Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@22:46:40 GMT

شناخت امام رضا(ع) زیارت را دلنشین‌تر خواهد کرد

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۷۲۶۷۶

شناخت امام رضا(ع) زیارت را دلنشین‌تر خواهد کرد

حجت‌الاسلام محمدرضا جواهری، عضو هیئت علم دانشگاه فردوسی مشهد، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، با بیان این مطلب اظهار کرد: فلسفه زیارت، تحول سازنده و مثبتی در مسیر کمال، رستگاری و سعادت است، بر این اساس زائر عارف که با آداب خاصی به زیارت امام رضا(ع) مشرف می‌شود، قطعا این تحول در زندگی او ایجاد خواهد شد و تاثیراتی را نیز برای او به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: همه زائران امام رضا(ع) باید توجه داشته باشند که از زیارت امام رئوف خود بهره لازم را در راستای خودسازی، تهذیب و تذکیه نفس ببرند، چرا که زیارت به انسان نیرو و قدرتی می‌دهد تا بتواند بر هوای نفس خود مسلط شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در واقع زیارت انسان را در مسیر اجرای امر الهی توانمند می‌کند، به زائران امیدواری می‌دهد، برکات فراوانی را برای او هم در دنیا و هم در آخرت دارد و اگر زائران امام رضا(ع) به آثار فراوان زیارت توجه داشته باشند، ارزش و اهمیت این موضوع را بیشتر درک می‌کنند و در جهت رسیدن به امام رضا(ع) آمادگی بیشتری پیدا خواهند کرد.

جواهری عنوان کرد: زمانی که زائر عارف توجه داشته باشد که در آن زیارت، به پیشگاه چه انسانی می‌رود، قطعا از آن زیارتی که انجام می‌دهد، بهره کافی را خواهد برد، از طرفی نیز شناخت امام رضا(ع) برای رسیدن به زیارت با معرفت نیز می‌تواند موثر داشته باشد و در این صورت می‌تواند زیارت او را نیز دلنشین‌تر کند.

وی بیان کرد: دلیل اهمیت زیاد زیارت ایشان را می‌توان اینگونه بیان کرد که امام رضا(ع) از جانب خداوند برگزیده شدند، معصوم هستند و در کارنامه زندگی ایشان نیز هیچ خطایی وجود ندارد، همچنین ایشان دارای علم لدنی و انتسابی هستند ودانشمندترین انسان در زمان خود بودند، البته که این علم ایشان از طریق رفتن به مدرسه و یا... نبود، بلکه علمی از جانب خداوند بوده که این علم گسترده را به ایشان عطا کرده است.

زیارت؛ دانشگاه معنوی

وی گفت: با توجه به اینکه امام رضا(ع) بهترین بنده خدا و از طرفی نیز دارای نقش و قلب مطمئنه نیز بودند و زائران امام رضا(ع) نیز هنگامیکه به زیارت ایشان می‌روند، در پرتو زیارت ایشان به آرامش بی‌نظیر و نشاط عبادی و معنوی دست پیدا می‌کنند.

جواهری با بیان اینکه زیارت تعظیم شعائر الهی و به نوعی بزرگداشت بندگان خدا است، عنوان کرد: در واقع زیارت یک دانشگاه معنوی است که در آن افراد در پناه خداوند متعال و امام رئوف خود قرار می‌گیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که امام زنده هستند، صدای ما را می‌شنوند و سلام ما را جواب می‌دهند که این نشانه را در دعای اذن دخول حرم می‌توان متوجه شد. بنابراین می‌توان گفت که از طریق این دعا یک ارتباط صمیمی میان زائر و امام رضا(ع) برقرار می‌شود و در پرتو این ارتباط اساسی و بنیادی نیز یک احساس آرامش و نشاط خاصی در وجود زائر شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه زیارت امام رضا(ع) بارها از سوی اهل‌بیت(ع) تاکید شده است، اظهار کرد: تعداد روایاتی که در خصوص زیارت امام حسین(ع) ذکر شده است به مراتب بیشتر از هر زیارت دیگری است و پس از این زیارت نیز 23 روایت در خصوص زیارت امام رضا(ع) از طریق معصومین(ع) وجود دارد.

جواهری افزود: در این احادیث نیز به اجر و پاداش فراوان و آداب این زیارت اشاره شده است و من نیز در کتابی که در خصوص زیارت امام رضا(ع) نوشته‌ام نیز هم به آداب و هم به اجر و پاداش زیارت پرداخته‌ام.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی گفت: در واقع زیارت آدابی دارد و یکی از این آداب آمدن در کنار قبر امام رضا(ع) است و هرچه انسان کوشش کند که در کنار بارگاه ملکوتی انن امام رئوف حاضر شود و ایشان را از نزدیک زیارت کند اجر و پاداش بیشتری را به دست خواهد آورد البته که زیارت از راه دور هم می‌تواند آثار و برکات خود را به همراه داشته باشد اما باز هم نمی‌تواند آن پاداشی که از نزدیک می‌توان به دست آورد برای فرد داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: همواره استفاده‌ها و برکاتی که برای زائران به همراه دارد با یکدیگر متفاوت است و این بستگی به آگاهی، شناخت و معرفت زائران دارد که با شناخت کامل امام رضا(ع) و آمادگی کامل برای قرار دادن ایشان به عنوان الگوی خود به زیارت بیاند و گام‌های بلندی در راستای تحول در اخلاق و رفتار خود در مسیر هماهنگ شدن با امام رضا(ع) بردارند.

جواهری خاطرنشان کرد: در واقع زیارت فرصتی می‌شود برای اینکه زائر خود را به جهت رفتار و گفتار شبیه به امام رضا(ع) کند و بر این اساس می‌تواند بهترین زیارت داشته باشد.

امام رضا(ع)؛ واجب العطاعه

جواهری اظهار کرد: در واقع باید هر آنچه که از امام رضا(ع) از جمله سیره و رفتار ایشان در احادیث، روایات و کتاب‌های معتبر تاریخی برای ما آمده است را مورد توجه قرار داد، باور اینکه امام رضا(ع) اسوه حسنه و الگوی جامع جهانی و جاویدان هستند، مجموعه این امور کمک می‌کند که زائر بهترین زیارت را داشته باشد و بتواند از زیارت خود بیشترین استفاده را داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: حضور امام رضا(ع) در ایران منشاء برکات زیادی و زمینه‌ساز توسعه و گسترش نهضت اسلامی مردم ایران شده است و ایرانیان را در راستای تحقق تمدن اسلامی کمک کرد و اکنون حرم امام رضا(ع) یکی از بزرگترین نیایشگاه‌های الهی بر روی کره زمین است و این بارگاه ملکوتی را نمی‌توان با هیچ مکان مذهبی دیگری در جهان مقایسه کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف شهادت امام رضا زیارت زائران دانشگاه معنوی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۲۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند | برخی از آنها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند!

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب در دیدارِ قاریان اعزامی به حج ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه برخی از زائران ثبت‌نامی تا زمان اعزام به حج حدود ۳۰ سال در نوبت خواهند بود، میانگین سنی ۳۵ سال برای قاریان حج امسال را یادآور شد و افزود: افرادی که در سال ۸۵ برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و برخی از آنها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند، ولی شما که با قرآن معامله کرده‌اید برای این سفر انتخاب شده‌اید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه این سفر برای بسیاری از افراد دست نیافتنی است، خطاب به قاریان اعزامی به حج گفت: قدردان حضور در سرزمین وحی باشید و از فرصت‌ها استفاده کنید.

او سپس در تبیین نکات و موارد ضروری و اثر گذار در گردهمایی بزرگ مسلمانان، اظهار کرد: با گذشت سالیان، شرایط تغییر یافته و حج امروز نسبت به دوره‌های پیشین با تغییراتی همراه بوده است. یکی از این موارد هم حضور «کاروان قرآنی نور» است که منسجم، هدف‌گذاری شده و ویژه و میزبان معنوی ضیوف الرحمن است.

نواب بیان کرد: حضور در کاروان قرانی نور و خادم قرآن بودن سخت است، ولی حفظ این عنوان با توجه به اینکه در بین مردم چهره می‌شوید سخت‌تر و شرایط برای شما متفاوت خواهد بود.

او همچنین درباره چگونگی بهره‌مندی بیشتر از فضای حج، مسئولیت‌ها و وظایفی که این قاریان در سفر حج به عهده دارند، حضور در گردهمایی‌ها و ارتباط با زائران پیش از اعزام به این سفر توصیه‌هایی داشت و در ادامه تاکید کرد: وقت‌تان را به شکلی مدیریت کنید که بیشترین استفاده را از آن ببرید و صدا و حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید. خدا هم به این کار بزرگ برکت خواهد داد.

سرپرست حجاح ایرانی همچنین گفت: اگر در جایی زائری به کمک نیاز داشت این کار را انجام دهید، چونکه بر اساس آیات قرآن، جبران خدمت با ثواب نیست بلکه با خدمت مشابه از جانب مخدوم و خداست. خدا رحمت کند حاج آقا ابوترابی را، او در عین حال که یک خادم بود به دیگران هم کمک می‌کرد حتی دست شکنجه‌گر خود را در اسارت گرفت و با خود هم‌مسیر کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و پایان این حضور در دهه اول ماه محرم خواهد بود، از قاریان خواست که برای موسم حج برنامه‌ریزی کنند تا حضوری کاربردی و تاثیرگذار داشته باشند.

محمدتقی میرزاجانی، رئیس دبیرخانه کمیته اعزام این گروه از قاریان گفت: اعضاء این کاروان از برخی استان‌های کشور هستند و تعدادی برای نخستین بار به حج اعزام می‌شوند. این نخبگان قرانی پس از آزمون‌ها و ارزیابی‌های متعدد انتخاب شده‌اند و در مدینه و مکه، قرائت قرآن و اجرای تواشیح خواهند داشت.

او اضافه کرد: متوسط سنی این قاریان در حج امسال، ۳۵ سال است و در این کاروان، سه قاری حافظ کل قرآن، قاری برجسته و گروه تواشیح وجود دارد.

کد خبر 848197 منبع: ایسنا برچسب‌ها حج خبر ویژه حج - سازمان حج و زیارت

دیگر خبرها

  • حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دانشگاه تربیت مدرس
  • بازگشت ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج
  • زائران حج تمتع ۸.۵ میلیون تومان پس‌ می‌گیرند
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • سهمیه ارز مسافران حج اعلام شد
  • چند نفر به حج عمره اعزام می‌شوند؟
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند | برخی از آنها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند!
  • زیارت اماکن مقدس عراق در هوای بارانی + فیلم
  • سهمیه ارز زائران حج تمتع ۱۴۰۳ اعلام شد