Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@06:23:21 GMT

تئاتر در خدمت سینما

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۰۸۴۷

تئاتر در خدمت سینما

اولین تجربه کارگردانی همایون غنی زاده این روزها روی پرده نقره‌ای است، فیلمی با میزانسن های تئاتری و بازی های خیره کننده، اما تکنیک زده که توانسته مخاطبان زیادی را به سینما جذب کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مسخره بازِ همایون غنی زاده که حسابی دل برخی منتقدان را در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر برد و در اختتامیه نیز کارگردانش جنجال به پا کرد، این روزها روی پرده نقره‌ای سینما قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم تا کنون تواسته تماشاگران را راضی از سالن بدرقه کند و تجربه تماشا یک فیلم متفاوت را به آن‌ها بدهد. "مسخره باز" با ژانری متفاوت پا را از رئالیسم فراتر می‌گذارد و دنیایی ساختگی می‌سازد.

این فیلم اولین تجربه غنی‌زاده در قامت گارکردان یک فیلم سینمایی است، اما نام این کارگردان برای دوستداران تئاتر بسیار آشنا به نظر می‌رسد. این اولین تجربه برای غنی‌زاده سیمرغ بلورین بهترین کارگردان فیلم اول را به ارمغان آورد و اسم او را در محافل سینمایی نیز بر سر زبان‌ها انداخت. پیش از این غنی‌زاده هشت تئاتر از جمله "کالیگولا" و "می‌سی‌سی‌پی نشسته می‌میرد" را به صحنه برده بود که به ترتیب در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ رکورد فروش تئاتر ایران را در اختیار داشت.

از همچین کارگردانی با چنین پیشینه تئاتری انتظار یک فیلم متفاوت را می توان داشت، فیلمی با میزان سنی تئاتری، لوکیشنی ثابت و تکنیک فراوان. مسخره باز درباره سه نفر که در یک سلمانی کار می‌کنند، "کاظم" با بازی علی نصیریان صاحب این سلمانی بوده که مجوز کسبش به جانش بند؛ "دانش" با بازی صابر ابر روایت یک پسر پرورشگاهی عشق بازیگری است که خود را هنرپیشه می‌داند و "شاپور" که بابک حمیدیان نقش آن را بازی می‌کند، فردی آدم فروش با دیدگاه‌های سیاسی تند و تیز است!

دنیایی که در این سلمانی خلق شده در تمام طول فیلم تماشاگر را با خود همراه و در پایان فیلم غرق می‌کند. می‌توان گفت این فیلم یک شعبده بازی تئاتری در پرده نقره‌ای سینما است، فیلمی با فیلم‌نامه خلاقانه، شخصیت پردازی دقیق که در اجرا با کارگردانی و طراحی صحنه عالی و بازی‌های بی‌نظیر همراه شده تا به یک فیلم خوب تبدیل شود.

مسخره باز بی فضا و بی مکان است، با صحبت‌های شخصیت‌ها رشته‌ای از خیال در ذهن شکل می‌گیرد و در برخی نقاط جلوه‌های بصری به کمک می‌آید این خیال‌ها را بر پرده نقره‌ای می‌پاشد. بازیگران این مسخره بازی بار مهمی بر دوش دارند، بازی در صحنه‌ای بسته و لوکیشنی ثابت که بازیگران به خصوص علی نصیریان به خوبی از پس آن بر آمدند. بی جهت نیست که اسطوره بازیگری ایران اولین سیمرغ خود را برای بازی در این فیلم به دست آورد.

نکته دیگر در فیلم، آغاز داستان با موی زنانه است؛ مویی که فقدان زن و راز آلود بودن موها را نشان می‌دهد. درواقع همین موی زنانه است که گره فیلم را ایجاد و به مسئله اصلی داستان تبدیل می‌شود. همانگونه که در خلاصه فیلم آمده " مانفرد (داریوش موفق) که دوست و کارچاق‌کن این سلمانی است شبی وارد سلمانی شده و بیان می‌کند که موهای بلند زنانه را به قیمت خوب می‌خرد …"

در بین نکات مثبت مسئله دیگری کمی در فیلم عذاب دهنده است؛ تکنیک، تکنیک و تکنیک. اتفاقی که حس تکنیک زدگی را به مخاطبان القا می‌کند، جملات آشفته سیاسی و سردرگم شدن مخاطبان در دنیایی کلاسیک از نقاط ضعف فیلم هستند. گاهی رضاخان دیده می‌شود، در صحنه‌هایی شخصیت‌های درون فیلم "کازابلانکا" قرار می‌گیرند، در صحنه‌هایی به "دلشدگان" و "لئون" اشاره و در نهایت "بیل را بکش" نیز وارد می‌شود.

"مسخره باز" در کل ارادت کارگردانش به تئاتر و سینما کلاسیک را نشان می‌دهد، ارادتی که در لحظاتی شاهکار و بسیار عمیق است و در لحظاتی بسیار نامفهوم و سردرگم. اولین تجربه سینمایی غنی‌زاده نه می‌توان تجربه‌ای شکست خورده و نه تجربه‌ای کاملا موفق دانست. این فیلم برای عاشقان سینما کلاسیک قطعا مانند قطعه‌ای از بهشت و نوستالژی فراوان است، اما مخاطب عام ممکن است هنگام تماشا فیلم سرگیجه بگیرد.

منتقدان چه گفتند؟

نظرات منتقدان نیز درباره این فیلم بسیار ضد و نقیض بود، برخی فیلم را انبوهی از تکنیک شکست خورده دانستند و برخی به عنوان فیلم جسورانه از "مسخره باز" یاد کردند. علی رفیعی درباره این فیلم گفته: "مولف با دست به دامن شدن نوستالژی های سینما در پی ایجاد فرم در اثر خود است غافل از اینکه فرم تنها در دست های لرزان کاظم خان خلاصه می شود که به عمد سبیل های مشتریان را می تراشد."

همچنین سعید قطبی زاده نیز برای "مسخره باز" اینگونه نوشته: "کارگردان، محدود به میزانسن‌های تئاتر مانده است. این جلوه‌های بصری که انجام شد، المان بصری نبود، بازی‌گوشی‌های یک کارگردان است. دیدگاه کلی من یک پارادوکس است که یک مدخلی برای ورود همایون غنی‌زاده به سینما است. یک مقدار با تامل بیشتر با ظرفیت سینمایی فیلم بسازد."

مسعود فراستی نیز در اظهار نظری پیرامون "مسخره باز" گفت: "شیطنت وقتی است که تو چیزی را بلدی، اگر بلد نباشی و ادای آن را دربیاوری آن تو را می‌بلعد. فیلمسازی که این را ساخته پشت سینمایی ندارد و یک کلاژ بی معنی و گسسته است. میزانسن این فیلم سینمایی نیست و تئاتری است. این تجربه‌ها باید قبل از ساختن فیلم انجام شود. ما نمی‌خواهیم سیاه مشق تفکری و تکنیکی را ببینیم."

جدا از تمام نقدهای مثبت و منفی، اگر به سینما کلاسیک علاقه دارید فرصت تماشا "مسخره باز" بر روی پرده نقره‌ای را از دست ندهید. اگرچه این فیلم سرشار از تکنیک گاهی تماشاگر را از داستان به بیرون پرت می‌کند، اما تماشا آن تجربه‌ای نو و جذاب است.

کد خبر 394039

منبع: ایمنا

کلیدواژه: همایون غنی زاده علی نصیریان فیلم سینمایی سینما ایران سینما بابک حمیدیان نقد فیلم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۰۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضایی: تجربه بازی های تدارکاتی به تیم ملی افغانستان کمک کرد

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتسال افغانستان با هدایت مجید مرتضایی موفق شد با برتری برابر قرقیزستان در پلی آف جام ملت‌های آسیا، به عنوان آخرین سهمیه آسیا راهی جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان شود.

مجید مرتضایی سرمربی تیم فوتسال افغانستان پس از صعود به جام جهانی گفت: این صعود تاریخی اتفاق بسیار خوبی بود و به خاطر خوشحالی ملت خوب افغانستان خوشحال هستم. عنوان پنجمی آسیا و صعود به جام جهانی فوتسال یکی از بهترین نتایج افغانستان در ورزش‌های تیمی بود.

وی در خصوص ادامه حضورش در تیم افغانستان گفت: قراردادی که من با فدراسیون فوتبال افغانستان دارم تا پایان جام جهانی است و تا آن موقع در خدمت این تیم هستم.

با توجه به اینکه تیم افغانستان توانست با انجام بازی‌های تدارکاتی زیاد، به خوبی برای جام ملت‌ها آماده شود و برخی از این اردوها در شهر مشهد برگزار شد مرتضایی گفت: کشور ایران برای آماده سازی ما کمک‌های بسیار زیادی کرد. ما به مدت ۳ ماه اردوی آماده سازی خود را در شهر مشهد برگزار کردیم. در ۲۲ روز مجموعاً ۱۱ بازی دوستانه انجام دادیم و سپس توانستیم ریکاوری خوبی انجام دهیم. در جام ملت‌های آسیا هم تجربه بازی‌های دوستانه کمک کرد که تا روز آخر امیدوار باشیم و در نهایت هم این افتخار نصیب ما شد که به جام جهانی برویم.

وی در پایان گفت: وقتی بعد از بازی به هتل برگشتیم بچه‌های تیم ملی ایران هم از ما حمایت کردند صعود ما را تبریک گفتند. من هم مطمئنم تیم ملی ایران در دیدار نهایی می‌تواند تایلند را شکست دهد و به عنوان قهرمانی برسد.

کد خبر 6090857

دیگر خبرها

  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • مرتضایی: تجربه بازی های تدارکاتی به تیم ملی افغانستان کمک کرد
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • ویدیو/ ملی‌پوش واترپلو که پس از طلسم‌شکنی حذف شد!
  • پرسپولیسی ها ما را مسخره کردند | مشکل بازیکن استقلال بود که بی دلیل در زمین ایستاده بود
  • مرگ تلخ پزشک زن؛ او پلن خودکشی‌اش را گفت اما مسخره شد!
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی