Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، نشریه "تایمز او ایندیا" روز چهارشنبه نوشت: دارمندرا پرادان وزیر نفت هند در سخنرانی خود در اجلاس سالانه همکاری راهبردی هند و آمریکا گفت در سال ۱۹-۲۰۱۸ ارزش کل واردات گاز ال ان جی و زغال سنگ هند از آمریکا ۷.۲ میلیارد دلار بوده است که این رقم تا پایان سال جاری ارزش این واردات به ۱۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افزایش واردات به دلیل گسترش ناآرامی های جغرافیایی و سیاسی، افزایش تولید نفت و گاز آمریکا، نیاز هند به انرژی و همچنین علاقه دو کشور به گسترش روابط دوجانبه در زمینه انرژی بوده است.

آمریکا در سال ۲۰۱۶ قرارداد همکاری راهبردی در زمینه انرژی را با هند امضا کرد و به این ترتیب توانست یک بازار بزرگ برای گاز ال ان جی خود به دست آورد.

از سوی دیگر گسترش روابط در زمینه انرژی با آمریکا بخشی از طرح هند برای کاهش وابستگی به نفت کشور های خاورمیانه است. اکنون ۶۵ درصد از نفت مورد نیاز هند از منطقه خاورمیانه تامین می شود.

حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی و کاهش بیش از نیمی از تولید نفتی این کشور و همچنین افزایش قیمت نفت به دلیل ناآرامی های خاورمیانه سبب شد هند به عنوان کشوری که ۸۲ درصد از نیاز خود به نفت را از طریق واردات تامین می کند، به دنبال منابع جدید انرژی باشد.

شرکت "گیل" اولین شرکت هندی بود که در سال ۲۰۱۳ یک قرارداد ۲۰ ساله برای واردات گاز شل آمریکا را امضا کرد. اکنون این شرکت دارای قرارداد با آمریکا برای واردات ۵.۸ میلیون تن گاز از این کشور می باشد.

افزایش قیمت نفت در بازار های جهانی به معنی افزایش قیمت سوخت در بازار های داخلی هند است. در ماه های پایانی سال میلادی گذشته قیمت بنزین و گازوئیل در هند به شکل بی سابقه ای افزایش یافت.

مجموع تقاضای نفت خام هند حدود ۴.۶ میلیون بشکه در روز است که این کشور را در رتبه سومین مصرف کننده بزرگ جهان پس از آمریکا و چین قرار می‌دهد. این کشور جنوب آسیا به دلیل پیشرفت سریع اقتصادی، افزایش طبقه متوسط جامعه و افزایش خرید وسایل نقلیه موتوری بسیار به انرژی احتیاج دارد.

آژانس بین المللی انرژی برآورد کرده است تا سال ۲۰۴۰ هند یک چهارم از انرژی تولیدی جهان را مصرف خواهد کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نفت واردات گاز واردات دلار نفت و گاز انرژی گاز خاورمیانه عربستان سعودی قیمت نفت بنزین جهان چین جامعه وسایل نقلیه خاورمیانه عربستان سعودی واردات واردات گاز وسایل نقلیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۲۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد

مصطفی رجبی مشهدی گفت: ما مرز مشترکی با اروپا نداریم، اما از طریق یک پست پیشرفته (بک تو بک) از طریق ترکیه تا ۶۰۰ مگاوات امکان تبادل انرژی با اروپا وجود دارد.

به گفته وی، در این خصوص پروتکل و توافقنامه‌ای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و طرف ترکیه‌ای امضا شده که بر اساس آن پروتکل‌های فنی تنظیم شده تا طرح شکل اجرایی به خود گرفته و  به نحو مطلوبی انجام شود. درمجموع برنامه این است که ابتدا برق به ترکیه و بعد از طریق این کشور به کشور‌های اروپایی  صادر و به همین طریق از اروپا به ترکیه و سپس به ایران وارد شود.

رجبی مشهدی اضافه کرد: آن چه به لحاظ مطالعاتی بررسی شده این است که ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار تا ٣ هزار مگاوات وجود دارد، اما از طریق خطوط جدید که در برنامه‌های آینده مدنظر داریم، امکان تبادل برق با این کشور‌ها تا ۵ هزار مگاوات قابل افزایش است. تبادل برق با کشور‌های همجوار حتی می‌تواند به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال از طریق واردات نیز کمک کند.

سخنگوی صنعت برق در همین زمینه خاطرنشان کرد: در چهار ماه گرم سال ما مشکل ناترازی برق داریم، اما در ٨ ماه باقیمانده امکان صادرات فراهم است، قطعا این تبادل برق کمک می‌کند که ناترازی را هم در تابستان برطرف کنیم یعنی در تابستان برق وارد کنیم و در دوره‌هایی که کمبود نداریم برق را صادر کنیم، پس اتفاقا تبادل و صادرات برق می‌تواند کمک کند که ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از فراهم بودن امکان صادرات برق سرمایه گذاران بخش خصوصی از مسیر‌های انتقال برق موجود تا سقف ٣٠٠ مگاوات (۵٠ مگاوات به افغانستان، ٥٠ مگاوات به پاکستان، ١٠٠ مگاوات به عراق و ١٠٠ مگاوات به ترکیه) خبر داد و تصریح کرد: سرمایه گذاران می‌توانند ٨ ماه برقشان را به این کشور‌ها صادر و در ٤ ماه گرم سال نیز به داخل عرضه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است