Web Analytics Made Easy - Statcounter

صحنه کشته شدن دختر توسط پدر و لحظه سنگ به سر خوردن را می‌بینیم؛ این همان صحنه‌هایی است که مسئولین سازمان سینمایی تاکید دارند که اصلاح شده اما واقعیت چیز دیگری است. ۰۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سال 89 ساخته شد و در دی‌ماه 93 اکران آغاز شد به دلیل وجود صحنه‌ای خشن از روی پرده پایین کشیده شد؛ حالا دوباره از روز گذشته در سینماهای ایران اکران شده است نه محدود و اصلاح‌شده و نه به قول برخی در هنر و تجربه، در همه سینماها روی پرده نقره‌ای رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید کیانوش عیاری نویسنده، تهیه‌کننده و کارگردان "خانه پدری" که با آن ساختار خشن خانه قدیمی موردنظر آقای کارگردان استحقاق ندارد رنگِ پرده را ببیند تأکید کرد که اصلاحی انجام نشده است.

ماجرا از همین‌جا شروع شده که همه اعتقاد دارند این فیلم اصلاح نشده و بعد از اکران شب گذشته آن هم براساس مشاهدات عینی خبرنگار تسنیم نارضایتی مخاطبین کاملا مشخص بود.

ار روز گذشته نیز برخی از نمایندگان مجلس در مصاحبه های مختلف با رسانه اعلام کرده‌اند که در این زمینه با وزیر ارشاد مذاکراتی داشته‌اند. اما انگار قرار است فیلم‌های توقیف شده از پستو دربیایند و نمایان شوند! آیا طرح جدیدی برای محبوب شدن در میان هنرمندان وجود دارد؟

البته که در دیماه 93 در گروه هنر و تجربه سینمای کوروش، "خانه پدری" به نمایش درآمد اما پس از آن اکران، فیلم متوقف شد؛ شاید این‌بار حضور علی سرتیپی مدیرعامل دفتر پخش فیلمیران چندین‌بار از این فیلم حمایت می‌کند و با توجه به اینکه در پایین مشخصات اکران این فیلم نام پخش فیلمیران آمده، راه نفوذ جدیدی برای اکران "خانه پدری" باز شده و همچون "رحمان 1400" بدون اصلاح چند صباحی را روی پرده، پول‌های خودش را جمع می‌کند و بعد می‌آیند و جلویش را می‌گیرند.

داروغه‌زاده معاون پیشین نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی هم از هیچ کوششی دریغ نکرد بسیاری از توقیفی‌های سینمای ایران را به پرده نقره‌ای برساند! مصداق بارز آن "آشغال‌های دوست‌داشتنی" بود  و اخیراً هم درباره "خانه پدری" گفت که این فیلم با رده‌بندی سنی مشکلی برای اکران در سینماها ندارد؛ اگر جدی‌تر پیگیری شود مشکلی برای اکران ندارد؛ حالا محمدمهدی طباطبایی‌نژاد که چند صباحی است بر این صندلی نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی تکیه زده،"خانه پدری" را به پرده رساند!

باید به این نکته اشاره کرد که چجایگاه نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی چه بلایی بر سر مدیران خود می‌آورد که هر زمان بر صندلی این جایگاه تکیه زده می‌شود، مدیران آن رنگ و بوی روشنفکری بر خود گرفته و تصمیمات شگفت انگیز می‌گیرند.

حالا طباطبایی‌نژاد دنبال ایجاد محبوبیت و محکم‌نشین بر صندلی اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی است که از برجسته بودن "خانه پدری" و دفاع تمام‌عیار از این فیلم سینمایی صحبت می‌کند. تا جائیکه پرویز پرستویی هم درخواست می‌کند دیگر فیلم توقیفی پرحاشیه و قابل تأمل "صدسال به این سال‌ها" را هم از بایگانی راکد خارج کنند و به مردم نمایش دهند.  

واقعاً توقیف کردن با نمایش همان توقیفی‌های چند ساله بر چه مبناها و اصولی استوار است؟ آیا این باز کردن گره نمایش فیلم‌های توقیفی باعث نشده که بیشتر دیده شوند و پول بیشتری به حساب تهیه‌کننده و عوامل آن آثار برود؟

اینجا مصلحت ندیدنشان است یا بیشتر دیده شدن؟! اگر به اصلاح باشد که خودمان در تماشای دیروز سینمای کوروش چیزی ندیدیم؛ حتی هیجانی و کورکورانه هم ننوشتیم که آی سینمادارها و آی ملت شریف ایران، "خانه پدری" نباید دیده شود و آقای وزیر! خودتان دیدید به کسی سفارش می‌کنید این فیلم کیانوش عیاری را ببیند؟ واقعاً کدام خانواده و کدام همسر و خواهری  این فیلم را می‌بیند و از قاموس مردان جز پلیدی و قساوت قلب چیز دیگری در ذهنشان باقی می‌ماند.

کیانوش عیاری در شب گذشته اکران فیلم به سینمای کوروش رفته بود و حتی اشاره می‌کند که وزیر ارشاد شجاعانه برای حل مشکل اکران "خانه پدری" ورود کرده است! این هم قابل تأمل است.

"خانه پدری" به قول برخی از منتقدنماها نوشته‌اند که این فیلم روی فرهنگی زوم کرده که در بطن خود پنهان‌کاری را پرورش می‌دهد و همه جنایت‌ها، خشونت‌ها و گره‌های بعدی از دل آن زاده می‌شود؛ شخصیت‌های فیلم عامدانه در تلاش هستند تا دیگران متوجه کار آن‌ها نشوند! واقعاً کدام فرهنگ را "خانه پدری" کیانوش عیاری فریاد می‌زند و اصلاً کدام پدر و خانواده را او دیده و به آن پرداخته که تماشاگر جز ناراحتی و التهاب دنبال چیز دیگری نمی‌گردد.

مردم می‌روند و احتمالاً به لطف مدیران عاشق شهرت، این فیلم را می‌بینند  نه به خاطر محتوا و مفهوم فیلم، بلکه به خاطر توقیف شدنش! ما همیشه این تجربه را داشته‌ایم که محدودیت در نمایش یک فیلم، مخاطب را جریحه‌دار کرده تا ببیند چرا و به چه دلیل این فیلم توقیف شده است.

امروز هم از اصلاح دروغین "خانه پدری" صحبت می‌شود و هم اعمال رده‌بندی سنی! اما صحنه‌های خشونت‌آور آن در سالن سینمایی نشان نمی‌دهد که رده‌بندی +15 برای این فیلم‌سینمایی اصولی باشد؛ البته که نظام رده‌بندی سنی نه در سینما و نه در تلویزیون هیچ ساماندهی اصولی و منطقی ندارد.

جالب است که معاون نظارت و ارزشیابی جدید سازمان سینمایی می‌گوید قرار بوده در هنر و تجربه اکران شود اما کیانوش عیاری نپذیرفته که این کار را انجام دهد. البته او در گفت‌وگوی با خبرنگار خبرگزاری تسنیمبه متقاعد کردن کارگردان "خانه پدری" برای اصلاح صحنه خشونت خاص اشاره کرده اما دیده‌ها از روی پرده سینما چنین چیزی را نشان نمی‌دهد. همه‌چیز در روال گذشته روی پرده رفته و باید هم کیانوش عیاری از شجاعت و حمایت وزیر ارشاد و عواملش تقدیر کند؛ او کارگردان این اندیشه است و از اندیشه خود همیشه دفاع می‌کند.

همان‌هایی که اعتقاد داشتند «جدایی نادر از سیمین» نشان‌دهنده بحران‌های اخلاقی و اجتماعی است، بر این باورند که "خانه پدری" هم ضدخانواده نیست و اتفاقاً زیرلایه‌های جنایت و خشونت را فریاد می‌زند؛ امروز همان‌هایی که همیشه در سینما هستند و با این اندیشه‌ها، ما شاهد خوراک‌های نمایشی افسارگسیخته‌ای هستیم می‌گویند عبارت "عالی" صفت ناقصی برای توصیف "خانه پدری" کیانوش عیاری است.

او ماجرای اتفاق‌های خانه قدیمی را از سال 1308 اواخر دوره قاجار تا 1379 روایت می‌کند؛ تا اینجا شاید بگویید اتفاقاً برای سینمای ما، ماجراهای تاریخی لازم است. اما اندیشه غلط ضدخانواده ما را اذیت می‌کند؛ همان صحنه کشتن دختر کلب حسن و برادر ملوک در زیرزمین خانه با دست‌سنگ (هاونگ) و کتک زدن او و سرکردن گونی و همانطور کتک‌زدن سکینه توسط محتشم برای بردن زورکی او به مجلس خواستگاری برای ازدواج با مردی هم‌سن و سال پدرش!

البته صحنه‌های خشونت‌آمیز به همین‌جا ختم نشده و چندین مورد کتک‌کاری دیگر توسط پدر و شوهر نسبت به دختر و همسر مصادیق متعددی برای توقیف شدن یک فیلم سینمای ننگین در سینمای کشور است.

همین نگاه که یک دختر در تهران قدیم توسط یک خانواده اصیل و مذهبی به صورت وحشیانه کشته می‌شود برای توقیف ماندن یک فیلم کافی است؛ فیلمی که معلوم نیست در آن برای چه دلیل روشن و موجهی دختر باید به این صورت دلخراش کشته شود و تماشاگر تا آخر داستان هم از علت آن بی‌خبر بماند. چنین نگاه ضدانسانی و تخریب‌گری برای بدتر شدن وضعیت سینمای ما، فرهنگ، اجتماع و اخلاق کافی است.

«خانه پدری» چراغ‌ خاموش اکران می‌شود؟

این فیلم در هنر و تجربه اکران نشد و شواهد از خرید بلیط و اکران در سینماهای سراسر کشور نشان می‌دهد؛  و از نظر معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی همه‌چیز در مدار قانونی جلو رفته تا "خانه پدری" بعد از 9 سال رنگِ اکران را ببیند.

او در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم صراحتاً اعلام کرد که نکاتی که موردنظر شورای پروانه نمایش اعمال شده و آن صحنه مربوط به برخورد سنگ با سر دختر، کراپ شده و دیده نمی‌شود، الان با اصلاحات، اکران شده و  از اول هم موضوع عدم نمایش این فیلم سینمایی، همین بود که کیانوش عیاری نمی‌پذیرفت این سکانس را اصلاح کند. در نهایت متقاعد شدند و اصلاح کردند؛ نسخه‌ای که اکران شده صحنه موردنظر شورای نمایش را مخاطب نخواهد دید.

اما باز اشاره می‌کنیم تحقیقات خبرنگار تسنیم از تماشای نسخه‌ای که از روز گذشته اکران خود را آغاز کرده، چنین ادعایی را نمی‌پذیرد؛ همان لحظه سنگ به سر را می‌بینیم!

طباطبایی‌نژاد در پاسخ به این سؤال که صحنه بریده شده، تأکید کرد: بریده نشده و این صحنه کراپ شده و صحنه برخورد سنگ با سر را نمی‌بینیم؛ اصلاً دوستان پیشنهادشان این بوده که این صحنه فلو شود! (حالت محو)- در نهایت پذیرفتند از تکنیک کراپ استفاده کنند و این صحنه را نمی‌بینند. الان با اصلاح این صحنه مجوز اکران عمومی دارد و اینکه جایی عنوان فیلم اصلاح نشده کذب است و برخی از دوستان گفته‌اند بدون اصلاح روی پرده رفته هیچ منبع موثقی ندارد.

*دیده‌ها که این اصلاح را تأیید نمی‌کند شاید زودتر تمهیدات سنجیده‌ای بیندیشند آبرو و اعتبار سازمان سینمایی همچون زمان اکران «رحمان 1400» که با 22 میلیارد فروش تازه متوجه شدند این نسخه اصلاح شده شورای پروانه نمایش نیست از پرده پایین کشیدند، دچار نشود!

حجت‌الاسلام احمد سالک نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم از وزیر ارشاد درخواست کرد که جلوی اکران این فیلم‌های ضدارزشی چون "خانه پدری" را بگیرد.

او تأکید کرد: انقلاب اسلامی ما مبتنی بر مجموعه‌های ارزش‌های دینی بنا شده و هرگونه حرکت راهبردی ضدارزشی مغضوب است؛ فیلم "خانه پدری" هم سیاه‌نمایی دارد و هم مملوء از خشونت و بدآموزی است! لذا تأسف می‌خوریم وزارت ارشاد چگونه به این فیلم اجازه اکران داده است.

او به ورود کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: در حال پیگیری هستیم و از وزیر ارشاد و عوامل و دست‌اندرکاران امر می‌خواهیم جلوی اکران و نمایش چنین فیلم‌ها ضدخانواده‌ای گرفته شود.

حال باید منتظر بمانیم با ورود نمایندگان مجلس، انتقادات گروهی از رسانه‌ای‌ها و اکران غیرقانونی بدون اصلاح تأکید شده معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و ادامه آزرده‌خاطر کردن خانواده‌ها، "خانه پدری" تا چه زمانی روی پرده خواهد ماند؟

انتهای پیام/

R1515/P/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط سازمان سینمایی سینمای ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان سینمایی سینمای ایران سازمان سینمایی سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۶۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ آمارهای رفع نقاط پرحادثه راه‌ های کشور شفاف است

تین نیوز

سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در پی انتشار خبری در برخی از رسانه ها با موضوع آمار نقاط پر حادثه، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲ مجموعأ ۷۲۵ نقطه پرحادثه موجود در راه های کشور رفع شده است.

به گزارش تین نیوز از سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، این سازمان در پی انتشار خبری در برخی از  رسانه ها با موضوع آمار نقاط پر حادثه، اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲ مجموعأ ۷۲۵ نقطه پرحادثه موجود در راههای کشور رفع شده است.

در اطلاعیه روابط عمومی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای آمده است: "توضیح این که در سال ۱۴۰۲، ۴۱۲ نقطه از مجموع ۸۸۷ نقطه پرحادثه راه های کشور که در سال ۱۴۰۱ سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای و پلیس راه توافق کرده بودند رفع و اصلاح شده است.

 ۳۱۳ نقطه دیگر نیز مربوط به توافق قبلی دو دستگاه در سال ۱۳۹۶ است که در سال ۱۴۰۲ اصلاح شده است.

 بنابراین در سال گذشته مجموعأ ۷۲۵ نقطه پرحادثه راههای کشور رفع و اصلاح شده است و هر دو آمار ارائه شده توسط وزیر راه و شهرسازی و معاون حمل و نقل این وزارت خانه صحیح و متقن است."

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • ◄ آمارهای رفع نقاط پرحادثه راه‌ های کشور شفاف است
  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود