Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمله ترکیه به شمال سوریه با چراغ سبز آمریکا بوده و به نظر می رسد آمریکا با کشاندن ترکیه به این جنگ در صدد ایجاد هرج و مرج در منطقه است و ترکیه با این حمله در باطلاق سوریه گرفتار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، در چند روز گذشته شاهد حمله ترکیه به مناطق شمالی و شمال شرقی سوریه که شامل بخش های کرد نشین می‌شود، هستیم، در همین راستا به سراغ دکتر"لینه بلاغی" استاد دانشگاه"الجامعه اللبنانیه" و "مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی" واقع در بیروت رفتیم و  در گفت و گویی این مساله را مورد بررسی قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ذیل این گفت و گو را می خوانید:

دلایل حمله ترکیه به سوریه و کردها چیست؟

دلیل اصلی این حمله، کردهای سوریه است، که ترکیه آنان را تهدیدی علیه امنیت خود می‌داند، کردهای سوری در قالب حکومت سوریه بوده و گاهی مزاحمت هایی برای ترکیه ایجاد می کردند.

ترکیه چه اهدافی را از این حمله دنبال می کند؟

همانطور که مشخص است ترکیه به دلیل این که کردها را تهدیدی برای خود قلمداد می کند، به دنبال ایجاد منطقه حایل میان کردها و مرز خود است تا با استقرار پناهندگان سوری و غیر کُرد، فاصله میان مناطق کردنشین ترکیه ایجاد و ارتباط با پ.ک.ک را که چندین سال است برای ترکیه مشکل ساز شده اند، قطع کند.

نقش امریکا و روسیه در این میان چیست؟ آیا این حمله با چراغ سبز آمریکا صورت گرفته است؟

به نظر من روسیه خیلی از این موضوع ناراحت نیست، اما از همه مهم‌تر این است که این حمله با چراغ سبز آمریکا بوده و ترکیه را به باتلاق سوریه کشانده است، از نظر بنده زمین متعلق به کسی است که در آن حضور دارد و کردها سال‌ها در این منطقه هستند و به همین دلیل از خود دفاع خواهند کرد و مشکلات زیادی برای ترکیه به وجود می آید.

نقش آمریکا در این مناقشه چگونه است؟

در این خصوص باید گفت که آمریکا قصدی برای خروج از منطقه ندارد و با نشانه‌های موجود می‌توان متوجه شد که به دنبال ایجاد اتفاقات جدید است و قصد دارد بازی تازه ای در منطقه شروع کرده و منطقه را به هرج و مرج بکشاند.

حضور ارتش سوریه را در مناطق کُرد نشین چگونه ارزیابی می کنید و آیا این حضور موجب رویارویی سوریه و ترکیه خواهد شد؟

حضور ارتش سوریه در مناطق شمالی به رویارویی میان ترکیه و سوریه نمی‌انجامد. بنده معتقدم در کوتاه مدت این حمله تا حدودی به نفع سوریه خواهد بود چرا که مناطقی را که سال هاست از دست داده بدون خونریزی و جنگ به دست خواهد آورد.

نقش ایران در این بحران را چگونه ارزیابی می کنید؟

در حال حاضر ایران نمی‌تواند به طور مستقیم نقش ایفا کند و منتظر خواهد ماند با بررسی اوضاع و نقش دیگر کشورها اقدامات لازم را انجام دهد، ایران از ابتدا با این حمله مخالفت و به ترکیه پیام‌هایی ارسال کرده و خواهان گفت و گو میان طرفین شده است.

این حمله منافعی عاید ایران هم می شود؟

پاسخ به این سوال تا حدودی دشوار است و این یک مساله پیچیده و چند وجهی است. نمی‌شود با قاطعیت گفت این حمله منافع ایران را تامین می‌کند یا خیر، ایران سال ها در تلاش بوده تا تمامیت ارضی سوریه حفظ شود و در بلند مدت حضور ترکیه در بخش هایی از خاک سوریه را نمی پذیرد و این حضور  در تضاد با منافع ایران خواهد بود.

نقش دولت های اروپایی در این مناقشه چگونه خواهد بود؟

دولت های اروپایی از این حمله متاثر شدند و قطعا عکس العملی علیه ترکیه نشان خواهند داد، زیرا تا همین الان هم از مساله پناهجویان و نیروهای داعش و مشکلات این چنینی رنج برده و با ترکیه اختلافاتی داشتند و این حمله به تشدید این موضوعات خواهد انجامید. دیدیم که برخی از کشورهای اروپایی در اولین اقدام فروش سلاح به ترکیه را قطع کردند، البته عضویت ترکیه در"ناتو" تا حدودی دست و پای اروپا را در برخورد با این کشور بسته و توان مواجهه اروپا را کاهش داده است.

با توجه به نشست وزرای امور خارجه کشور های عربی، آیا اتحادیه عرب از سوریه حمایت می کند و در مقابل ترکیه خواهد ایستاد؟

در مورد عکس العمل کشورهای عربی همانطور که در گذشته در خصوص موضوع سوریه، قطر و دیگر موضوعات دیدیم، شاهد یک عکس العمل واحد نخواهیم بود. در حال حاضر قطر و ترکیه با هم هستند و هر دو حامی"اخوان‌المسلمین" در چند کشور عربی. موضوع ترکیه، مسایل یمن و آرامکو و دیگر اتفاقاتی اخیر در منطقه موجب می‌شود که کشورهای عربی منطقه نتوانند تصمیم واحدی گرفته و حتی ممکن است به دلیل تضاد منافع کشور های عربی، اختلافات میان ایران و عربستان کاهش یابد.

نقش قطر در این حمله چگونه است؟

شرایط قطر با دیگر کشورهای عربی خلیج فارس تا حدودی تفاوت دارد و منافع قطر تا حدودی به منافع ترکیه گره خورده و به دلایل متعددی مانند حمایت از اخوان المسلمین و دشمنی با عربستان در کنار ترکیه ایستاده است.

نقش اسراییل در این مناقشه چگونه دیده می شود؟

ورود ترکیه به مناقشه با کردها منافع اسراییل را تامین نخواهد کرد، اسراییل از حمله و تضعیف کردها رضایت ندارد.

در پایان باید تاکید کنم، به نظر آمریکا قصدی برای خروج از منطقه ندارد نشانه های موجود در منطقه مانند مستقر کردن نیروهای نظامی در عربستان و عقب نشینی نیروهای آمریکایی به سمت عراق و چراغ سبز به ترکیه برای حمله به کردها نشان‌دهنده این است که آمریکا به دنبال این بوده که در منطقه برنامه‌های جدیدی را اجرا کند و منطقه را به هرج و مرج بکشانند.

گفت و گو: رضا میر

بیشتر بخوانید: توهین و سخن گستاخانه پمپئو علیه ایران در واکنش به برنامه جدید هسته ای دمشق زیر آتش موشک های اسراییل/ سامانه های ضدهوایی سوریه فعال شد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ترکیه جنگ کشورهای عربی برنا آمریکا اسراییل گفت و گو کردهای سوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۰۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج مستشاران ایران از سوریه از سوی یک مقام محور مقاومت تکذیب شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، یک مقام محور مقاومت به المیادین اعلام کرد: آنچه در رسانه‌های بین‌المللی و سایت‌های عربی مبنی بر تخلیه منطقه جنوب سوریه توسط ایرانی‌ها و کاهش تعداد اعضا منتشر می‌شود، صحت ندارد.

وی گفت: اساساً هیچ نیروی ایرانی در سوریه وجود ندارد، بلکه مستشاران نظامی به صورت قانونی و با توافق با مقامات سوریه در آنجا هستند.

این مقام مسوول ادامه داد: مستشاران ایرانی همچنان طبق وظایفی که با دمشق توافق شده و در هرنقطه‌ای از سوریه که لازم باشد به طور معمول وظایف خود را انجام می‌دهند و هیچ خروجی صورت نگرفته است.

این اظهارات پس از آن بیان شد که برخی منابع رسانه‌ای عربی مدعی خروج مستشاران نظامی ایران از برخی مناطق سوریه در اقدامی پیشگیرانه برای بی‌اثر کردن حمله احتمالی رژیم صهیونیستی شده بودند.

دیگر خبرها

  • پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • تکذیب خروج نظامیان ایران از سوریه
  • خروج مستشاران ایران از سوریه از سوی یک مقام محور مقاومت تکذیب شد
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • حماس: تعداد اسیران فلسطینی را به ازای هر سرباز اسرائیلی از ۵۰۰ به ۵۰ کاهش دادیم
  • کرملین: کمک جدید آمریکا به اوکراین قابل انتظار بود
  • رئیس جمهور روز ملی جمهوری عربی سوریه را تبریک گفت