Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@22:35:53 GMT

شفافیت آرای نمایندگان به صلاح مجلس نیست

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۷۱۸۵۳

علی مطهری با بیان اینکه من موافق طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیستم افزود: شفافیت آرای نمایندگان به صلاح مجلس نیست مگر اینکه گروه‌های فشار در جامعه نباشند یا روش‌های خود را تغییر دهند. ناطقان: علی مطهری پنجشنبه شب در همایش "گام دوم انقلاب، فرصت‌ها و چالش‌ها" در گناباد افزود: اگر با تخلف برخی اشخاص در یک جناح سیاسی برخورد می‌شود باید به تخلفات مشابه جناح سیاسی مقابل هم رسیدگی شود که در این زمینه مواردی به تازگی در قوه قضاییه در حال اقدام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار داشت: فساد اقتصادی در هیچ کدام از مسوولان رده بالای کشور و نظام وجود ندارد و همه این مسوولان پاک دست هستند ولی وجود فساد در برخی مسوولان رده پایین غیر قابل انکار است.

وی گفت: نبود نظارت دقیق مسوولان و دست اندرکاران ذیربط، مجلس شورای اسلامی و نهادهای نظارتی مانند دیوان محاسبات در بروز فساد اقتصادی موثر است.

مطهری افزود: رسانه ها در برخی موارد مسایل مربوط به فساد اقتصادی را به صورت نادرست و خلاف واقع درشت نمایی کرده و به گونه ای جلوه داده اند که گویی همه در حال تاراج اموال هستند.

وی اظهار داشت: برخی از فسادهایی که با عنوان اختلاس چند هزار میلیارد تومانی در رسانه ها و جامعه از آن یاد می‌شود مربوط به معوقات بانکی است که برخی دریافت کنندگان تسهیلات به دلیل شرایط اقتصادی توانایی بازپرداخت آن‌ها را نداشتند.

وی گفت: تخلفات برخی اشخاص در جامعه به صورت علنی در فرآیند رسیدگی مطرح می‌شود که بعد از مدتی بیگناهی آنان ثابت می‌شود اما آبروی آن‌ها در معرض خطر قرار می‌گیرد.

مطهری با بیان اینکه من موافق طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیستم افزود: با توجه به مسایل و وضعیت کشور اجرای این طرح موجب هجمه علیه نمایندگان می شود و ممکن است برخی افراد معترض به دفتر و وسیله نقلیه نمایندگان حمله کنند.

وی ادامه داد: شفافیت آرای نمایندگان به صلاح مجلس نیست مگر اینکه گروه‌های فشار در جامعه نباشند یا روش‌های خود را تغییر دهند.

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید از هر وسیله ای برای حفظ نظام جمهوری اسلامی استفاده کرد اظهار داشت: در این راستا نباید با مخالفان تندی نموده و به منتقدان سخت گیری کنیم.

وی مهمترین اصل پیشرفت و ترویج دین مبین اسلام را توجه به اصل تساهل و تسامح دانست و گفت: با این دیدگاه زمینه گرایش اقوام مختلف به اسلام فراهم شد و اگر مخالفان را از یک کنار سرکوب می کردند تاکنون چیزی از دین اسلام باقی نمی‌ماند.

وی در خصوص بررسی مساله اف.ای.تی.اف در مجلس شورای اسلامی نیز افزود: ممکن است برخی نمایندگان مجلس نظر متفاوت داشته باشند و این مساله موجب اختلاف نظر و افزایش فشار بر نمایندگان شود.

مطهری اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی خدمات بسیار در بخش‌های مختلف به نقاط مختلف کشور ارائه شده و گرچه هنوز شکاف طبقاتی وجود دارد و در برخی مسایل سوء استفاده هایی صورت گرفته یا کوتاهی هایی شده که باید اصلاح شود ولی عدالت نسبی ایجاد شده است و باید گام دوم انقلاب اسلامی را با درایت و به درستی برداریم و ارزش انقلاب خود را بدانیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شباهتی بین من و شهید مطهری وجود ندارد گفت: امام خمینی (ره) به طور کامل به این شهید اعتماد داشتند و عنوان کردند که مطهری پاره تن من بود و اگر آن شهید سال‌های بیشتری بعد از انقلاب در قید حیات بودند در بسیاری از مسایل کشور تاثیرگذار بوده و برخی موارد بهتر انجام می‌شد.

وی همچنین افزود: در دوره های قبلی انتخابات مجلس شورای اسلامی من از جریان اصولگرا فاصله نگرفتم بلکه آنها اسمم را از لیست خود خط زدند و جریان اصلاح طلب در دوره دهم انتخابات مجلس شورای اسلامی اسم من را وارد لیست خود کرد ولی من نه اصلاح طلب و نه اصولگرا هستم.

نماینده مردم تهران ادامه داد: انقلاب اسلامی طی ۴۰ سال گذشته در تحقق اهداف خود موفق بود و ضمن آنکه تغییر ماهیت نداده و همچنان بر اصول خود استوار است، بر دنیا تاثیر گذاشته و امروز کشور ما در معاهدات بین المللی تاثیر گذار است و کشورهای دیگر نمی‌توانند بدون نظر ایران در سطح بین المللی و منطقه ای تصمیم بگیرند. برچسب ها: علی مطهری ، شفافیت آرا ، نمایندگان ، مجلس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: علی مطهری شفافیت آرا نمایندگان مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۱۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم

فعال سیاسی با بیان اینکه انتخابات دور دوم مجلس به لحاظ اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول ندارد، گفت: مشارکت بالای مردم در این دوره نشاط عمومی را به نمایش می‌گذارد.

به گزارش مشرق، مهدی فضائلی درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد ۱۳ اردیبهشت آغاز شد و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود و از بین نامزدها ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

انتخابات در مرحله دوم نیز در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی در شعب شکل نگیرد و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیندازند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم