Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچند دولت کره شمالی به پیشنهاد آمریکا برای خلع سلاح هسته‌ای واکنشی نشان نداده اما از نظر رهبر کره شمالی این پیشنهاد چیزی جز تلاش غرب برای آغاز اقدامات خصمانه علیه سلسله کیم و ریشه دواندن در این کشور منزوی نیست. ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۳ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گزارشات منتشر شده در شنبه این هفته حاکی از پیشنهاد آمریکا به کره شمالی برای شروع خلع سلاح هسته‌ای این کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه هانکوک ایلبو کره جنوبی به نقل از یک دیپلمات بلند پایه این کشور گزارش داد که مذاکره کنندگان آمریکایی پیش نویس طرحی را آماده کرده‌اند که به موجب آن پیشنهاد منطقه توریستی کالما را به رهبر کره شمالی ارائه کرده‌اند.

ترامپ که خود یک غول در عرصه ساخت و ساز به شمار می‌رود به سواحل عالی منطقه توریستی وونسان کالما به به عنوان راهی برای توسعه اقتصادی کشور کره شمالی اشاره کرده است. رئیس جمهوری آمریکا حتی در نشست سال گذشته میلادی با رهبر کره شمالی در سنگاپور به این مسئله اشاره کرده بود. ترامپ به رهبر کره شمالی گفته بود از منظر املاک و مستغلات امکان ساخت بهترین هتل‌ها در این منطقه وجود داشته و با توجه به همسایگی این منطقه با کره جنوبی و چین امکان موفقیت این طرح بسیار بالا است.

البته این پیشنهاد در ازای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی مطرح شده که شاید همین موضوع چندان به مذاق پیونگ یانگ خوش نیامده است. هرچند در ظاهر دولت کره شمالی به این پیشنهاد واکنشی نشان نداده اند اما کیم میونگ گیل، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای پس از مذاکرات انجام شده بین دو طرف در اوایل ماه میلادی جاری طرف آمریکایی را به عدم انعطاف متهم کرد و گفت که آمریکایی‌ها نگرش قدیمی خود را تغییر نداده‌اند.

برخی کارشناسان نیز معتقدند از نظر رهبر کره شمالی این پیشنهاد چیزی جز تلاش غرب برای آغاز اقدامات خصمانه علیه سلسله کیم و ریشه دواندن در این کشور منزوی نیست. ویپین نارانگ، کارشناس و استاد روابط بین الملل دانشگاه ام آی تی می‌گوید اینکه کیم (رهبر کره شمالی) یک مجتمع پیشرفته غربی را به جای یک تهدید برای فرمانراوایی خود به عنوان یک امتیاز تلقی کند، باعث شگفتی من خواهد شد.

البته یکی دیگر از شواهدی که می‌تواند حاکی از نارضایتی رهبر کره شمالی از روند مذاکرات باشد انتشار عکسی از وی سوار بر اسب سفید رنگی بر روی مقدس‌ترین کوه این کشور بوده است. به اعتقاد کارشناسان بر اساس تجربیات گذشته انتشار این تصویر می‌تواند بیانگر اتفاقی مهم باشد زیرا پس از انتشار تصویر رهبران کره شمالی در این کوه معمولا تصمیمات مهمی از سوی آنها اتخاذ شده است.  جاشوا پولاک، کارشناس مسائل کره شمالی در موسسه مطالعات بین الملل میدلبری در کالیفرنیا گفت که سوارکاری کیم در مونت پائکتو به این معناست که کره شمالی "هیچ نوع کاهش تحریمی را پیش بینی نمی‌کند".

به گفته وی کره شمالی احتمالا "تلاشهایش برای فرار و یا دورزدن تحریمهای بین الملل را تشدید خواهد کرد". پولاک انتظار دارد رهبر کره شمالی در سخنرانی مربوط به سال جدید از مسیر جدیدی در سیاست این کشور خبر دهد. به نظر می‌رسد هرچند کره شمالی برای توسعه اقتصادی و پیشرفت به تعامل با آمریکا علاقمند است اما در طرف مقابل شکل کنونی تحریم‌ها تهدیدی برای ماهیت رژیم کره شمالی به شمار نرفته و بعید به نظر می‌رسد آمریکا با تهدید حفظ تحریم‌ها علیه پیونگ یانگ قادر به جلب رضایت دولت این کشور باشد.

از سوی دیگر می‌توان به نقش چین در تحولات این منطقه و نحوه حضور مقامات کره شمالی در مذاکره با کره شمالی نیز توجه داشت. در 6 اکتبر چین و کره شمالی هفتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک خود را جشن گرفته و بر شکست ناپذیر و ابدی بودن آن تاکید کردند. یک روز پیش از برگزاری این مراسم مذاکرات هسته‌ای بین آمریکا و کره شمالی در سطح کاری در سوئد شکست خورد. پس از آن بود که مذاکره کننده ارشد کره شمالی اعلام کرد این کشور علاقه‌ای به شرکت در "مذاکرات منزجر کننده" دیگری را ندارد.

شاید چین با این اقدام سعی داشته باشد به آمریکا و کشورهای دیگر دنیا این موضوع را گوشزد کند که در زمینه توازن قدرت در شمال شرق آسیا چین یک وزنه متقابل در برابر نفوذ ایالات متحده است. البته آمریکا نیز شاید این برداشت را داشته باشد که پکن با این اقدام به دنبال تلافی کردن جنگ تجاری واشنگتن علیه پکن است. در آغاز و پایان نشست ترامپ و کیم در سنگاپور رهبر کره شمالی با رئیس جمهوری چین دیدار کرده و  او را در جریان این مذاکرات قرار داد. به نظر می‌رسد پکن در جریان این دیدارها به دنبال ارائه تضمین حمایت همه جانبه به کره شمالی است تا این کشور با اعتماد به نفس وارد مذاکرات شده و تحت فشار حاضر به قبول هر پیشنهادی از سوی آمریکا نشود. از سوی دیگر این حمایت پکن باعث مشروعیت بخشی به توانمندی‌های موشکی و بالستیک کره شمالی شده و چالشی برای تلاش‌های منطقه‌ای با هدف برچیدن برنامه تسلیحاتی کره شمالی خواهد بود.

چین این توانایی را دارد تا از نفوذ خود استفاده کرده و درصورت نیاز به طور مثال با اعمال تحریم، شناسایی مسیرهای غیرقانونی درآمدزایی اقدام به کنترل کره شمالی کند. درحال حاضر برای آمریکا و کشورهایی که به دنبال خلع سلاح کره شمالی هستند، کنار آمدن با پیونگ یانگ عملا به معنای جلب رضایت چین است. لزوم حضور چین از آن جهت احساس می‌شود که در مذاکرات قبلی رهبر کره شمالی به رئیس جمهوری آمریکا مشخصا گفت که تمایلی به کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود ندارد. فناوری هسته‌ای و موشکی کره شمالی پیشرفت قابل توجهی داشته و آزمایشات موشکی اخیر این کشور هم گواه همین موضوع است.

هرچند با اطمینان نمی‌توان درمورد آینده هسته‌ای شبه جزیره کره اظهار نظر کرد اما شواهد حاکی از بی نتیجه بودن مذاکرات هسته‌ای پیونگ یانگ و واشنگتن بوده و باتوجه به اتفاقات روزهای اخیرحتی می‌توان منتظر تصمیمی متهورانه از سوی کره شمالی بود. در این بین موضع گیری چین بسیار تعیین کننده است و شاید ترامپ پس از به راه انداختن جنگ تجاری با پکن اکنون تاوان درافتادن با اژدهای زرد را پس می‌دهد. چه بسا در توافق موقت بین چین و آمریکا یکی از موارد مورد بحث آینده هسته‌ای کره شمالی بوده باشد.

پیشنهاد آمریکا به کره شمالی برای ساخت منطقه گردشگردیپیام رهبر کره شمالی به آمریکا با اسب سواری در برف+تصاویرتهدید کره شمالی به از سرگیری آزمایش‌های موشکی و هسته‌ایضرب‌الاجل کره شمالی به آمریکا؛ ممکن است اتفاق «وحشتناکی» بیافتدکره شمالی به آمریکا و اروپا هشدار داد

انتهای پیام/

R1036249/P/S8,87,1128/CT4 واژه های کاربردی مرتبط کیم جونگ اون دونالد ترامپ اخبار "آمریکا" اخبار "چین" کره جنوبی اخبار "کره شمالی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کیم جونگ اون دونالد ترامپ اخبار آمریکا اخبار چین کره جنوبی اخبار کره شمالی کیم جونگ اون دونالد ترامپ اخبار آمریکا اخبار چین کره جنوبی اخبار کره شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۰۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار «سید محمد شوالا حیدرا» رهبر شیعیان و عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی کشور مالی گفت: قرآن کریم، همگان را به عدل و صلح دعوت می کند و معیار فضیلت انسانها از نظر دین اسلام، علم صائب و عمل صالح است.

آیت الله جوادی آملی ضمن آرزوی توفیق برای رهبر شیعیان کشور مالی و مسلمانان منطقه، تاکید کرد: اسلام در قرآن و عترت تجلی کرده و بدون اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نمی‌توان به حقیقت قرآن رسید.

وی افزود: عناصر محوری قرآن کریم سه چیز است و اهل بیت همین سه چیز را تبیین کردند، اول درباره خود مسلمانها، دوم درباره موحدان عالم (اعم از مسلمانان، یهودیان و مسیحیان) و سوم بخش بین المللی و جهانی قرآن کریم است که این کتاب الهی برای هر سه بخش برنامه جداگانه دارد.

این مرجع تقلید گفت: قرآن کریم یک کتاب جهانی است، و تعبیرهای بلند قرآن این است که ﴿هُدیً لِلنّاس‌ِ﴾، ﴿نَذِیراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿کَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمینَ نَذیرًا﴾؛ لذا وقتی امام زمان (عج) ظهور می‌کنند و جهان را آباد می‌نمایند، با برنامه‌های جهانی قرآن کریم را تبیین خواهد کرد.

وی اظهار داشت: اگر قرآن رهاورد انبیاء (در زندگی جاری) نباشد، همان جاهلیت گذشته بر می‌گردد، آنچه که الان صهیویست ها در غزه انجام می‌دهند، این کودک کشی‌ها و این نسل کشی در غزه، جاهلیت گذشته می‌باشد که سرایت کرده است.

وی افزود: اینکه ما در لیالی متبرکه قدر، قرآن را بر سر می‌نهیم یعنی تاج سر همه انسانها، رهنمودهای قرآن کریم است، چون قرآن، همگان را به عدل و صلح دعوت می کند.

آیت الله جوادی آملی گفت: در شرایط اوضاع کنونی جهان، تنها مکتبی که می‌تواند جهان هشت میلیاردی را اداره کند، قرآن و عترت است.

وی در پایان برای تمامی مسلمانان و شیعیان آن منطقه سلام فرستاد و برایشان سعادت در دنیا و آخرت از خداوند مسالت کرد.

سید محمد شوالا حیدرا رهبر شیعیان و عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی کشور مالی، در ابتدای این دیدار با ابراز خوشحالی از حضور در کشور ایران و دیدار با آیت الله جوادی آملی اظهار داشت: به برکت انقلاب جمهوری اسلامی ایران، مردم منطقه ما با تشیع و اهل بیت (ع) آشنا شدند و اگر شیعه در آن منطقه، رشدی کرده‌است همه به برکت انقلاب جمهوری اسلامی ایران بوده است که از این بابت خدا را شکرگزاریم.

کد خبر 6098298

دیگر خبرها

  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است/ صنعت هسته‌ای؛ آبرو
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • مناظره آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره بمب اتم ایرانی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • (ویدئو) چرا همه عاشق آهنگی درباره کیم جونگ اون شده‌اند؟
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟