: مهم نیست چه مقدار مبلغ در حوزه کتابخوانی صرف کنیم بلکه مهم این است که افراد با هر مبلغ و زمان به میدان کتاب و کتابخوانی بیایند. همان طور که در ضیافت عاشورا مجنون این واقعه هستیم در ضیافت کتاب نیز هر کسی  به هر میزان می تواند وارد میدان بشود.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی زائران اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین اربعین ۹۸ حب الحسین یجمعنا مرز بین المللی شلمچه منطقه آزاد اروند کربلا صالحی تبریز نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۲۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود

نماینده مردم شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن و کوهسرخ،گفت: شست‌وشوی مغز و عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود و به عبارتی دیگر کتاب موجب می‌شود انسان نمیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشمر،حجت الاسلام جواد نیک بین در آیین افتتاح کتابخانه عمومی برکتِ حاج سید مجتبی حسینی که در روستای شفیع آباد شهرستان بردسکن برگزار شد، گفت: دوست خوب، آدم را در مسیر خوب و رفیق بد، انسان را به مسیر بد هدایت می‌کند.

وی تصریح کرد: انسان برای حرکت در یک مسیر ابتدا باید هدف و سپس همسفر خود را انتخاب کند، به عبارتی همسفر نقش به سزایی در انجام کارها و موفقیتهای کلان ایفا می‌کند.

نیک بین ادامه داد: شستشوی مغز و عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود و به عبارتی دیگر کتاب موجب می‌شود انسان نمیرد. اگر از کتاب دوری کنیم بدون شک بدانید که از دایره عقل خارج می شوید؛ لذا برای به روز رسانی اطلاعات و دانش خود نیازمند مطالعه مستمر هستیم.

نماینده مردم شریف شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن و کوهسرخ توصیه کرد: برای جلوگیری از زوال عقل و افزایش دانایی و آگاهی شهریار، حافظ، سعدی و مثنوی و در آخر کتاب خوب بخوانید.

حجت الاسلام جواد نیک بین، ضمن تقدیر از بانیان افتتاح کتابخانه در منطقه ترشیز اظهار امیدواری کرد در آینده شاهد حضور جمعیت کثیری از کتابخوانان در این کتابخانه باشیم.

حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز ضمن ابراز خرسندی از افتتاح کتابخانه در منطقه ترشیز کهن، گفت: این دومین کتابخانه عمومی است که در سال 1403 افتتاح شده است.

وی تصریح کرد: جهش کتابخوانی و کتابخانه سازی را از این منطقه شروع کرده ایم و امیدوارم این جهش با حضور شما در این کتابخانه امتداد پیدا کرده و رشد کند.

نوربخش با بیان اینکه امروز شاهد 153مین کتابخانه عمومی استان هستیم، اظهارکرد: کتابخانه های عمومی امروز با هویت ایرانی و اسلامی نقش ارشادی را در جامعه ایفا می کنند. هدف ما بر این است تا با ارائه خدمات کتابخانه ای بتوانیم نسلی آگاه و دانا را پرورش دهیم.

وی افزود: امیدواریم هر روز بیش از پیش بتوانیم در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گامهای موثرتر و مفیدتری برداریم.

علی دهقان زاده، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن نیز گفت: بنای کتاب و کتابخوانی، مسئله ای است که در دین اسلام به آن تاکید شده است و خداوند به واسطه یکی از شایسته ترین بندگان خود انسانها را به کتابت و کتاب راهنمایی کرد.

وی با بیان اینکه باید به کتاب، غذای روح نیز توجه شایسته و بایسته داشته باشیم، افزود: به عنوان خادم مردم این شهرستان، سپاسگذار فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی هستم.

دهقان زاده عنوان کرد: ما قدردان حضور پررنگ خیرین بومی در حوزه های مختلف فرهنگی و عمرانی در حوزه کتابخانه‌ها هستیم و امیدواریم در آینده شاهد افزایش بیش از گذشته تعداد کتابخانه در این خطه فرهنگ دوست باشیم.

مهدی زارعی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن نیز گفت: تلاش ما بر این است تا این کتابخانه را به مرکزی برای اجرای برنامه ها و فعالیتهای متنوع فرهنگی در راستای حمایت از کسب و کارهای کوچک، برگزاری دوره های آموزشی، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ... تبدیل کنیم.

گفتنی است؛ کتابخانه عمومی برکتِ مرحوم حاج سیدمجتبی حسینی با مساحت 1500مترمربع و زیربنای 265مترمربع و بخشهای کودک، مخزن کتاب، دو سالن مطالعه ویژه خانمها و آقایان، نشریات و ... در شهرستان بردسکن، روستای شفیع آباد، خیابان ولیعصر(عج) 13 واقع شده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان