Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخشی از ازدواج‌ها در اردبیل به دلیل ناتوانی زوجین در آغاز زندگی مشترک نیمه تمام باقی می‌ماند و امروز به زخم چرکینی زیر سقف خانواده‌ها تبدیل شده است. ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۱ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اردبیل، خبرها حاکی از کاهش ازدواج در اردبیل است. برخی می‌گویند موانعی از جمله مسائل اقتصادی و فرهنگی به کاهش ازدواج منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی می‌گویند جامعه آماری ازدواج رو به کاهش است و به همین دلیل ازدواج‌ها کاهش یافته است.

اما یکی از آمارهای پنهان مانده ازدواج، زوجینی است که در واقع بعد از ثبت رسمی ازدواج خود با گذشت ماه‌ها و سال‌ها قادر به آغاز زندگی  زیر یک سقف نیستند. هر چند آمار ازدواج این زوجین ثبت می‌شود اما خبری از زندگی مشترک نیست و بررسی میدانی نشان می‌دهد عوامل مختلفی به این موضوع دامن زده است.

اردبیل| تلاش می‌کنیم جذب 3 درصد معلولان در دستگاه‌ها محقق شود/ تسهیل ازدواج معلولان در اولویت استپیش‌بینی معاون وزیر ورزش برای پرداخت 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به جوانان‌حجت‌الاسلام شهاب مرادی: در ازدواج مسابقه تجمل‌گرایی گذاشته‌ایم

ازدواج‌های نیمه تمام از این رو اهمیت ویژه دارد که به دلیل افزایش کمی آن خود به یکی از عوامل بازدارنده جوانان از ازدواج و حتی کشمکش بین زوجین و گاهی طلاق قبل از آغاز زندگی مشترک تبدیل شده است.

سرنوشت زوجین بعد از ازدواج نامشخص است

دستگاه‌های اجرایی مانند ثبت احوال مطابق رسالتی که دارند وقایع چهارگانه را تنها در صورتی که به ثبت رسمی رسیده باشد، به عنوان آمار قطعی اعلام می‌کنند.آمارهای ارائه شده نشان می‌دهد، ازدواج در اردبیل رو به کاهش گذاشته و در مقابل نیز طلاق رو به افزایش است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در این رابطه گفت: در سال 97،  22 هزار و 42 ولادت، 6877 فوت، 11 هزار و 758 ازدواج و 3344 طلاق ثبت شده است.

فریبرز دهقان افزود: در سال 96 نیز 23 هزار و 679 ولادت، 6368 فوت، 12 هزار و 730 ازدواج و 3108 طلاق به ثبت رسیده است که مقایسه این اعداد نشان می‌دهد ازدواج 7.6 درصد کاهش و طلاق حدود 7.6 درصد افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در نیم سال نخست سال جاری نیز 6521 ازدواج و 1553 طلاق به ثبت رسیده است که بیشترین میزان ازدواج و طلاق در مرکز استان به ثبت رسیده است.

به گفته دهقان این اعداد آمار ازدواج و طلاق‌های رسمی و ثبت شده در دفاتر ثبت است و مقایسه سال‌های اخیر نشان می‌دهد ازدواج با کاهش 7 درصدی در سال‌های پیاپی همراه شده است.

اما بعد از ازدواج رسمی زوجین از سرنوشت زندگی آن‌ها آمار و مطالعه‌ای در دست نیست. به‌طوری که در بررسی میدانی مشاهده می‌شود بخشی از زوجین در دوران به اصطلاح نامزدی خود باقی مانده و قادر به آغاز زندگی مشترک نیستند.

مشکلات مالی عامل تاخیر زندگی مشترک

مشاور خانواده در این رابطه گفت: از جمله دلایل ناتوانی برخی نامزدها برای آغاز زندگی مشکلات مالی است.

رحیمی با بیان اینکه برخی زوجین بدون توجه به توان مالی خود و گاهی به اصرار خانواده‌ها یا اقدامی شتابزده و احساسی اقدام به ازدواج می‌کنند، افزود: در ادامه به دلیل ناتوانی در تامین مسکن و حتی اجاره آن، ناتوانی در تامین جهیزیه و ملزومات زندگی و گاهی ناتوانی در تامین مخارج عروسی و زندگی، ازدواج تا چند ماه یا چند سال به تاخیر می‌افتد.

وی تاکید کرد: در آغاز زندگی مشترک استقلال مالی به اندازه استقلال فکری و عاطفی اهمیت دارد اما نگاه سنتی برخی خانواده‌ها و اینکه بعد از ازدواج مشکلات مالی تلطیف می‌شود، موجب شده تا برخی زوجین ازدواج کرده اما برای آغاز زندگی با مشکل روبه‌رو شوند.

به گفته رحیمی در گذشته زندگی زوج جوان به همراه خانواده پسر به کررات دیده می‌شد اما امروز به دلیل عدم تمایل زوجین جهت زندگی با والدین موجب می‌شود که گاهی برخی زوج‌ها بعد از عقد و ازدواج تا مدت‌ها قادر به زندگی مشترک زیر یک سقف نباشند.

مشاور خانواده تصریح کرد: چنین شرایطی ممکن است تعارض و کشمکش و اختلافات زوجین را موجب شده و گاهی حتی به جدایی منجر شود.

بدهی و زندان برای تامین جهیزیه

آنچه ذکر شد تنها گوشه‌ای از اثرات سو ازدواج‌های نیمه تمام در اردبیل است. پایین بودن درآمد در این استان که مطابق اعلام مسئولان کمتر از میانگین کشوری است موجب شده تا توان مالی بسیاری از خانواده‌ها محدود و در حد متوسط باشد.

تا جایی که بخشی از این توان کم و محدود مالی در زندانیان مالی اردبیل دیده می‌شود. مطابق اعلام مسئولان قضایی استان اردبیل، این استان در رتبه‌های نخست تعداد زندانیان مالی است.

مطابق اظهارات مدیرعامل ستاد دیه استان اردبیل نیز بخش قابل توجهی از زندانیان مالی مربوط به صاحبان چک‌های برگشتی است.

اما آنچه قابل تامل است، بخشی از زندانیان مالی به دلیل تامین هزینه‌های ازدواج دچار بدهی شده‌اند. به‌طوری که در زندان‌ها پدرانی برای تامین هزینه جهیزیه و ناتوانی در پرداخت آن گرفتار بند زندان شده‌اند.

در واقع بخشی از نمود ازدواج‌های نیمه تمام در زندانیان مالی دیده می‌شود که به دلیل ناتوانی در تامین هزینه‌ها به جای لمس حلاوت این امر مقدس دچار بند زندان شده‌اند.

یکی از شهروندان که نخواست نامش فاش شود در این مورد تصریح کرد: متاسفانه پدر بنده برای تامین جهیزیه چک به بازار داده بود که نتوانست آن را پرداخت کند و در حال حاضر گوشه زندان است.

وی گفت: حساسیت خانواده همسرم باعث شد تا بعد از دو سال انتظار جهت تامین جهیزیه، در نهایت پدرم برای خرید لوازم خانگی چک بکشد و متاسفانه در حال حاضر در زندان به سر می‌برد و ما قادر به آزادسازی او نیستیم.

چشم و هم‌چشمی عامل تاخیر زندگی زوجین

نه تنها مشکلات و چاله‌های مالی بلکه برخی مشکلات فرهنگی نیز موجب شده برخی ازدواج‌ها نیمه تمام باقی بماند. علاوه بر دخالت والدین و اطرافیان در نحوه آغاز زندگی مشترک و اصرار طرفین برای تامین مالی و یا شرایط خاص، یکی از آفت‌های رایج چشم و هم‌چشمی است.

استاد حوزه و دانشگاه در این رابطه گفت: تجمل‌گرایی و چشم و هم‌چشمی مانع از ازدواج‌های آسان و سالم شده است و متاسفانه در برخی خانواده‌ها همسرگزینی و در ادامه ازدواج همراه با چشم و هم‌چشمی است.

حجت الاسلام مهدی ستوده تصریح کرد: توصیه دین انطباق فکری و عقیدتی زوجین است و اینکه زن و شوهر با یکدیگر به آرامش برسند اما چشم و هم‌چشمی‌ها مانع از تحقق این موضوع می‌شود.

وی با تاکید به اینکه برگزاری مراسم همراه با تشریفات و یا آغاز زندگی همراه با تشریفات در بین برخی خانواده‌ها دیده می‌شود اظهار کرد: چنین روحیه‌ای مغایر با آموزه‌های دینی است.

چشم و هم‌چشمی و تجمل‌گرایی نه تنها به آفت زندگی‌ها تبدیل شده بلکه خود از دلایل تاخیر زندگی مشترک زوجین است. در واقع با وجود توان مالی زوجین در تشکیل یک زندگی مشترک، خانواده‌ها و گاهی یکی از زوجین مانع آغاز زندگی است تا برخی تشریفات تامین شود.

به ویژه این موضوع در بین زوج‌هایی که بلوغ فکری نداشته و با احساسات تصمیم به ازدواج گرفته‌اند به کررات دیده می‌شود.

آموزش خانواده‌ها نیاز مبرم است

چنین آسیبی در کمال تاسف نه تنها مطالعه نشده بلکه در آمارها نیز جایی ندارد. بخشی از ازدواج‌های ثبت شده به دلیل تاخیر در آغاز زندگی به طلاق می‌انجامد و هوشیاری اغلب خانواده‌ها در این رابطه مطلوب نیست.

نه تنها رسانه‌ها توجهی به این موضوع نشان نمی‌دهند بلکه نهادهای فرهنگی نیز تا مرحله حمایت از ازدواج رسمی زوجین پیش رفته و مابقی را مسئولیت خود نمی‌دانند.

از سویی صحبت با برخی زوج‌ها در مرحله نامزدی نشان می‌دهد، برخی دختران یا پسران به دلیل نگاه سنتی خانواده‌ها، آشنایی با همسر آینده خود را بعد از عقد و قبل از آغاز زندگی مشترک آغاز می‌کنند.

در واقع بر خلاف آموزه‌های دینی که به زوجین انتخاب آگاهانه توصیه شده است، دختران و پسران یکی از دلایل طولانی شدن دوره نامزدی را آشنا شدن با وی و جلوگیری از بروز مشکل احتمالی می‌دانند.

این در حالی است که آموزش جوانان قبل از ازدواج یکی از نیازهای مبرم در این استان بوده و به تعبیر مسئولان یکی از دلایل اصلی طلاق نیز به ضعف اطلاعات، مهارت‌های همسرداری و ارتباط کلامی با همسر بازمی‌گردد.

ازدواج‌های نیمه تمام از آسیب‌های اجتماعی است که به دلایلی که ذکر آن رفت در استان اردبیل رو به افزایش بوده و می‌توان گفت در تمامی اقشار جامعه چه تحصیل کرده و چه فاقد تحصیلات دانشگاهی، چه شاغل و چه بیکار، چه شهری و چه روستایی و چه مرفه یا فقیر دیده می‌شود.

موضوعی که سهل‌انگاری در توجه به آن می‌تواند عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/ح

R41374/P/S6,49/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۰۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»

بهزاد کیامهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نخستین دوره علمی آموزشی زیارتی ستاد کانون‌های مساجد کشور در قالب طرح «شمس» با هدف آموزش زوج‌های جوان به صورت خالق و کلیدی (ویژه مدیران کانون فرهنگی هنری مساجد) برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: طرح «شمس» با آموزش زوج‌های جوان جهت کسب آرامش اعضای خانواده و جریان سازی در فعالیت اجتماعی پیش بینی شده است که سهمیه استان کردستان برای شرکت در آن ۲۰ زوج است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان، با بیان اینکه این طرح از تاریخ ۱۸ اردیبهشت در مشهد مقدس آغاز می‌شود، افزود: زیارت خاص همراه با اهدای هدیه متبرک و غذای حضرتی، ویژه برنامه‌های سیاحتی، دوره آموزش تخصصی ویژه زوجین همراه با ارائه گواهی و … از جمله برنامه‌های این طرح است.

کیامهر به شرایط شرکت کنندگان در دوره اشاره کرد و افزود: این دوره ویژه زوج‌های جوانی است که تاریخ عقد آنها بیش از پنج سال نباشد و یکی از زوجین حتماً مدیر کانون‌های مسجد باشد.

به گفت وی، این طرح به همت ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و با همکاری بنیاد خانواده و ستاد ملی جمعیت برگزار می‌شود و زوجین باید نسبت به ثبت‌نام در سامانه بچه‌های مسجد به آدرس https://bachehayemasjed.ir/sham اقدام کنند.

کد خبر 6098063

دیگر خبرها

  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟