Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جک استراو» روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد که برای وی بوضوح روشن است که چون برجام از سوی باراک اوباما  رئیس جمهوری سابق آمریکا امضا شده و ترامپ از آن خارج شد. او این رفتار ترامپ را شخصی و مایه تأسف خواند و گفت که برای عبور از این وضع باید راهی پیدا کرد.

وزیر خارجه پیشین انگلیس با اشاره به آشفتگی و شکست سیاست‌های واشنگتن در خاورمیانه، گفت:‌ ترامپ از یک سو از برجام خارج شد و تحریم ها علیه ایران را دوباره اعمال کرد؛ از سوی دیگر خواهان توافق جدید با ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌در حالی که در تلویزیون نیز می تواند مشاهده کند که راهبردش در خاورمیانه شکست خورده و سیاست‌هایش به از بین رفتن نفوذ آمریکا در منطقه منجر شده است.

وی در عین حال پیشنهاد کرد که برای حفظ برجام، ایران و آمریکا باید با یکدیگر تعامل کنند اما در این تعامل، بایستی دقت و مذاکرات پشت پرده زیادی در راستای اعتماد سازی صورت گیرد.

استراو در پاسخ به این سؤال که آیا ترامپ حاضر است تحریم ها علیه ایران را بردارد، پیشنهاد مذاکرات پشت پرده را تکرار کرد و توضیح داد:‌ رئیس جمهوری و رهبر عالی‌قدر ایران بروشنی اعلام کردند که از نقطه ضعف و تحقیر مذاکره نمی کنند و آمریکایی‌ها نیز بدرستی غرور ملی ایرانیان را درک نمی‌کنند.

وزیر امور خارجه پیشین انگلیس یادآور شد؛ ترامپ بدون پشتوانه منطقی از برجام خارج شد و بایستی از طریق مذاکرات پشت پرده تلاش شود تا  او را به این توافق بازگرداند.  

وی افزود: اگر ترامپ به دنبال توافق جدید با ایران است، می تواند از طریق مذاکرات پشت پرده برای این مسأله راهی پیدا کند. به طور مثال به ایران اعلام کند که در قبال لغو تحریم‌ها، چه گام هایی را برای اعتماد سازی انتظار دارد. استراو تصریح کرد که این بهترین روش برای مدیریت مسأله است.

استراو در پاسخ به سؤالی درباره آینده برجام گفت؛ بخوبی حس نارضایتی ایران درباره این توافق را درک می‌کند اما از نگاه او، مهم است که ایران گام های بیشتری را برای کاهش تعهداتش ذیل این توافق برندارد، تا بهانه‌ای به دست مخالفان ندهد.

وزیر امور خارجه پیشین انگلیس ادامه داد: برجام توافق مطلوبی است؛ البته بهترین توافق نیست اما برای دو طرف توافق مناسبی است و آمریکا باید به آن بازگردد. وی سپس عنوان کرد؛ اگر خوشبینانه به ماجرا نگاه کنیم، می توان با تغییر نام برجام، زمینه بازگشت آمریکا به این توافق را فراهم کرد.

ایران پس از خروج غیر قانونی آمریکا از برجام و به دلیل بدعهدی کشورهای اروپایی به عدم پایبندی کامل به توافق هسته ای، روند کاهش تعهدات خود به برجام را در سه مرحله آغاز کرده است.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بتازگی هشدار داده است که در صورت عدم بازگشت توازن به اجرای تعهدات از سوی طرف‌ها، سایر اقدامات لازم در گام‌های بعدی نیز محقق خواهد شد.

دولت های اروپایی ضمن ادعای پایبندی به برجام، خواستار اجرای کامل تعهدات ایران ذیل این توافق هستند.

وزیر امور خارجه پیشین انگلیس در بخش دیگری از این گفت وگو، از ابتکار صلح هرمز که توسط حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد حمایت کرد و آن را لازمه رسیدن به توافق امنیتی جامع در منطقه دانست.

رئیس جمهوری ایران در اجلاس مجمع سازمان ملل متحد «همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به «ائتلافِ امید» یعنی «ابتکار صلح هرمز» (Hormoz Peace Endeavor) دعوت کرد.

روحانی با بیان اینکه هدف «ائتلاف امید» ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح‌آمیز و دوستانه میان آنهاست، بیان کرد: «ائتلاف امید» بر پایه اصول مهمی همچون پایبندی به اهداف و اصول ملل متحد، احترام متقابل، منافع متقابل، جایگاه برابر، گفت‌ وگو و تفاهم، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشه‌ناپذیریِ مرزهایِ بین‌المللی، حل و فصلِ مسالمت‌آمیزِ تمامیِ اختلافات و از همه مهم‌تر، دو اصلِ بنیادینِ «عدم تجاوز» و «عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر» قرار دارد.

جک استراو گفت:‌ کشورهای حاشیه خلیج فارس باید وارد توافق امنیتی جدیدی شوند که تردد آزاد در مسیر آب‌راه‌های بین المللی را ضمانت کند. بنابراین آنچه رئیس جمهوری روحانی در نیویورک مطرح کرد، برای رسیدن به توافق بسیار مهم و اساسی است.

وی تصریح کرد: طرح رئیس جمهوری ایران بایستی از سوی تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه بحرین و عربستان سعودی تأیید و آنها درک کنند که این روش به نفع آنها خواهد بود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۷۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد

رئیس جمهور ونزوئلا در دیدار هیئتی از ایران  اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه کشورش را «اشتباهی جدی» توصیف کرد و گفت: ایالات متحده به یک کلمه از توافقنامه امضا شده در اکتبر گذشته در قطر احترام نمی‌گذارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "نیکلاس مادورو"، رئیس دولت ونزوئلا بعدازظهر روز دوشنبه از هیئتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست آیت‌الله رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (عج) جمهوری اسلامی ایران که به منظور تقویت روابط راهبردی بین دو کشور به ونزوئلا سفر کرده، استقبال کرد.

رئیس‌جمهور ونزوئلا در این دیدار اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه کشورش را «اشتباهی جدی» توصیف کرد و گفت: ایالات متحده به یک کلمه از توافقنامه امضا شده در اکتبر گذشته در قطر احترام نمی‌گذارد.

اشاره او به مذاکراتی است که توسط قطر در سپتامبر 2023 انجام که منجر به مبادله زندانیان شد و در آن 10 آمریکایی و 18 ونزوئلایی آزاد شدند و ونزوئلا گفت که واشنگتن همچنین به پایان تحریم‌ها در صورت برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 2024 رای داده است.

مقامات آمریکایی اخیراً اعلام کردند که دولت بایدن تحریم‌ها را مجدداً علیه ونزوئلا اعمال خواهد کرد و مدعی شدند که دولت مادورو از "انتخابات فراگیر و رقابتی" حمایت نکرده است.

آمریکا و ونزوئلا تبادل زندانی انجام دادندایران تمدید مجدد تحریم‌های نفتی علیه ونزوئلا را محکوم کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • ماجرای عجیب رای به مصوبه جنجالی مجلس یازدهم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • امیدواریم توافق‌های سفر به پاکستان با پیگیری مقام‌های دو طرف اجرایی شود
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • علی‌اف: دستیابی به توافق صلح با ارمنستان تا نوامبر ممکن است
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد