Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@17:20:41 GMT

چگونه شب ادراری کودکان را درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۴۲۸۰

چگونه شب ادراری کودکان را درمان کنیم؟

 جراح کلیه و مجاری ادراری و رئیس انجمن اورولوژی ایران درباره اینکه کودکان از چه زمانی توانایی کنترل ادرار را به دست می‌آورند، اظهار کرد: در مورد این زمان عددی ثابت را نمی‌توان ذکر کرد، ولی اغلب کودکان از زمانی که تکلم و با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند، توانایی کنترل ادرار روزانه خود را دارند، ولی ممکن است به بی‌اختیاری ادرار شبانه دچار باشند، اگر کودکی تا پنج سالگی همچنان شب ادراری داشت نمی‌توان گفت که به بی‌اختیاری ادرار شبانه دچار است، ولی اگر پس از پنج سالگی این مشکل همچنان وجود داشت، در این صورت فرد به بی‌اختیاری ادرار شبانه مبتلاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علت شب ادراری کودکان چیست؟

او بیان کرد: در ۹۰ درصد موارد اختلال یا تأخیر در رشد سیستم عصبی علت بی‌اختیاری ادرار شبانه است، زیرا کنترل دستگاه ادراری بر عهده سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) است.

این جراح کلیه و مجاری ادراری افزود: اختلال تکامل سیستم اعصاب، مثانه و دستگاه ادراری ممکن است جنبه ارثی هم داشته باشد به طوری که اگر پدر خانواده سابقه شب ادراری داشته باشد، ۳۰ درصد این احتمال وجود دارد که کودک هم به شب ادراری مبتلا شود و اگر پدر و مادر هر ۲ سابقه این مشکل را داشته باشند، احتمال شب ادراری در کودک به ۷۰ درصد می‌رسد.

بصیری تأکید کرد: شب ادراری می‌تواند تا سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی هم ادامه پیدا کند البته این مورد خیلی نادر است و اغلب در ۹۹ درصد موارد این مشکل تا پنج سالگی برطرف می‌شود.

عکس‌العمل والدین در برابر شب ادراری کودک چگونه باید باشد؟

او تصریح کرد: والدین نباید کودک دچار شب ادراری را سرزنش و تنبیه کنند، زیرا تنبیه کودک تنها موجب می‌شود که اختلالات روانی در او بروز پیدا کند، بنابراین خانواده باید حمایت روانی لازم را از کودک داشته باشد.

رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: شب ادراری به ۲ نوع اولیه و ثانویه تقسیم‌بندی می‌شود که شب ادراری اولیه ناشی از اختلال در مغز و سیستم تکامل اعصاب است و شب ادراری ثانویه به علت اشکالات ساختاری در مثانه یا اختلالات روانی بروز پیدا می‌کند، اگر شب ادراری همراه با علائم دیگری مانند گریه کردن، قرمز شدن صورت، تب، لرز، بی‌اشت‌هایی و جریان ناپیوسته ادرار باشد، در این صورت باید جدی گرفته شود.

بصیری اظهار کرد: گاهی اوقات هم با تولد نوزاد دوم در خانواده، فرزند اول احساس حسادت خود را به شکل شب ادراری بروز می‌دهد، در مواردی هم که والدین فرزندان خود را تنبیه می‌کنند، این کودکان ممکن است به بی‌اختیاری ادرار روزانه یا شبانه دچار شوند، شب ادراری کودکان در فرزندان طلاق هم می‌تواند اتفاق بیفتد، همچنین کودکانی که در خانواده‌های آن‌ها مشاجره بسیار وجود دارد هم در معرض ابتلا به این مشکل قرار دارند، این کودکان می‌توانند علاوه بر شب ادراری به مشکلات دیگری مانند حالت تهوع، استفراغ، اسهال و یبوست هم مبتلا شوند.     منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شب ادراری شب ادراری کودکان والدین درمان شب ادراری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۴۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان

 رئیس بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) زاهدان با بیان این خبر گفت: از سال ۱۳۹۸ با راه اندازی بخش کاشت حلزون در این بیمارستان، تاکنون ۱۰۶ کودک ناشنوا، با کاشت حلزون شنوایی خود را به دست آورده اند.

وی ادامه داد: مناسب‌ترین سن برای شروع فرآیند کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا قبل از سه تا پنج سالگی است.

مالکی افزود: در حال حاضر ۲۶ کودک ناشنوای دیگر نیز شناسایی شده و در نوبت کاشت حلزون در این بیمارستان قرار دارند.

دکتر مالکی خاطرنشان کرد: خدمات کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا به صورت رایگان انجام می‌شود و بیمار نیازی به انجام مسافرت درمانی و صرف هزینه‌های هنگفت را ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده