Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@00:01:46 GMT

اطلس باستان‌شناسی خراسان جنوبی تدوین می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۳۷۴۷

اطلس باستان‌شناسی خراسان جنوبی تدوین می‌شود

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه در حوزه جغرافیایی خراسان جنوبی، نیازمند مطالعات دیرین اقلیم‌شناسی هستیم که دانشگاه بیرجند می تواند بسیار کمک کننده باشد. اطلس میراث فرهنگی خراسان جنوبی در حال تهیه است، گفت: اطلس میراث فرهنگی و باستان شناسی خراسان جنوبی در حال تهیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، روح الله شیرازی، امروز یکم آبان‌ماه، در چهارمین همایش ملی باستان‌شناسی ایران در دانشگاه بیرجند اظهار کرد: سال ۹۲ اولین همایش ملی باستان‌شناسی برگزار شد.

وی افزود: از آن سال تاکنون در حوزه مطالعات و پژوهش‌های باستان‌شناسی تحولات مطلوبی صورت گرفته است.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بیان کرد: پژوهشکده باستان‌شناسی، آخرین دستاوردها و مطالعات این حوزه را در قالب گردهمایی سالیانه در پایان هر سال ارائه می‌دهد.

شیرازی با اشاره به پیشینه تاریخی خراسان جنوبی، تصریح کرد: خراسان جنوبی به لحاظ مطالعات باستان‌شناسی و فرهنگی وضعیت خوبی دارد.

وی ادامه داد: براساس بررسی‌های باستان‌شناسی حدود ۳۵۰۰ اثر باستانی در خراسان جنوبی وجود دارد و این نشان از این امر داد که علی رغم دشواری‌های سرزمینی و اقلیمی که در این منطقه در طول تاریخ وجود داشته، زندگی انسان‌ها همچنان جریان داشته است.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بیان کرد: این دشواری‌های اقلیمی در برابر اراده انسانی که تصمیم گرفته در این حوزه سرزمینی زندگی کند، هیچ تاثیری نداشته است.

شیرازی با بیان اینکه پژوهش‌های باستان‌شناسی در این استان جای کار زیادی دارد، تصریح کرد: اطلس باستان شناسی و میراث فرهنگی خراسان جنوبی در حال تهیه است.

وی افزود: لازم است پژوهش‌های مبتنی بر رویکردهای میان رشته‌ای را آغاز کنیم، آن چنان که امروزه نیز انجام مطالعات مربوط به زمین‌شناسی، اقلیم‌شناسی و جانورشناسی مرسوم است.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بیان کرد: در این حوزه جغرافیایی، نیازمند مطالعات دیرین اقلیم‌شناسی هستیم که دانشگاه بیرجند می تواند بسیار کمک کننده باشد.

شیرازی ادامه داد: اگر این رویکردها در این حوزه دنبال شود، مطمئنا بسیاری از پاسخ‌ها در ارتباط با شیوه‌های زندگی مردم در گذشته پیدا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد می‌کنیم همایش‌ها در سال‌های آتی به صورت موضوعی دنبال شود، تصریح کرد: در پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز تا حد امکان همکاری‌های خود را به صورت کارآمدتر و گسترده‌تر ادامه خواهیم داد.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور یادآور شد: خراسان جنوبی در افق زمانی ۱۰ ساله جایگاه خوبی در حوزه باستان‌شناسی خواهد داشت چرا که دانشگاه بیرجند اعضای هیات علمی جوان، دانشجویان فعال و مسئولان دلسوزی دارد که می‌توانند در آینده این علم تاثیرگذار باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۳۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش؛نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیرمهدی علوی، مدیر روابط عمومی فدراسیون عنوان کرد:پیرو نامه حائز اهمیت اخیر وزیر محترم ورزش و جوانان و به دنبال آن دستورات اکید ریاست محترم فدراسیون فوتبال، نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها جهت اعمال رویه‌های قانونی متقن، به زودی با حضور دستگاه‌های ذیربط، مقامات و مدیران مسول به میزبانی فدراسیون فوتبال برگزار خواهد شد.

وی افزود:بدیهی است، با عنایت به وظایف ذاتی فدراسیون و وفق آیین نامه‌های مصرح در فرایند صدور مجوز حرفه‌ای وهمچنین با توجه به الزامات بالادستی، تخلفات احتمالی از سوی افراد حقیقی یا حقوقی با جدیت مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش؛نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است