Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، پایگاه خبری المیادین در مقاله ای به قلم «حمزه أبو شنب» نوشت: مهلت قانونی نخست برای «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر فعلی رژیم صهیونیستی به پایان رسید و همزمان با اتمام این مهلت، «رئووین ریولین»، رئیس رژیم صهیونیستی بدون تمدید آن، «بنی گانتز»، رئیس حزب آبی- سفید را مأمور تشکیل کابینه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال پرسشی که اینجا مطرح می‌شود، اینکه آیا گانتز در این مأموریت پیروز خواهد شد یا رژیم صهیونیستی ناگزیر به برگزاری انتخابات سوم خواهد شد؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت که گانتز با چالش‌هایی برای تشکیل کابینه روبه‌روست که می‌توان آنها را در عدم دستیابی به تشکل حزبی واحد برای تشکیل کابینه خلاصه کرد، چرا که تعداد نمایندگان موافق کنست ۵۴ نفر است حال آنکه ۵۵ نماینده به نتانیاهو رای دادند و همچنین «آویگدور لیبرمن»، رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» با هشت کرسی و نیز مخالفت سه عضو فهرست عربی هم موازنه مورد نظر برای تشکیل کابینه را بر هم می‌زند.

-چالش دوم، وجود تشکل راست به ریاست نتانیاهو است که مشارکت در کابینه گانتز را به دلیل توافق برای تشکل واحد در جریان رایزنی‌های گذشته نمی‌پذیرد. هر چند که برخی از نمایندگان این جناح این موضوع را قطعی نمی‌دانند اما عقب‌نشینی از حکم جناح راست در اسرائیلی موضوع آسانی نیست. 

-چالش سوم در سختی و پیچیدگی مشارکت لیبرمن در کابینه‌ای نمود می‌یابد که ممکن است اعراب برای آن یک شبکه امنیتی در کنست فراهم کنند و این موضوع، گزینه‌های گانتز را محدود کرده و باعث برتری او نسبت به جناح راست نمی‌شود.

-چالش چهارم در موضع عربی (فلسطینی‌های صاحب اراضی اشغال شده در سال ۴۸) نهفته است، فهرست مشترک عربی که ۱۳ کرسی در کنست به دست آورده، مواضع یکسان ندارند، چرا که اعضای حزب تجمع در این فهرست دارای موضع اصولی برای مخالفت با رأی اعتماد به هر کابینه اسرائیلی هستند.

همچنین فهرست عربی در قبال رأی اعتماد به گانتز درخواست‌هایی در سطح اراضی اشغالی سال ۴۸ و یا در سطح محدود کردن کابینه در مسیرهای سیاسی و نظامی خوهند داشت که این به مفهوم باج‌خواهی از گانتز است و او بدون تردید این موضوع رانخواهد پذیرفت. 

گانتز از چالش‌های پیش روی خود در مسیر تشکیل کابینه آگاه است، اما او و حزبش، آن را فرصتی برای رهایی از نتانیاهو و ایجاد تشویش در صفوف حزب لیکود می‌دانند.

سناریوهای احتمالی تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی

-تشکیل کابینه‌ای متشکل از حزب آبی- سفید و احزاب چپ با حمایت فهرست مشترک عربی و غیاب لیبرمن در جلسه رأی اعتماد.

این سناریوی بسیار پیچیده‌ای است، به این دلیل که موضع فهرست عربی یکسان نیست و لیبرمن نیز با حمایت اعراب مخالفت می‌کند.

-سناریوی دوم: تشکیل کابینه‌ای متشکل از حزب آبی- سفید و احزاب چپ و لیبرمن با دریافت رأی اعتماد فهرست عربی.

این سناریو در مقایسه با مخالفت لیبرمن با دولت مورد حمایت عرب بسیار ضعیف است و کابینه زیر بار موضع اعراب نمی‌رود. 

-سناریوی سوم: ایجاد حالتی از پیشرفت و اتحاد در جبهه راست به اضافه حزب لیبرمن که این به مفهوم عدم نیاز به رأی فهرست عربی است اما این سناریو به دلیل ائتلاف احزاب راست به صورت متحد و مخالفت لیبرمن با مشارکت در کابینه نتانیاهو به دلیل حضور احزاب دینی سخت به نظر می‌رسد. 

-سناریوی چهارم: تشکیل کابینه‌ای از جبهه گانتز و احزاب چپ به اضافه لیبرمن و حزب راست جدید. 

تحقق این سناریو به دلیل عدم تعهد قطعی حزب راست جدید (شاکید و بنت) به نتانیاهو ممکن است و این اقدام مانع برگزاری انتخابات سوم خواهد شد. اما باید گفت که موفقیت این سناریو مستلزم عدم مشارکت فهرست عربی در جلسه رأی اعتماد است. این گزینه به قوت باقی است اما در صورت تشکیل کابینه، دولتی ضعیف خواهد بود.

سناریوی پنجم: موفقیت گانتر در اقناع شخصیت‌های لیکود برای جدائی از این حزب. این سناریو سخت به نظر می‌رسد اما گزینه تفاهم با نتانیاهو از ترس برگزاری انتخابات سوم- هر چند که ضعیف است- اما نمی‌توان آن را در سایه گزینه‌های موجود در صحنه سیاسی اسرائیل بعید شمر.

در مقابل سناریوهای مذکور گزینه برگزاری انتخابات سوم نیز در سایه لجاجت احزاب و اصرار آنها بر موضع خود همچنان به قوت خود باقی است و این به مفهوم آن است که احتمال دارد رژیم صهیونیستی به گزینه انتخابات برای سومین بار در یک سال پناه ببرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اسرائیل کابینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۸۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل


به گزارش تابناک از روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی به فرماندهان ارتش این رژیم حمله کرد و آنها را مقصر شکست در عملیات طوفان الاقصی اعلام کرد.

وی با اشاره به استعفای «آهارون هالیوا» رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، گفت: هالیوا در استعفانامه خود زیاده‌گویی کرد بدون اینکه مسئولیت شکست را بپذیرد و دلایل این شکست را تشریح کند.

این مقام صهیونیست، درخواست هالیوا برای تشکیل کمیته تحقق درباره دلایل شکست رژیم اشغالگر در عملیات طوفان الاقصی را دخالت نظامیان در امور سیاستمداران دانست و گفت: این موضوع به یک افسر نظامی ارتباطی ندارد.

اسموتریچ به «هرتزی هالوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی نیز حمله کرد و گفت: هالوی نمی تواند جانشین هالیوا را انتخاب کند زیرا خودش هم بخشی از این شکست است و در این زمینه باید پاسخگو باشد.

اعضای کابینه نتانیاهو در حالی ارتش را مقصر شکست از مقاومت فلسطین اعلام می کنند که احزاب مخالف در حمایت از ارتش، کابینه حاکم را مقصر می دانند.

رئیس حزب کارگر رژیم صهیونیستی امروز اعلام کرد: بعد از ۲۰۰ روز جنگ (علیه غزه)، اوضاع بدتر شده و حتی ژنرال «یهودا فوکس» (فرمانده شاخه میانی ارتش رژیم صهیونیستی) نیز قصد استعفا دارد.

«میراو میکائیلی» از کابینه نتانیاهو به خاطر مسئولیت گریزی و دفاع نکردن از ژنرال های ارتش، انتقاد و اضافه کرد: ژنرال فاکس نه تنها تحت فشار شهرک نشینان، بلکه تحت فشار رهبری سیاسی است.

این مقام صهیونیست، انتقاد رسانه های حامی نتانیاهو از متن استعفانامه ژنرال هالیوا را یادآور شد و هدف از این اقدامات را، از بین بردن اعتبار فرماندهان ارتش و در راستای حفظ قدرت کابینه حاکم اعلام کرد.

میکائیلی، ادامه حضور ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو در قدرت را موجب در خطر قرار گرفتن موجودیت(جعلی) رژیم اشغالگر دانست و گفت: نتانیاهو و متحدانش نمی توانند این جنگ را به نتیجه برسانند و بعد از گذشت ۲۰۰ روز، هیچ نشانه ای از فروپاشی حماس دیده نمی شود.

وی ادامه داد: وقت تجدیدنظر است و باید جنگ (علیه غزه) برای زمینه سازی آزادی اسرا پایان یابد.

جنگ علیه غزه به مهمترین عامل تشدید تنش بین سران رژیم اشغالگر تبدیل شده و در حالی که نتانیاهو و متحدانش خواهان تداوم جنگ هستند، مخالفان آنها بر آتش بس برای آزادی اسرای صهیونیست تاکید دارند.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می دانند.

دیگر خبرها

  • سندرز به نتانیاهو: گفتن کشتار ۳۴۰۰۰ فلسطینی، یهودستیزی نیست
  • نشست کابینه جنگ اسرائیل برای حمله به رفح
  • نشست کابینه جنگ اسرائیل برای حمله احتمالی به رفح
  • روز ۲۰۲ طوفان‌الاقصی| نشست کابینه جنگ برای حمله به رفح
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • هاآرتص رسوایی‌های نتانیاهو و کابینه‌اش را لیست کرد
  • لیبرمن خواستار کناره گیری نتانیاهو از نخست وزیری رژیم صهیونیستی شد
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • همه سناریوهای احتمالی را در سطح عملیاتی بررسی می‌کنیم