Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@03:43:20 GMT

تنفس مصنوعی ترامپ به داعش

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۸۰۷۳

تنفس مصنوعی ترامپ به داعش

  «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه از داخل یک هواپیمای نظامی اعلام کرد پیش‌بینی می‌شود همه نزدیک به یک هزار نیرویی که از شمال سوریه خارج می‌شوند، به غرب عراق انتقال می‌یابند تا به عملیات علیه گروه تکفیری داعش ادامه دهند.

جواد فراهانی/

  «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه از داخل یک هواپیمای نظامی اعلام کرد پیش‌بینی می‌شود همه نزدیک به یک هزار نیرویی که از شمال سوریه خارج می‌شوند، به غرب عراق انتقال می‌یابند تا به عملیات علیه گروه تکفیری داعش ادامه دهند و به دفاع از عراق کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسپر در گفت‌وگو با خبرنگاران تأکید کرد: «خروج آمریکا از شمال شرقی سوریه به سرعت ادامه دارد... ما درباره چندین هفته صحبت می‌کنیم نه چندین روز. وی گفت که طرح عملیاتی فعلی این است که این نیروها در غرب عراق مستقر شوند. پیش از این نیز وزیر دفاع آمریکا گفته بود ارتش این کشور کماکان به خروج «توأم با تأمل» از شمال شرق سوریه ادامه می‌دهد.

اظهارات متناقض در مورد خروج نظامیان آمریکایی

در همین راستا منابع خبری دیروز اعلام کردند که نظامیان آمریکایی از طریق گذرگاه «سحیله» در استان دهوک وارد عراق شدند. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری همواره گفته است قصد دارد نیروهای آمریکایی را از منطقه به خانه بازگرداند و روزهای اخیر نیز پس از خالی کردن پشت کردها در سوریه و اجازه به ترکیه برای حمله به خاک سوریه همین سخنان را تکرار کرد. او چند روز پیش نیز تأکید کرد حضور نظامی آمریکا در منطقه و حمله به عراق و افغانستان موجب ناامنی و ایجاد بی ثباتی در این کشورها شده است و زمان آن رسیده است که سربازهای آمریکایی به وطن بازگردند.

با توجه به تناقضی که میان گفتار مسئولان آمریکایی در مورد خروج نیروهای این کشور از منطقه و عملکرد آن‌ها مبنی بر انتقال این نیروها از سوریه به عراق وجود دارد، بدیهی است که واشنگتن در مواضع خود صادق نیست و قصد خروج از خاورمیانه را ندارد، بلکه تنها در سایه تحولات منطقه تغییری راهبردی را همسو با اهداف خود ایجاد کرده است.

این اقدام پیامدهای خطرناکی برای عراق دارد

دکتر «محمد عباس التمیمی» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه‌های عراق و تحلیلگر مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار قدس در این باره گفت: تغییراتی که امروز در راهبرد آمریکا و نقل و انتقال سربازان آن در منطقه شاهد هستیم، در سایه تحولات منطقه و توافق های سیاسی آن با آمریکا صورت می‌گیرد. محمد عباس التمیمی در مورد پیامدهای انتقال سربازان آمریکایی از سوریه به عراق تصریح کرد: بدیهی است که این اقدام سیاسی آمریکا پیامدهای خطرناکی را علیه عراق دارد و آن‌گونه که به نظر می‌رسد ایالات متحده می‌خواهد نزاع خود با جمهوری اسلامی ایران را به داخل عراق بکشاند.

استاد روابط بین‌الملل عراق افزود: جمهوری اسلامی متحد راهبردی و بسیار نزدیک عراق است و آمریکا در سایه بی ثباتی اوضاع داخلی در عراق نگران منافع خود است. به نظر من واشنگتن از ناحیه سوریه و وجود تهدید علیه نیروهایش در آنجا تصمیم به انتقال آن‌ها نگرفته است.

ادعای خروج نیروهای آمریکایی از منطقه دروغ است

وی در ارتباط با اهداف آمریکا از این جابه‌جایی نیروها گفت: احتمال دارد که آمریکا می‌خواهد با این کار دوباره گذرگاه‌های امنی را برای ورود و یا افزایش عناصر تروریستی داعش در عراق ایجاد کند. از طرف دیگر نزاع آن با ایران عامل اصلی حضور بیشتر نظامیان آمریکایی در عراق است و چه بسا واشنگتن می‌خواهد در مرزهای ایران و عراق تهدید آفرینی کند و با افزایش نیروهای خود مقابله با تهدیدهای احتمالی را تسهیل کند. محمد عباس در مورد موضع دولت عراق در قبال این تصمیم آمریکا اضافه کرد: در سایه اختلافات سیاسی در دولت و نیز وجود فسادهای مالی و تهدیدهای مردم برای برپایی تظاهرات، نمی‌توانیم شاهد موضعی واحد از سوی دولت در قبال حضور نظامیان آمریکایی باشیم، هرچند مردم حضور آن‌ها را نمی‌پسندند.

التمیمی در ارتباط با ادعای آمریکا مبنی بر مقابله با داعش می‌گوید: این ادعا درست نیست؛ این ادعا فقط در راستای راهبرد معروف آمریکا یعنی خلق دشمن مطرح می‌شود و واشنگتن همواره داعش را دستاویزی برای تمدید حضور خود در منطقه قرار داده است. این کارشناس عراقی با رد ادعای آمریکا در مورد خروج از منطقه گفت: ایالات متحده آمریکا سربازهای خود را از منطقه خارج نخواهد کرد؛ زیرا اهداف آن که حفظ امنیت رژیم اسرائیل، تضمین امنیت انرژی و امنیت متحدان راهبردی خود است، از طریق همین حضور نظامی محقق می‌شود؛ بنابراین ادعاهای آمریکا در این خصوص تنها بهانه ای برای افزایش صورت‌حساب کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس و ترساندن آن‌ها از تشدید تهدیدها در منطقه است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نظامیان آمریکایی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۸۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید

ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.

به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آب‌های هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.

«ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتی‌های باری که از منطقه دریای سرخ عبور می‌کنند» اعلام شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتی‌های جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.

پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

دریاسالار «اچ. اچ. هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام می‌شود برای همین حفظ آزادی حمل‌ونقل بین‌المللی در مسیر‌های تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»

گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستم‌های سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابه‌های اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.

افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثی‌ها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز می‌شود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل می‌کند».

وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثی‌ها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل عملیات انجام می‌دهند.»

این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب می‌رود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمی‌گردد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه