Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا بر اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، تقریبا 80 درصد از موارد مرگ ناشی از مسمومیت در مردان و 20درصد آن در زنان رخ می دهد.

رئیس مرکز  روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری هفته پیشگیری از مسمومیت ها در کشور و با اعلام این مطلب اظهار داشت: عمدتاً مسمومیت های مردان با مواد خطرناک تر و با شدت بیشتری بروز می کند، اما تفکیک جنسیتی بیماران مسمومی که به بیمارستان های مرجع مسمومیت ها مراجعه می کنند، از الگوی مشابهی در کل کشور تبعیت نمی کند؛ چراکه در این بیمارستان ها 54 درصد از مراجعه کنندگان مرد و 46 درصد زن هستند؛ درحالیکه مرگ ناشی از مسمومیت در مردان بسیار بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر کیانوش جهانپور  افزود: از نظر پراکندگی سنی، عمدتا مسمومین مراجعه کننده به بیمارستان ها، یعنی 88 درصد از مسمومین، بزرگسال و 12 درصد کودکان زیر ۱۲ سال بوده اند. همچنین در سال گذشته 59 دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور مسمومیت ها را با تفکیک عامل مسمومیت‌زا گزارش کرده اند که این عوامل شامل مسمومیت غذایی، مسمومیت دارویی، گزش جاندار سمی، سموم و مواد شیمیایی، منوکسید کربن، مواد اعتیادآور مخدر و محرک، قارچ و گیاهان سمی بوده است.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در سال گذشته از 155520 مورد مسمومیت مراجعه شده به بیمارستانها، بیشترین مسمومیت به ترتیب مربوط به دارو، سموم و مواد شیمیایی، ترکیبات اعتیاد آور، گزیدگی، الکل و غذا بوده است.

به گفته جهانپور، در بررسی های به عمل آمده بر اساس آمار ارسالی 52 دانشگاه کشور (که آمار مسمومیت دارویی را به تفکیک ارائه کرده بودند)، در سال گذشته از بین 58508 مورد مسمومیت با انواع داروها، اصلی ترین عامل مسمومیت دارویی با اختلاف زیاد، مربوط به داروهای دسته بنزودیازپین ها بوده و داروهای مسکن غیر مخدر و سپس داروهای ضدافسردگی و آنتی سایکوتیک در رتبه بعدی قرار می گیرند.

البته مسمومیت با دیگوکسین و داروهای قلبی، آنتی بیوتیک ها، داروهای کورتون و کنتراسپتیوها(داروهای ضد بارداری) شیوع کمتری دارند.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که در دسته بندی دارویی، داروهایی که در دسته مخدر قرار دارند عملا در بخش مواد مخدر و محرک طبقه بندی شده اند و متاسفانه ترامادول و متادون در این دسته، عامل اصلی مسمومیت هستند.

در نتیجه می توان نتیجه گرفت مسمومیت دارویی در حال حاضر، شایع ترین عامل مراجعه مسمومیت به بیمارستان ها است از سوی دیگر متاسفانه مشاهده می شود کماکان به دلیل عدم ثبت صحیح دسته دارویی یا اطلاعات مشکوک، بخش عمده ای از مسمومیت های دارویی در دسته سایر و نامشخص دسته بندی شده است که دقت بیشتر در ثبت و استخراج آمار در بیمارستان ها را طلب می کند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اضافه کرد: از نظر تعداد مسمومیت‌های دارویی مراجعه شده به بیمارستان ها، دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی و غربی و مشهد بیشترین مراجعات را با 3 تا 6 هزار مورد، به خود اختصاص داده اند اما درصد و سهم مسمومیت ناشی از دارو نسبت به کل مسمومیت‌ها در دانشگاه های اردبیل، مازندران، آبادان، یاسوج و شیراز (حدود 60 درصد) بالاترین میزان را داشته است.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی از مرگ خاموش ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن به عنوان یکی از مسمومیت های تهدیدکننده حیات یاد کرد و گفت: بالاترین درصد و سهم مسمومیت ناشی از منوکسید کربن نسبت به کل مسمومیت ها، مربوط به حوزه دانشگاه های علوم پزشکی شاهرود، مراغه، یاسوج، زاهدان، بیرجند، خمین و بجنورد بوده، اما تعداد مراجعین مربوط به این نوع مسمومیت در دانشگاه های علوم پزشکی ارومیه، یاسوج، اردبیل و زاهدان بالا بوده است.

جهانپور بیان داشت: در بررسی‌های به عمل آمده بر اساس آمار ارسالی 56 دانشگاه علوم پزشکی، در سال گذشته و نیمه اول امسال، اصلی ترین عامل مسمومیت با مواد مخدر و محرک، با اختلاف زیاد از دیگر عوامل، مربوط به داروهای متادون و ترامادول بوده و تریاک، شیشه، مرفین، هروئین و حشیش در رده های بعدی قرار دارند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۴۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی حاجیان نژاد پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به میزبانی سالن جلسات اداره کل گمرک سمنان ضمن بیان اینکه فروردین سال جاری ۲۹ هزار تن کالا از مبادی استان به دیگر کشورها صادر شده است، ابراز داشت: ۳۴ کشور جهان مقصد نهایی محصولات تولیدی استان سمنان هستند.

وی افزود: انواع مواد شوینده، روغن موتور، سیم و کابل، مواد شیمایی، شمش سرب، سود سوز آور کربنات سدیم، هیدروکربن، کاشی و سرامیک و غیره از استان سمنان صادر شدند.

مدیرکل گمرک استان سمنان با بیان اینکه ارزش کالاهای صادراتی استان ۱۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، ابراز داشت: نسبت به بازه فروردین ماه سال گذشته ۸۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

حاجیان نژاد ضمن بیان اینکه میزان تجارت خارجی استان سمنان طی سال گذشته ۳۸۵ میلیون دلار ارزیابی شده است، تصریح کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل آن افزایش ۵۹ درصد را نشان می‌دهد.

وی ضمن بیان اینکه طی فروردین ماه سال جاری هزار و ۵۵۰ تن کالا شامل مواد اولیه کارخانه‌ها و ماشین آلات به استان سمنان وارد شده است، افزود: ارزش این کالاها شش میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است.

کد خبر 6096991

دیگر خبرها

  • چهارمین قهرمانی متوالی مردان رویینگ دانشگاه آزاد در لیگ برتر 
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • معاملات برق در بورس انرژی رکورد زد
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت