Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر بهداشت و رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از هر دو زن بالاتر از ۵٠ سال یک نفر و از هر پنج مرد بالاتر از ۵۰ سال دو نفر دچار پوکی استخوان می‌شوند.

محمد باقر لاریجانی روز پنجشنبه در سمپوزیم یک روزه «تازه های استئوپروز (پوکی استخوان)» افزود: دو دهه است که در ایران در زمینه پوکی استخوان تحقیقات گسترده ای در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: استئوپروز یا پوکی استخوان بیماری سیستماتیک است و نقش مسائل ژنتیک در این بیماری بسیار مهم است.

لاریجانی اظهارداشت: استئوپروز به خودی خود مشکل نیست اما به دلیل پیامدهای آن مشکل ساز می‌شود. ٢۵ درصد افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند و دچار شکستگی می شوند، در بیمارستان فوت می کنند.

وی اضافه کرد: پدیده افزایش سن، کاهش تحرک و کیفیت پایین تغذیه و کمبود ویتامین « د » از جمله عوامل ایجاد استئوپروز هستند و فرد را وابسته به غیر می کنند.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم افزود: در دنیا در مورد نقشه ژنتیک بسیار کار می کنند و در ایران نیز در این زمینه مطالعاتی انجام شده است.

لاریجانی با بیان اینکه ٨٠ تا ٩٠ درصد مردم کشور دچار کمبود ویتامین« د » هستند، گفت: اکنون مطالعات دیگری در استان بوشهر در زمینه پوکی استخوان انجام شده است تا نشانگر وضعیت کشور در این خصوص باشد.

معاون وزیر بهداشت اظهارداشت: در کشور ما مصرف کلسیم و ویتامین« د »کافی نیست؛ حدود ۶٠ تا ٧٠ درصد و در برخی مناطق تا ٨٠ درصد کمبود ویتامین «د» وجود دارد و امیدوار هستیم با آگاهی هایی که در چند سال اخیر درباره این مسأله داشتیم، شاهد بهبود باشیم.

لاریجانی اظهارداشت: میزان کلسیم مصرفی حدود ۶٠ درصد کلسیم مورد نیاز است همچنین میزان ویتامین «د » مصرفی حدود ١۵ درصد ویتامین مورد نیاز است و علت آن کمبود مصرف لبنیات است و از سوی دیگر نیز لبنیاتی که استفاده می شود، مناسب نیست.

وی ادامه داد: پروژه افزایش ویتامین «د » به مواد غذایی در دنیا انجام می شود و در ایران اکنون ویتامین « د » به شیر اضافه می شود و کسانی که از شیر غنی شده با ویتامین « د » استفاده می کنند بعد از چند ماه میزان ویتامین « د » برای آنها تامین می شود اما به دلیل قیمت گذاری ها چندان رغبتی برای استفاده از این نوع شیر وجود ندارد.

لاریجانی گفت: انواع قرص های ویتامین «د » اکنون وجود دارد و اگر روزانه متناسب با شرایط رشد ۴٠٠ تا هزار واحد از این ویتامین مصرف شود کمبودی نخواهد داشت.

معاون وزیر بهداشت گفت: پوکی استخوان قابل درمان است و براساس شدت آن درمان های متفاوتی استفاده می شود و خوشبختانه بسیاری از داروهای درمان پوکی استخوان تولید داخل است.

وی درباره تشخیص استئوپروز گفت: متدهای جدید برای شناخت استئوپروز وجود دارد اما هنوز ابزار استاندارد، سیستم های نرم افزاری، رادیولوژی پیشرفته، کیو سی تی (QCT) است.

لاریجانی اضافه کرد: داروهای درمان پوکی استخوان تولید داخل با مشابه خارجی آن تفاوت چشمگیری ندارد و قیمت آنها نیز مناسب و قابل دسترس است.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به تشخیص به موقع پوکی استخوان تاکید کرد و گفت: تشخیص به موقع، درمان و ادامه درمان بسیار مهم است و طبق بررسی ها، کمتر از ٢۵ درصد از افراد مبتلا به پوکی استخوان درمان خود را ادامه می دهند.

لاریجانی اظهار داشت: پروژه جلوگیری از شکستگی های ثانویه در تهران و گلستان در حال پایلوت است و به زودی در سراسر کشور اجرا می شود.

اکتبر (٢٨مهرماه) روز جهانی پوکی استخوان است و سمپوزیم یک روزه «تازه های استئوپروز (پوکی استخوان)» با همکاری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه تهران، دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر، دفتر سلامت جمعیت و خانواده و دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با حضور جمعی از متخصصان غدد و متابولیسم، ارتوپدی، داخلی، روماتولوژی، متخصصان ژنتیک، تغذیه، داروسازی، رادیولوژی، طب سالمندی، پرستاری، و پزشکی هسته ای در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وزارت بهداشت پوکی استخوان کلسیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی

بهزاد شهبازی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به تشریح آمار مقایسه‌ای وضعیت زنان سرپرست خانوار در استان کرمانشاه پرداخت و گفت : بر اساس نتایج سرشماری‌های عمومی نفوس و مسکن در ۱۳۹۵ درصد زنان سرپرست خانوار با افزایشی معادل ۶.۲۱ برابر به ۱۲.۷ درصد رسیده است.

وی افزود: این درصد در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۹ معادل ۱۳.۱ درصد بوده که نسبت به با میانگین کشوری ۰.۴ بالاتر است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ آمار زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این نهاد حمایتی در کرمانشاه پنج هزار و ۷۸۰ خانوار معادل ۷.۶ درصد کل زنان سرپرست خانوار استان است.

شهبازی مهم‌ترین دلیل تقاضای حمایت از سوی زنان سرپرست خانوار این استان را فوت سرپرست خانوار با بیش ۵۲.۶ درصد و بعد از آن به ترتیب طلاق با حدود ۲۲.۴ درصد، از کار افتادگی سرپرستان خانوار با ۱۵ درصد، دختران خودسرپرست و سرپرست خانوار هشت درصد و همچنین اعتیاد و زندانی بودن با حدود ۲ درصد اعلام کرد.

وی به مشکلات مسائل مبتلا به زنان سرپرست خانوار کرمانشاه پرداخت و افزود: اساسی‌ترین آن، مسئله مسکن است به طوری که ۲ هزار و ۹۵۵ بانوی سرپرست خانوار در این استان فاقد مسکن شخصی هستند.

شهبازی اضافه کرد: بالا رفتن هزینه‌های اجاره‌بهاء و خرید مسکن، این زنان را مجبور به زندگی در حاشیه شهر خواهد کرد که آسیب‌های اجتماعی را برای این گروه افزایش می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به دیگر مشکلات زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: بیکاری و یا اشتغال کاذب، مشاغل فصلی، کشاورزی و فعالیت‌های تولیدی و خدماتی در منزل بدون چتر حمایتی قانون کار و بیمه و در محیط‌های بعضاً نامناسب و ناایمن از نظر استاندارد با دستمزد ناکافی از دیگر مشکلات این قشر است.

وی تاکید کرد: همه این مشکلات موجب پس‌رفت رفاه زندگی و کاهش سلامت جسم و جان زنان سرپرست خانوار می‌شود که چالش توانمندسازی پایدار را به همراه خود دارد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • نماینده سابق مجلس عزادار شد /پیام لاریجانی
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • اعلام جزئیات جدید درباره واردات خودرو جانبازان؛ اول جانبازان بالای ۷۰ درصد، بعد جانبازان ۵۰ درصد
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره مند شدند
  • ۹۸ درصد روستاهای بوشهر راه آسفالت دارند