Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، احد ضابط مجری توربین بادی ۲۵۰ کیلووات برای تولید برق تجدیدپذیر  بیان کرد: بر مبنای سند چشم انداز توسعه ۱۴۰۴، با توجه به کاهش ذخایر سوخت فسیلی، حفظ و نگهداری محیط زیست و نیاز روزافزون کشور به بهره‌گیری از انرژی‌های نو، بازار نیروگاه بادی در ایران رو به شکوفایی است و ورود به این بازار آینده روشنی را در بلندمدت برای سرمایه گذاران به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس ایران می تواند با تکیه بر پیشرفت های روزافزون در زمینه بومی‌سازی دانش ساخت توربینهای بادی به عنوان یکی از تولیدکنندگان توربین بادی، بازار کشورهای منطقه را نیز تحت پوشش قرار دهد.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح ملی فناوری از توان و تخصص محققان و پژوهشگران پژوهشکده هوا خورشید بهره برده می شود. توربین بادی ۲۵۰ کیلووات در دسته متوسط توربین های بادی قرار دارد و به عنوان راهکاری پایدار برای استفاده از ظرفیت تولید داخل و ایجاد حداکثری ارزش افزوده، بهره وری ازمنابع تجدیدپذیر، اشتغال زایی و توسعه اقتصادی منطقه مطرح است. 

ضابط استفاده از تجربه و دانش فنی ایجاد شده برای تولید اقتصادی توربین بادی و زمینه‌سازی برای تولید توربین‌های بادی با اندازه بزرگتر را هدف اصلی اجرای این طرح دانست و آمادگی برای ورود به بازارهای کشورهای همسایه با توجه به تقاضای توربین بادی در این اندازه، استفاده از ظرفیت بادی خالی کشور، توسعه محصول و دانش فنی بومی و اقتصادی کشور، اشتغال‌زایی با تولید برق پراکنده و نزدیک به مصرف و توسعه صنعت بومی توربین‌سازی در راستای جلوگیری از خروج ارز را به عنوان سایر اهداف این طرح فناورانه برشمرد.

وی بیان کرد: مزیت‌های استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین جهت‌گیری کشور در حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد بدون نفت از جمله دلایل و ضرورت‌های اجرای طرح است. طرحی که در ۱۰ فاز طراحی و عملیاتی اجرایی می شود. فعالیت طرح با فاز برنامه ریزی شامل مشاوره و بررسی های آماری و استانداردهای طراحی و ساخت آغاز شد تا در نهایت به تدوین دانش فنی دست یابیم.

ضابط در ادامه از مزایای بکارگیری این توربین های بادی گفت و عنوان کرد: از مزایای بکارگیری توربین های بادی مقیاس متوسط، همچون توربین بادی ۲۵۰ کیلووات هزینه سرمایه گذاری اولیه و متغیر کم (ریسک سرمایه گذاری پایین)، راه اندازی سریع پروژه، عدم نیاز به هزینه های بالای توسعه پروژه شامل بادسنجی، نصب، راه سازی، خطوط انتقال، نصب و راه اندازی است همچنین در این زمینه می توان به استفاده از تعرفه های تشویقی تولید در محل مصرف و نیز ۲۱ درصد افزایش تعرفه خرید تضمینی برای حمایت از تولید داخل به عنوان افزایش توجیه پذیری اقتصادی پروژه اشاره کرد. پس از اتمام این طرح ملی، دانش فنی طراحی و ساخت توربین های بادی مقایس متوسط کسب و زمینه تجاری سازی یک توربین بادی بومی فراهم می شود. 

وی با بیان اینکه با اجرای طرح امکان تحقق حداکثری زنجیره ارزش انرژی بادی در داخل کشور ایجاد می شود گفت: طرح کلان ملی دستاوردهای خرد زیادی را نیز به دنبال خواهد داشت که از آن جمله می توان به مواردی همچون رشد صنایع مرتبط با ساخت توربین بادی، فراهم آمدن امکان جذب سرمایه های خارجی با توجه به سودآور بودن تولید برق تجدیدپذیر، فراهم آمدن امکان برق رسانی به مناطق محروم کشور و دستاوردهای استراتژیک در زمینه پدافند غیرعامل (مانند تولید پراکنده انرژی، عدم وابستگی به خارج از کشور در تامین انرژی از منابع غیر فسیلی) اشاره کرد.

کد خبر 4754504 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انرژی برق فناوری فضایی فناوری نانو نوآوری اربعین 98 شرکت دانش بنیان هوش مصنوعی امنیت اطلاعات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فضانوردان موبایل تحقیقات علمی پهپاد فیس بوک ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۸۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مدیرعامل ، سرپرست معاونت بهره برداری و توسعه آب و رئیس اداره بهره بردای آب شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوی در سمینار توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در تبریز حضور یافتند

این سمینار با هدف ترغیب فعالان عرصه صنعت برای ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر به استناد ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان در محل هتل پتروشیمی تبریز برگزار شد.

در این سمینار عنوان شد، صنایع با قدرت قراردادی بیش از یک مگا وات موظفند معادل یک درصد از برق مصرفی سالیانه خود را از طریق احداث نیروگاه های تجدیدپذیر تامین نمایند.

در حاشیه این سمینار یداله سلطانی مدیر آب و فاضلاب شهرستان خوی با بیان اینکه ظرفیت اسمی تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی بیش از یک مگا وات است، اظهار داشت: باید برنامه ریزی لازم برای احداث نیروگاه تجدید پذیر جهت تولید حداقل یک درصد از مصرف سالیانه خود انجام شود.

دیگر خبرها

  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • افزایش کارایی توربین بادی با بال پرنده