Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید مجید امامی با بیان اینکه تصویر، سامری زمان ماست، گفت: تولید محتوای مناسب در شبکه های اجتماعی توسط افراد متدین و آگاه از نیازهای مهم جامعه در فضای مجازی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «سید مجید امامی» در نشست تخصصی «رسانه از سودا تا سواد» اظهار داشت: نظم ارتباطی بر تصویر، تولید انبوه و نامشخص بودن ارتباط گر مبتنی شده است و در چنین فضایی نیازمند سواد رسانه‌ای و دیجیتالی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاد دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به حجم انبوه پیام های شبکه‌های اجتماعی و تأثیر آن بر خانواده ها خاطرنشان کرد: تا زمانی که نوآوری فرهنگی و نظام تولید محتوا را حل نکنیم؛ مشکل آسیب های شبکه های اجتماعی حل نمی‌شود، حتی با آموزش سواد رسانه‌ای هم خطر رفع نمی شود؛ چرا که باید برای مقابله با آنها، جایگزین مناسب ارائه کنیم.


امامی پدیده اینترنت کودکان در ایران را بسیار نوپا دانست و عنوان کرد: خریدن موبایل برای فرزندان هنر نیست، بلکه هنر آن است که در مصرف و تولید در حد و اندازه فرزندان مان ظاهر شویم.


وی با درخواست از خانواده‌های مذهبی برای برای فعالیت و بارگذاری فیلم در شبکه های اجتماعی ابراز داشت: منطقی نیست که ۲۰ میلیون خانواده مذهبی در ایران در اینستاگرام فعال باشند ولی فقط خاطره ها و فیلم های خانواده های غیر مذهبی مصرف شود و این امر نشان دهنده فعالیت بسیار کم خانواده های مذهبی در شبکه های اجتماعی است.


 استاد دانشگاه امام صادق(ع) با تاکید بر لزوم تولید محتوا در شبکه های اجتماعی تصریح کرد: باید بدانیم که هر پیام رسانه ای تولید کننده‌ای دارد و با توجه به اینکه ماهیت فناوری موبایل مصرف انفرادی آن است، نسبت به آسیب‌های آن آگاه باشیم.


وی افزود: فقر سواد رسانه‌ای در خانواده به شکاف فرهنگی در این نهاد منجر می‌شود و آسیب های اجتماعی فراوانی دارد.


این کارشناس فرهنگی اضافه کرد:  جامعه ایرانی هنوز از آموزش سواد رسانه غافل است، در حالی که در دنیا، به کودک سه ساله سواد رسانه ای آموزش می دهند، بنابراین باید فعالیت آموزش سواد رسانه ای را در محله ها فعال کنیم.


امامی با اشاره به این که تصویر، سامری زمان ماست، تاکید کرد: زمانی که خانواده کالای رسانه را مصرف می کند بعد از آن باید از فرصت روابط میان‌فردی استفاده کند و راجع به آن برنامه و کالای رسانه‌ای گفتگو کنند تا هجمه یک طرفه پیام‌رسان‌های شکسته شود.


استاد دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: خصلت شبکه‌های اجتماعی این است که محتواهایی که بیشتر دیده شوند بیشتر تبلیغات می شوند و مردم ناخودآگاه بیشتر به سراغ آنها می‌روند، بنابراین باید با رعایت اخلاق فضای مجازی نسبت به لایک کردن، بازدید، جستجو کردن و بازارسال کردن با دقت بیشتری عمل کنیم.

 

وی با تاکید بر اهمیت رعایت ملاحظات اخلاقی و حقوقی در مواجهه اشاعه و انتشار پیام های رسانه ای متذکر شد: اکثر افراد برای ابراز هویت خود، چنین کارهایی انجام می دهند و این درحالیی است که اصول اخلاقی و همچنین مسئولیت اجتماعی بر فضای مجازی نیز حاکم است و باید رعایت شود.

پایان پیام/126

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه اربعین حسینی کانون های فرهنگی هنری مساجد اربعین خطبه نماز جمعه خطبه های نماز جمعه پیاده روی اربعین شیراز خراسان جنوبی مسجد سواد دیجیتالی سواد رسانه ای شبکه های اجتماعی رسانه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۹۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 

رییس پلیس فتا پایتخت از شناسایی و دستگیری فردی که با جعل هویت یک خواننده محبوب اقدام به راه‌اندازی یک صفحه اینستاگرامی کرده بود و از کاربران فضای مجازی کلاهبرداری می کرد، خبر داد.

به گزارش مشرق، سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: یکی از خواننده های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می کند.

این مقام انتظامی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه اجتماعی و محبوبیت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی بضاعت از کاربران کلاهبرداری می کند.

وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتا پایتخت با بهره گیری از روش های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق شمال تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

سرهنگ معظمی گودرزی بیان داشت: مجرم در تحقیقات به‌عمل‌آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی و هویت‌های مجازی جعلی که با جذابیت‌های ظاهری اغواکننده آراسته شده اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده می‌کنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می توانند موضوع را از طریق مرکز فوریتها سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر