Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فداحسین مالکی» سفیر پیشین ایران در افغانستان در تشریح دلایل برگزاری نشست بین الافغان توسط چین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: شرایط فعلی افغانستان پیچیدگی و شکنندگی‌های خاص خود را دارد که مورد تحلیل قرار بگیرد. واقعیت این است که عملکرد بسیار مغرضانه ایالات متحده که نشان دهنده بحران فکری در کاخ‌ سفید است؛ به گونه‌ای که معادلات صلح به دلیل عملکرد نسنجیده آمریکا به بن‌بست رسید، باعث شد مذاکره با طالبان از مسیر اصلی خود خارج شود و نهایتاً توقف آن را شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین مسیر شهروندان افغانستان که چندین سال است به دنبال صلح هستند اعتماد خود نسبت به ایالات متحده را از دست دادند و وضعیت فعلی نشان دهنده بلاتکلیفی در این کشور است. باید توجه داشت پس از شکست مذاکرات میان طالبان و آمریکا شاهد دو موضوع بسیار مهم در عرصه سیاسی افغانستان بودیم؛ نخست برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و دوم حضور پررنگ کشورهای منطقه در معادلات سیاسی افغانستان که اخیراً بحث نشست بین الافغان در چین مطرح شده است.

وی ادامه داد: در بحث انتخابات باید به این نکته مهم توجه شود که نتایج این رویداد سیاسی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد وگزارش‌ها مبنی بر روی دادن تقلب در انتخابات همچنان از سوی مقامات و کمیته‌های مربوطه مخابره می‌شود. همین موضوع به صورت واضح نشان می‌دهد که به احتمال زیاد مهندسی انتخابات توسط ایالات متحده صورت گرفته است؛ هرچند سفارت این کشور در کابل و مقامات آن بارها اعلام کردند که هیچ دخالتی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نداشتند. از جهت دیگر در خصوص کشورهای منطقه باید بگویم که شاهد پررنگ شدن حضور آنها در معادلات سیاسی افغانستان هستیم که نمونه اخیر آن را باید برگزاری اجلاس بین الافغان در مسکو بدانیم. چراکه علاوه بر طالبان اشخاصی مانند حامد کرزی و سایر چهره‌ها که در طیف‌های مختلف سیاسی قومی و مذهبی افغانستان حضور دارند به مسکو رفتند و نتیجه نسبتا خوبی از این اجلاس به دست آمد.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به خروجی نشست بین‌الافغان در مسکو عنوان کرد: در اجلاس بین الافغان که در مسکو برگزار شد تمامی طرف‌ها وزن خود را به رخ کشیدند؛ به عنوان مثال هیات سیاسی طالبان از قطر عازم مسکو شد و از سوی دیگر نمایندگان ازبک‌ها، پشتون‌ها، هزاره‌ها و طیف‌های دیگر افغانستان در این اجلاس به صراحت سخنان خود را ارائه کردند و کشورهای منطقه مانند ایران، چین و روسیه به عنوان بازیگر موثر به ایفای نقش پرداختند. پس از آن سفرهایی از سوی هیات سیاسی طالبان به پکن، تهران، مسکو و اسلام آباد صورت گرفت که در جهت رایزنی برای حل و فصل مشکلات صلح افغانستان انجام شد. به باور من بهترین راهکار برای حل و فصل بحران افغانستان در وضعیت کنونی، برگزاری اجلاس‌های بین الافغان است که می‌تواند راه برون‌رفت به حساب بیاید. اینکه چین اقدام برگزاری نشست بین الافغان با حضور طیف‌های مختلف افغانستان و همچنین طالبان می‌کند نشان‌دهنده آن است که این کشور بیش از هر زمان دیگر در پرونده صلح افغانستان فعال شده است. چینی‌ها به دنبال آن هستند تا بتوانند از طریق افغانستان علاوه بر منافع سیاسی، منافع اقتصادی خود را تامین کنند و رو در رو با ایالات متحده به مقابله بپردازند؛ چراکه تقابل پکن و واشنگتن فعلاً در محور اقتصادی در جریان است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تنها ابهامی که در مورد اجلاس بین‌الافغان در چین و سایر کشورهای دیگر وجود دارد این است که این اجلاس زمانی خروجی دارد که تمام جریان‌های سیاسی و قومی افغانستان در آن حضور داشته باشند. اینکه دولت افغانستان در اجلاس  بین‌الافغان حضور نداشته باشد یا بخشی از جریان‌های سیاسی این کشور در این رویداد، شرکت نکنند نتیجه حاصل نخواهد شد. به نظرم باید از دولت فعلی افغانستان حمایت کرد تا مشروعیت آن حفظ شود. اما باید توجه داشت فرهنگ افغان‌ها به گونه‌ای است که باید در ابتدا اعتماد آنها جلب شود و به نظرم پکن می‌تواند چنین اقدامی را صورت دهد. چین به این نتیجه رسیده که با حضور در افغانستان می‌تواند ایالات متحده را دور بزند و از این منظر به نفع برخی از شرکای شرقی در منطقه جنوب آسیا خواهد بود؛ اما ابتکار عملی که در مورد افغانستان باید صورت بگیرد میزبانی جمهوری اسلامی و برگزاری اجلاس ۱+۳  با محوریت افغانستان است که می‌تواند خروجی مثبتی را برای ما و منطقه رقم بزند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان چین طالبان دولت وحدت ملی افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۱۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد

به گزارش صدای ایران،باشگاه خبرنگاران نوشت: سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه شورای اداری ورامین با اشاره به لزوم پیگیری مطالبات مردم اظهار داشت: تشکیل استان شرقی و استان شدن ورامین فرایندی دارد که آغاز شده و در مسیر اجراست.

وی با بیان اینکه بخشی از کار‌های استان تهران شرقی پیش رفته است افزود: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: مطالبات مردم و مشکلات احصا شده، لذا باید ثبت و توسط فرمانداران و معاونان استاندار تهران رسیدگی شود.

شاهچراغی ابراز داشت: ارتباط با مردم نیاز به برنامه ریزی مستمر دارد و فرمانداران و بخشداران باید به این نکته توجه کنند که دیدار با اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان، کشاورزان، عشایر و ... منوط به دوره خاصی نباشد و مشکلات احصا شده به‌صورت مستمر پیگیری شود.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: انتخابات در استان تهران کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بود که با همکاری تمام استانداران و فرمانداران پیگیری شد و در احقاق ۴ راهبرد فرموده مقام معظم رهبری گام‌های ارزشمندی را شاهد بودیم.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان ما از برگزاری انتخابات پرشور در ایران هراس داشتند و پیام‌های رسمی صادر کرده بودند که اختلال و ضربه‌ای به انتخابات وارد می‌کنند، اما انتخابات در تمام کشور و حتی در مرز‌ها به‌خوبی انجام شد و برای اولین بار بیش از ۹۹ درصد آرای مردم به‌صورت آنلاین اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • رویارویی حساس قرقیزستان و افغانستان
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابستگی ندارد
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • آغاز به کار نشست عالی امنیتی با حضور احمدیان در سنت‌پترزبورگ
  • برگزاری نشست خبری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • جزئیات رهاسازی حقابه ایران از افغانستان | ویدئو
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه