Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@20:47:40 GMT

چرا به دانشجویان شاغل وام تعلق نمی‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۷۴۳۶

چرا به دانشجویان شاغل وام تعلق نمی‌گیرد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مردم سالاری، براساس این قانون، به دانشجویان شاغل هیچ‌گونه وامی از این صندوق تعلق نمی‌گیرد. در همین خصوص رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اعلام کرده است که در صندوق رفاه مکلف به پرداخت وام بیمه دانشجویان دکتری نیستیم، اما پرداخت آن را نیز حذف نکردیم.  این در حالی است که مهرماه سال گذشته رئیس صندوق رفاه دانشجویی خبر داده بود که وام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ویژه دانشجویان دکتری غیرشاغل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی اعلام کرده بود که با سازمان تامین اجتماعی جلساتی برگزار شود تا با عقد تفاهمی، سامانه‌ای تعریف شود تا در آن دانشجوی شاغل و غیرشاغل مشخص شوند. گویا این سامانه تعریف شده است و حالا دانشجویان از دریافت وام صندوق رفاه دانشجویی محروم شده‌اند. اگر دانشجویی وارد سامانه ثبت وام دانشجویی شود و اشتغال به کار داشته باشد، از طریق سیستم به وی پیغام می‌دهند که به دلیل اشتغال به کار، وام دانشجویی به شما تعلق نمی‌گیرد. حالا این سامانه گریبان کسانی را که شاغل نبوده‌اند و صرفاً برای خود بیمه رد می‌کرده‌اند نیز گرفته است.

نقض قانون مصوب مجلس

در اسفند ماه سال 71 به منظور ایجاد زمینه مناسب جهت رشد استعدادها و کمک به وضع تحصیلی و معیشت دانشجویان مستعد، تشکیل صندوقی‌تحت عنوان «‌صندوق رفاه دانشجویان» در هر یک از وزارتخانه‌های فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان‌و آموزش پزشکی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. 

در قانون صندوق رفاه دانشجویان تاکید شده است که کلیه اموال و دارایی‌های صندوق فعلی رفاه، اعم از منقول و غیر منقول تحت نظر هیأتی به انتخاب وزرای فرهنگ و آموزش‌عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی، برآورد، تقویم و به نسبت تعداد دانشجویان موجود بین صندوق‌های رفاه در ‌وزارتخانه مذکور تقسیم خواهد شد. همچنین تاکید شده است که بودجه صندوق دانشگاه‌های غیر دولتی از تسهیلات اعطایی سیستم بانکی و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی و وجوه از محل برگشتی‌اقساط بدهکاران تأمین می‌شود. در این قانون که به تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگبان رسیده است ماده یا تبصره‌ای برای دانشجویان شاغل و غیرشاغل ذکر نشده است. بنابراین به نظر می‌رسد قانون عدم اختصاص وام به دانشجویان شاغل بر اساس تصمیم هیئت‌امنای صندوق رفاه دانشجویان شکل گرفته است و این قانون مجلس را مبنی بر اینکه «وام‌های دانشجویی به نحوی عادلانه و یکنواخت میان دانشجویان توزیع شود» را نقض می‌کند. صندوقی که با هدف کمک مالی به دانشجویان آغاز کرده است حالا برای این رسالت شرط و شروط گذاشته است. 

وام بیمه یا وام شهریه؟

در همین خصوص امروز(دوشنبه) رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه مکلف به پرداخت وام بیمه دانشجویان دکتری نیستیم اما پرداخت آن را نیز حذف نکردیم، گفته: افرادی که به صورت مصداقی در این زمینه با مشکل مواجه هستند می‌توانند مشکلات خود را از طریق ایمیل با صندوق در میان بگذارند؛ چرا که باید این موارد مورد بررسی بگیرد تا در صورت نقص پرونده و مدارک مشکل موجود رفع شود. بنابراین، این مشکل بر مبنای سیاست کلی صندوق ایجاد نشده است.

«دکتر ناصر مطیعی» با تاکید بر اینکه صندوق رفاه دانشجویان مکلف به بیمه کردن تمامی دانشجویان دکتری نیست، تصریح کرد: این صندوق وامی را به منظور بیمه تکمیلی دانشجویان دکتری دوره روزانه پرداخت می‌کند اگر چه در حال حاضر بسیاری از این افراد شاغل هستند و از طریق محل کار تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و ارتباطی با صندوق رفاه پیدا نمی‌کنند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تاکید کرد: با توجه به اینکه مدت زیادی از شروع سال تحصیلی جدید نگذشته است بنابراین هنوز آمار دانشجویانی که از وام بیمه استفاده می‌کنند مشخص نیست. ضمن اینکه در یک ماه اول شروع سال تحصیلی این درخواست دانشجویان در دانشگاه‌ها ثبت می‌شود بنابراین  تعداد متقاضیان این وام تا پایان ماه مشخص خواهد شد.

این صحبت‌ها در حالیست که یکی از دانشجویان که در این خصوص با مشکل مواجه شده است  گفته بود: «فرض کنید شما دانشجوی روزانه هستید و خودتان برای خودتان بیمه رد می‌کنید، در زمان ثبت نام وام وقتی کد ملی را در صندوق رفاه برای دریافت وام وارد می‌کنید در حالی که خودتان برای خودتان بیمه رد کردید، سیستم اجازه ثبت نام نمیدهد و پیغام میدهد به دانشجویان شاغل وام تعلق نمی‌گیرد.» همچنین در آیین‌نامه جدید آئین نامه جدید صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم آمده است که وام به دانشجویان شاغل تعلق نمیگیرد. اما سوال اصلی این است که بودجه‌ای که برای همه دانشجویان در نظر گرفته شده است، حالا کجا مصرف می‌شود که برخی دانشجویان از دریافت خدمات محروم شده‌اند؟ این درحالی است که اکثر دانشجویانی که در دوران تحصیل شاغل نیز هستند، به دلیل نیاز مالی شاغل شده اند و این اتفاق می‌تواند نیاز مالی آنها را تشدید کرده و حتی برخی را وادار به ترک تحصیل کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اشتغال دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی وام دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۷۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه

به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد خدایی با اشاره به اینکه ارتباط الکترونیکی تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت، ارتباطی دائمی است و اطلاعات بیمارانی که تحت پوشش تأمین‌اجتماعی و در دسته بیماران مشمول حمایت از صندوق بیماران خاص هستند، به‌صورت مستمر به بیمه سلامت ارسال می‌گردد، اظهار داشت: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، در دولت سیزدهم و در سازمان بیمه سلامت برای حمایت مؤثرتر از همه آحاد جامعه در برابر هزینه‌های بیماری‌های پرمخاطره و بیماری‌های مزمن تشکیل شده است. هر ساله اعتبار مشخصی در بودجه برای حمایت از این بیماران پیش‌بینی می‌شود و در اختیار این صندوق قرار می‌گیرد. بیماران خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش تأمین‌اجتماعی نیز با معرفی و ارائه اطلاعات از سوی این سازمان، علاوه بر خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی؛ مشمول حمایت‌های مورد تعهد صندوق یادشده و کاهش سهم فرانشیز پرداختی هستند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل این بیماران که بیشترین مراجعات آنان را در پی دارد مربوط به هزینه‌های داروهای مورد مصرف آنان است. تا پیش از این، بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی، بعد از تهیه داروهای تجویزی باید به واحدهای خسارات متفرقه مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی در استان خود مراجعه می‌کردند تا مابه‌التفاوت سهم مورد تعهد این صندوق در مورد داروهای مشمول را دریافت کنند. با جلسات و نشست‌های متعددی که میان تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت برگزار شد در حال حاضر، ارتباط برخط داروخانه‌ها با سازمان بیمه سلامت برقرار شده است.

به این ترتیب سهم مورد تعهد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در همان لحظه نسخه‌پیچی در داروخانه محاسبه و از فرانشیز پرداختی بیمه‌شده کسر می‌شود. درواقع دیگر نیازی به مراجعه حضوری این بیماران به واحدهای خسارات متفرقه نیست. در خصوص اتصال سایر مراکز پاراکلینیک مانند فیزیوتراپی، آزمایشگاه، سی‌تی‌اسکن، ام. آر. آی و … به این سامانه نیز هماهنگی‌ها و جلسات بین این دو سازمان هنوز در حال پیگیری است.

معاون خرید راهبردی اداره‌کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: بیماران خاص و صعب‌العلاج از این پس در هنگام مراجعه به داروخانه‌ها برای دریافت داروهای تجویزی، چنانچه داروی تجویزی برای آنان از داروهای مشمول حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج باشد، به‌صورت برخط و خودکار از حمایت این صندوق در زمینه فرانشیز دارو بهره‌مند خواهند شد و نیازی به اقدام خاصی از سوی این بیماران نیست.

وی همچنین گفت: در مورد بیماران مبتلا به بیماری‌های پرمخاطره مانند هموفیلی، تالاسمی، ام. اس، سرطان، اوتیسم و بیماری‌های ژنتیک و برخی دیگر از بیماری‌ها، بهره‌مندی از حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، منوط به تشکیل پرونده در مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها است. در مورد بیماری‌های مزمن دیابت و فشار خون نیز امکان نشان‌دار شدن بیماران به عنوان بیمار مشمول این حمایت‌ها، توسط پزشکان متخصص و در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم شده است.

خدایی در مورد هزینه‌های بستری بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها ملزم شده‌اند مقررات مربوط به حمایت‌های صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج را در سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) ثبت کنند. به این ترتیب در بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه‌های پایه، سهم این صندوق از هزینه‌های درمان بیمار به‌صورت برخط و خودکار محاسبه می‌شود. در بیمارستان‌های خصوصی غیر طرف قرارداد بیمه‌های پایه نیز این بیماران می‌توانند بعد از ترخیص و با ارائه اسناد و مدارک هزینه‌های بیمارستانی به واحدهای خسارات متفرقه، سهم صندوق یادشده را دریافت کنند.

گفتنی است طبق بند (ن) تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ حمایت‌های ویژه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در نظر گرفته شده و صندوق ویژه‌ای برای حمایت از این بیماران در دولت سیزدهم تشکیل شده است. موضوع فعالیت این صندوق، فراهم‌آوردن زمینه تأمین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت‌محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات باز توانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل و نظایر آن است فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است.

کد خبر 6087271

دیگر خبرها

  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • طرح یسنا؛ یارانه ۶۰۰ هزارتومانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ + جزییات
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه
  • ۳۳ هزار نفر در بوشهر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری لرستان
  • ۳۳ هزار نفر در استان بوشهر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان هستند