Web Analytics Made Easy - Statcounter

 پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی به افزایش آمار خودکشی در آمریکا به خصوص در میان جوانان و علل اصلی آن پرداخت.

در گزارش پایگاه نشنال اینترست آمده است: طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (سی دی سی)، میزان خودکشی در میان جوانان در سراسر آمریکا ظرف ۱۰ سال، ۵۶ درصد افزایش داشته است. میزان خودکشی در میان افراد ۱۰ تا ۲۴ سال از ۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ در هر یکصد هزار نفر در سال ۲۰۰۷ به ۱۰.۶ در هر یکصد هزار نفر در سال ۲۰۱۷ رسید. میزان خودکشی در میان جوانان ۱۰ تا ۱۴ سال در این بازه زمانی تقریبا سه برابر شده بود.

طبق گزارشی که بتازگی منتشر شد، در مورد همه گروه‌های سنی بین ۱۰ تا ۲۴ سال که مورد مطالعه قرار گرفتند، در بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷، میزان خودکشی از میزان قتل فراتر رفت. در سال ۲۰۱۷ میزان خودکشی در میان افرادی در همان بافت جمعیتی جوان دومین علت اصلی مرگ و میر بود. بعلاوه، میزان خودکشی در آمریکا کلا ۳۰ درصد افزایش داشته است.

نشنال اینترست در ادامه نوشته است: محققان در گزارشی جدید به عوامل ذیل به عنوان علل اصلی افزایش ارتکاب خودکشی اشاره کرده اند:

هشدار درباره دارو‌های ضد افسردگی و کاهش تجویز آن‌ها

کارشناسان تاکید دارند تصمیم سازمان غذا و دارو آمریکا (اف دی ای) درباره نصب برچسب "هشدار جعبه سیاه" بر روی دارو‌های ضد افسردگی که در سال ۲۰۰۵ اتخاذ شد و در سال ۲۰۰۷ کودکان را نیز شامل شد، یکی از علل احتمالی روند فزاینده میزان خودکشی در میان جوانان در آمریکا بوده است.

به گزارش نشریه پزشکی «نیو انگلند» تجویز دارو‌های ضد افسردگی ظرف دو سال از زمان درج آن برچسب ها، در میان کودکان ۲۴.۳ و در میان بزرگسالان جوان ۳۱ درصد کاهش داشت.

رسانه‌های اجتماعی

مطالعات مرکز تحقیقاتی پیو نشان داد ۸۶ درصد بزرگسالان بین سنین ۱۸ تا ۲۴ سال به نوعی از رسانه‌های اجتماعی شامل اینستاگرام، فیس بوک، اسنپ چت، یوتیوب یا توییتر استفاده می‌کنند. همچنین ۹۵ درصد کودکان از سنین ۱۳ تا ۱۷ سالگی گوشی هوشمند داشته یا به آن دسترسی دارند. حدود ۸۵ درصد کودکان در همان گروه سنی به کرات از یوتیوب و ۷۲ درصد آن‌ها از اینستاگرام استفاده می‌کنند.

در این گزارش آمده است: در حالیکه دختران در آمریکا بیش از پسران سعی دارند خودکشی کنند یا می‌گویند که در فکر خودکشی هستند، احتمال آنکه پسران واقعا خودکشی کنند بیشتر است؛ پدیده‌ای که "پارادوکس جنسیتی" خوانده می‌شود.
به گفته کارشناسان، مردم از رسانه‌های اجتماعی به عنوان شیوه‌ای از مکاتبه استفاده می‌کنند؛ در حالیکه این شیوه واقعی ارتباط میان انسان‌ها که برای رشد شخصیتی جوانان و تبدیل شدن آن‌ها به بزرگسالان موفق لازم است، محسوب نمی‌شود.

بحران دارو‌های مخدر
محققان همچنین به بحران مصرف دارو‌های مخدر در آمریکا و مرگ والدین یا وارد شدن آسیب‌های جدی به اطرافیان با زیاده روی در مصرف این داروها، به عنوان یکی از علل افزایش میزان خودکشی در میان جوانان در آمریکا اشاره می‌کنند. به گفته محققان، بسیاری مطالعات ارتباط میان بحران دارو‌های مخدر و خودکشی را نشان داده اند که نگرانی مهمی است.
به گزارش موسسه ملی، بیش از ۴۷ هزار آمریکایی در سال ۲۰۱۷ بر اثر مصرف بیش از حد دارو‌های مخدر مردند و هر روز ۱۳۰ مورد مرگ ناشی از زیاده روی در مصرف این دارو‌ها در آمریکا گزارش می‌شود.

رشد مغز

مغز انسان تا حدود ۲۵ سالگی به رشد کامل نرسیده است. به همین علت است که جوانان در آمریکا به لحاظ قانونی تا سن ۲۱ سالگی
مجاز به مصرف الکل یا زیاد سیگار کشیدن نیستند. همچنین به این علت است که جوانان زیر ۲۵ سال با بحران‌هایی در زندگی مواجهند که متفاوت از بحران‌های بزرگسالی است.

به گفته کارشناسان، ارتباط مشترک همه موارد خودکشی در میان جوانان "آلام شدید احساسی و اضطراب" است و این حقیقت که مغز هنوز در حل رشد و شکل گیری است، توانایی حل مشکلات را در این شرایط دردناک یا درک آینده‌ای فراسوی آن را کاهش می‌دهد.

برنامه‌های تلویزیونی
در پایان گزارش نشنال اینترست آمده است:برخی معتقدند برخی از فیلم‌ها و سرال‌های تلویزیونی با برجسته کردن پدیده خودکشی، برای کودکان زیانبارند؛ در حالیکه شماری دیگر بر این باورند که این برنامه‌ها زمینه گفتگو را درباره سلامت روان و خودکشی در میان جوانان در آمریکا باز می‌کنند.

کارشناسان معتقدند دسترسی به اطلاعاتی درباره خودکشی از طریق تلویزیون، فیلم‌ها و اینترنت به منزله یک شمشیر دو لبه است؛ چون در حالیکه صحبت از بیماری‌ها روانی "لازم و مهم" است، راه‌های مختلف برای پرداختن به سلامت روان در مجاری رسانه‌ای مختلف می‌تواند تاثیرات منفی روی برخی بینندگان داشته باشد.

به گفته کارشناسان، به خودکشی باید از این دریچه نگریسته شود که فرد افسرده نه تنها برای خودش، بلکه برای دیگران نیز نگران است و احساس می‌کند به عزیزانش لطمه می‌زند و فکر می‌کند با خودکشی می‌تواند از فشار‌هایی که دیگران متحمل می‌شوند، بکاهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودکشی ضدافسردگی داروهای ضدافسردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۸۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!

تالاسمی، یک بیماری خونیِ ژنتیکی است و افرادی که به آن مبتلا هستند، مجبورند تا پایان عمر دارو مصرف کنند. این در حالی است که بیماران تالاسمی از حدود ۶ سال گذشته با کمبود دارو مواجه‌اند؛ واردات دارو به دلیل تحریم‌ها به سختی و به میزان اندک انجام می‌شود و دارو‌های تولید داخل نیز عوارض زیادی دارند و جوابگو نیستند.

 

به گزارش همشهری‌آنلاین، در حال حاضر ۲۳ هزار بیمار تالاسمی در ایران زندگی می‌کنند که از این تعداد تنها در طول ۶ سال گذشته، ۱۱۰۰ نفر به دلیل کمبود دارو‌های خارجی، جان خود را از دست داده‌اند که بسیاری از آن‌ها کودک بوده‌اند. در حالی که به گفته کارشناسان، در صورت تامین پایدار دارو، این بیماران می‌توانند عمری طبیعی داشته باشند و دوران سالمندی خود را نیز ببینند.

تالاسمی، یک بیماری خونی ژنتیکی یا ارثی است که به دلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین (پروتئین حمل اکسیژن در خون) اتفاق می‌افتد. در این بیماری، هموگلوبینِ معیوب قادر به اکسیژن‌رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست.

بیمارانی که قبل از ۱۸ سالگی می‌میرند

تالاسمی سال‌ها است که در ردیف بیماری‌های خاص قرار گرفته، اما حمایت ضعیف دولت‌ها و سازمان‌های بیمه‌گر باعث شده که این بیماران ماهانه پول زیادی از جیب بپردازند؛ چیزی حدود ۷ میلیون تومان که رقم کمی نیست. علاوه بر این، دارو‌ها یا جوابگو نیستند یا اگر موثر باشند، در بازار کشور موجود نیستند و در هر دو صورت جان بیمار در معرض تهدید است.

یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: یک بیمار تالاسمی اگر درمان مناسب و پایداری داشته باشد و دارورسانی به او دچار مشکل و وقفه نشود، می‌تواند یک عمر طبیعی داشته باشد. در تمام دنیا همین‌طور است. اما در ایران در ذهن همه جا افتاده که که طول عمر بیماران تالاسمی کم و کوتاه است. دلیلش هم ساده است؛ اساسی‌ترین داروی این بیماران، تزریق مداوم خون و مصرف دارو‌های آهن‌زدا است. اگر هر یک از این‌ها دچار مشکل شود، ممکن است جان این بیماران به خطر بیفتد و طبیعی است که عمر طولانی هم نکنند. البته ما بیماران تالاسمیِ بالای ۶۰ سال هم داریم، اما تعداد زیادی بیمار هم داریم که زیر ۱۸ سالگی می‌میرند.

فوت ۱۱۰۰ بیمار به دلیل نبود دارو!

از زمان برگشت تحریم‌ها یعنی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۱۱۰۰ بیمار تالاسمی به دلیل نبود دارو فوت کرده‌اند. آماری که رئیس انجمن تالاسمی ایران سال گذشته درباره آن هشدار داده و گفته بود: با روند کنونی ممکن است آمار مرگ این بیماران در آینده تصاعدی شود.

عرب در این باره بیشتر توضیح می‌دهد و می‌گوید: تحریم‌ها روی مبادلات ارزی اثر گذاشته و باعث شده که میزان واردات دارو به کشور به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. موضوع این است که ۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به غیر از مصرف داروی خارجی ندارند. چون دارو‌های تولید داخل، آهن را در بدن این بیماران پایین نمی‌آورد. دلیل بزرگ‌ترش این است که دارو‌های ایرانی عوارض می‌دهند. سال گذشته فقط ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم و امسال هم که هنوز وارداتی اتفاق نیفتاده است.

به گفته رئیس انجمن تالاسمی ایران، در حال حاضر ۲۳ هزار نفر بیمار تالاسمی ماژور (کم‌خونی کولی)، سیکِل‌سل (کم‌خونی سلول‌های داسی‌شکل) و اینترمدیا (متوسط) داریم که این دسته از بیماران مجبورند دارو‌های آهن‌زدا یا فرآورده‌های خونی مصرف کنند.

عوارض متعدد دارو‌های تولید داخل

دارو‌های داخلی عوارض زیادی برای بیماران تالاسمی دارند؛ از عوارض پوستی گرفته تا درد در محل تزریق و عدم اثربخشی دارو. اگر دارو به بیمار تالاسمی نرسد، حجم بالای آهن در کبد، قلب، کلیه‌ها و سایر اعضای حیاتی بدنش رسوب می‌کند و بیمار را ظرف ۳ ماه تا ۲ سال - بسته به وضعیت جسمی بیمار - از بین می‌برد.

رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: قبل از بازگشت تحریم‌ها، سالانه حداکثر ۴۰ بیمار تالاسمی در کشور جان خود را از دست می‌دادند، اما از زمان بازگشت تحریم‌ها یعنی از ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ تا الان این آمار بیش از ۶ برابر رشد کرده و سالانه ۲۶۰ بیمار تالاسمی به دلیل کمبود و نبود دارو جان خود را از دست می‌دهند. حدود ۲۰۰ نفر از فوتی‌ها کودکان زیر ۱۸ سال هستند.

۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به جز مصرف داروی خارجی ندارند. در حالی که پارسال تنها ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم.

بیش از ۱۰ هزار نفر از بیماران مبتلا به تالاسمی براثر کمبود دارو آسیب جدی دیده‌اند و در معرض خطر جدی مرگ هستند. عرب در این باره می‌گوید: خود من جزو این بیماران هستم. این‌ها وقتی دارو را درست مصرف نکنند یا بریده‌بریده مصرف کنند، قلب یا کبدشان دچار مشکلات خیلی حاد می‌شود، فشار ریه بالاتر از حد نرمال می‌رود و این موضوع باعث می‌شود که به قلب فشار بیاید و بیمار را به مرگ نزدیک کند. علت بیش از ۸۰ درصد مرگ و میر بیماران تالاسمی، مشکلات قلبی و ریوی است.

افت کیفیت دارو‌های داخلی

وضعیت دارو‌های بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۳ حال خوبی ندارد. این را عرب می‌گوید و اضافه می‌کند: آمار‌ها گویا هستند. در سال ۱۴۰۲ فقط نیمی از نیاز‌های دارویی تزریقیِ این بیماران توسط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تامین شد و با این اوضاع نمی‌توان انتظار داشت که وضعیت تامین دارو در ۱۴۰۳ خود به خود بهبود پیدا کند. از ابتدای امسال تا الان که اصلا واردات نداشته‌ایم. البته پارسال یکی دو بار تامین دارو تا حدی رضایت‌بخش شد، اما این وضعیت ادامه‌دار و پایدار نبود.

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: حتی داروی ایرانی هم در سال گذشته به اندازه تامین نشد و به طور مرتب در دسترس نبود. همان دارو‌ها هم عارضه می‌دادند و نه تنها بیماران از این موضوع گلایه دارند، بلکه پزشکان هم اذعان دارند که دارو‌ها عوارض می‌دهند. علاوه بر اینها، کیفیت دارو‌ها هم زیر سوال است. سال گذشته در ویال‌های یک شرکت دارویی داخلی، تار مو و چیز‌های دیگر پیدا کردیم! تازه تولیدکننده قصد شکایت از ما را داشت.

انتقاد از تغییر مدام مدیران سازمان غذا و دارو

قرار است در روز جهانی تالاسمی، (امروز ۱۸ اردیبهشت) اولین جلسه دادگاه بین‌المللیِ اثرات تحریم بر بیماران تالاسمی برگزار شود و رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: امیدواریم راه به جایی ببریم. من این دادگاه را بی‌اثر نمی‌دانم.

عرب می‌گوید: البته مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است. حوزه دارو نیازمند یک مدیریت ثابت، پایدار با پایش دائمی است. در حالی که تغییرات مدیریتی در سازمان غذا و دارو خیلی زیاد اتفاق می‌افتد. متاسفانه با تغییر دولت‌ها یا تغییر یک وزیر، مدیران حساس‌ترین جایگاه‌ها هم تغییر می‌کند و این می‌تواند به منافع مردم ضربه بزند. درواقع بخش بزرگی از مشکل موجود در حوزه دارو به همین موضوع مربوط است.

مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است.

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: سازمان غذا و دارو را باید از همه جهات فریز نگه داریم. چون این سازمان کاملا تخصصی و کارشناسی است و نباید مدیرانش مدام تغییر کنند تا بتوانند برای برنامه‌ریزی‌های درست و جامع اقدام کنند. با تغییرات مداوم مدیران و رویکرد‌ها مشکلات حوزه دارو شناسایی و رفع نخواهند شد. در چند سال اخیر چندین بار مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو تغییر کرده است. با این تغییرات هیچ وقت اتفاق خوبی برای بیماران به خصوص بیماران خاص رخ نخواهد داد.

عرب ادامه می‌دهد: در این میان مسئولان مدام با افتخار اعلام می‌کنند که تامین دارو روند رو به رشدی دارد. در حالی که واقعیت چیز دیگری است. برخی مسئولان آمارسازی و عملکردسازی می‌کنند و آن را کادوپیچ‌شده پیش چشم مردم می‌گذارند و با این کار فقط نمک به زخم بیماران و خانواده‌های آن‌ها می‌پاشند. چون فقط بیماران می‌دانند که اتفاق مثبتِ پایداری در حوزه دارو رخ نداده است.

دیگر خبرها

  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • افزایش آمار بازداشت معترضان در دانشگاه‌های آمریکا
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت