Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@03:22:13 GMT

بی‌عدالتی سلامت اجتماعی را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۷۲۲۳

بی‌عدالتی سلامت اجتماعی را تهدید می‌کند

معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان گفت: نبود برابری‌های اجتماعی به سلامت اجتماعی آسیب می‌زند بدین معنا که اگر جامعه احساس کند نابرابری و بی‌عدالتی در بهره‌برداری از فرصت‌ها وجود دارد این امر خود تهدیدکننده سلامت اجتماعی افراد است.

مجتبی ناجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص مولفه‌های سلامت اجتماعی، اظهار کرد: سلامت به طور کلی دارای چهار جنبه است که شامل سلامت جسمانی، روانی، معنوی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سلامت اجتماعی جدای از دیگر ابعاد سلامت نیست، افزود: این نوع سلامت با دیگر ابعاد آن مانند سلامت روانی، معنوی و جسمی در ارتباط است و هیچ کدام از یکدیگر جدا نیستند.

معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه شاخص سلامت جسمانی رشد جسمی است، تصریح کرد: مهمترین مولفه سلامت اجتماعی برقراری رابطه بین فردی و رابطه موثر با دیگران است که دارای زیرمجموعه‌های مختلفی است.

وی در خصوص زیرمجموعه‌های سلامت اجتماعی اظهار کرد: در این نوع سلامت مواردی چون اعتماد بین فردی، اعتماد به جامعه و دیگران، مشارکت با دیگر افراد جامعه و درنظر گرفتن منافع جمعی وجود دارد و درکل فرد دارای سلامت اجتماعی دارای امنیت اجتماعی است.

ناجی با تاکید بر اینکه خانواده نقش بسیار مهمی در رشد اجتماعی افراد دارد، افزود: رشد اجتماعی از سه سالگی شروع می‌شود و نوع برقراری ارتباط با اعضای خانواده بسیار مهم است حتی خواهر و برادر هم علاوه بر والدین در رشد اجتماعی فرد تاثیر دارند اگرچه امروز تک فرزندی بیشتر در خانواده‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به لزوم استفاده از مهدکودک برای کودکان تک فرزند، گفت: مهدهای کودک تنها برای رشد اجتماعی درنظر گرفته نشده بلکه در رشد شناختی و رشد تربیتی کودک هم تاثیرات بسیاری دارد اما به واسطه همه اینها رشد اجتماعی کودک هم رقم می‌خورد چرا که در این فضا ارتباط با گروه همسالان بیشتر وجود دارد و تعامل با دیگران را به او می‌آموزد.

مسائل اجتماعی راهکارهای اجتماعی دارند

این روانشناس با تاکید بر اینکه روابط انسانی با دیگران به ارتقاء سلامت اجتماعی کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: در بزرگسالی حضور در فعالیت‌های اجتماعی، اشتغال، ازدواج و امور خیریه موثر به ارتقای سلامت و هوش اجتماعی افراد کمک موثری می‌کند.

وی در خصوص نقش دولت‌ها در ارتقای سلامت اجتماعی شهروندان خود، گفت: تمام دستگاه‌ها دارای معاونت اجتماعی هستند و این معاونت در دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی و دیگر دستگاه‌ها برای ایجاد دیدگاه اجتماع محور به موضوعات ایجاد شد چرا که دولت هم پذیرفته است که برای مسائل اجتماعی باید راهکارهای اجتماعی داشت.

ناجی با تاکید بر اینکه مسائل اجتماعی راهکارهای فردی ندارند، افزود: روانشناسان بیشتر فردگرا هستند و حل مشکلات را در درون افراد جستجو می‌کنند اما ایجاد راهکارهای اجتماعی بیشتر بر دوش روی نهادها و سیستم‌های اجتماعی است که اگر سیستم به خوبی کار کند اعضا و درون سیستم هم سلامت خواهند بود.

وی با بیان اینکه جامعه بیمار دارای افراد بیمار است، اظهار کرد: اقتصاد و فرهنگ هر دو  بر سلامت اجتماعی یک جامعه تاثیر دارد و زمانی که مشکلات اقتصادی و معیشتی در یک جامعه افزون می‌شود قطعا سلامت و امنیت اجتماعی افراد تهدید می‌شود.

معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان با تاکید بر اینکه یکی از مولفه‌های سلامت اجتماعی داشتن متوسط معیشتی و درآمدی است، تصریح کرد: نبود برابری‌های اجتماعی به سلامت اجتماعی آسیب می‌زند بدین معنا که اگر جامعه احساس کند نابرابری یا بی‌عدالتی در بهره‌برداری از فرصت‌ها وجود دارد این امر خود تهدیدکننده سلامت اجتماعی افراد است.

کد خبر 394053

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سلامت روح و روان سلامتی روان شناسی بهزیستی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۷۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند

احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: در طرح مشارکتی بین سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی و سازمان پسماند شهرداری تهران مقرر شده معتادان متجاهر بهبود یافته و افراد آسیب دیده با هدف خروج از چرخه آسیب و بازگشت به خانواده و جامعه در حوزه پاک‌بانی فعالیت کنند که در این راستا بخشی از این افراد جامعه پذیر مشغول به کار شدند و بخش دیگر در حال ثبت نام و ارزیابی قرار دارند.

به گزارش مهر، وی افزود: عوامل این سازمان و سازمان پسماند به شکل دوره‌ای در تمامی ۲۰ مددسرا حضور پیدا می‌کنند و پس از تمایل این افراد و نام نویسی مورد پایش قرار می‌گیرند و در یک بازه زمانی کوتاه مشغول به کار می‌شوند.

احمدی صدر ادامه داد: حقوق و مزایای این افراد مطابق با قانون وزارت کار است که از سوی پیمانکاران سازمان پسماند با نظارت مدیریت شهری پرداخت می‌شود.

دیگر خبرها

  • معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • بازیگر ایرلندی برای حمایت از فلسطین تهدید شد/ خطر شغلی در پیش است
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • دستگیری یک نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • دیدار معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان با رییس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان