Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@02:57:37 GMT

افشای راز بین خواب و سلول‌های ایمنی

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۷۹۳۲۲

افشای راز بین خواب و سلول‌های ایمنی

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، تحقیقات جدید در مدل های موش های آزمایشگاهی نشان داده که سلول های تخصصی ایمنی با حفظ تعادل مغز در هنگام خواب، آنرا در وضعیت مناسبی قرار می‌دهند.

تحقیقات انجام شده طی چند سال گذشته نشان می‌دهد که مغز طی خواب، شانس تجدید و به‌روزرسانی را از بسیاری جهات دارد.

به عنوان مثال، دانشمندان دریافتند که مغز خاطرات تازه شکل گرفته را در طول خواب محکم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها همچنین دریافته اند که خواب فرصتی عالی برای بیرون کشیدن زباله عصبی فراهم می‌کند.

تیمی از محققان مرکز پزشکی دانشگاه روچستر در نیویورک و انستیتوی فناوری ماساچوست در کمبریج اطلاعات بیشتری درباره چگونگی عملکرد نگهداری مغز در هنگام خواب پیدا کردند.

محققان در مطالعه خود که یافته‌های آنها در مجله Nature Neuroscience منتشر شد با موش ها کار کردند تا اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی کار میکروگلیا که سلولهای ایمنی مغز هستند به‌دست آورند.

آنیا ماجواسکا، نویسنده اصلی این مطالعه اظهار کرد که فرض شده تا حد زیادی حرکت پویا فرآیندهای میکروگلیایی به وضعیت رفتاری حیوان حساس نیست.

این تحقیق نشان می دهد که سیگنالهایی در مغز ما که حالت خواب و بیدار را تعدیل می کنند به عنوان سوئیچ عمل کرده و سیستم ایمنی بدن را خاموش و روشن می‌کند.

میکروگلیا سلولهای ایمنی بدن هستند که به هرگونه علائم عفونت یا آسیب در مغز پاسخ می دهند. طبق مطالعه جدید ماجواسکا و همکارانش این سلول ها در هنگام خواب نیز فعالند. مطالعه جدید نشان می دهد که میکروگلیا ممکن است هنگام خواب بیدارتر عمل کند.

محققان موش‌های بیدار را در مقابل موش‌هایی که دانشمندان از آنها بیهوش کرده بودند مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که میکروگلیا در زمان بیداری این حیوانات کمتر فعال و کارآمد به نظر می رسند.

این امر به محققان این امکان را می دهد تا روی نوراپینفرین، پیام رسان شیمیایی که در برانگیختگی سیستم عصبی مرکزی و در تنظیم چرخه خواب بیدار نقش دارند تاثیر بگذارد. در طول خواب، میزان این ماده در مغز پایین است. نوراپینفرین یا نورآدرنالین (NEیا NEP) ماده‌ای با چند وظیفه‌است، می‌تواند هورمون باشد (آزاد شده از غدد فوق کلیوی) و می‌تواند به عنوان پیامرسان عصبی در سیستم سمپاتیک عمل کند.

با این حال، هنگامی که سطح نوراپینفرین افزایش می یابد مغز به طور ناگهانی هوشیار شده و فرد از خواب بیدار می شود. در مطالعه حاضر، محققان مشاهده کردند که نوراپینفرین روی نورونها و گیرنده آدرنرژیک بتا2 که در میکروگلیا وجود دارد، عمل می‌کند. هنگامی که سطح این ماده بالا می رود، ظاهراً میکروگلیا در حالت چرت قرار می گیرد. این بدان معناست که در هنگام برانگیختگی و بیداری، سلول‌های ایمنی قادر به پاسخ مناسب نیستند و نگهداری از اتصالات سلولهای مغزی را انجام می‌دهند.

این کار نشان می دهد که اصلاح مجدد مدارهای عصبی و ترمیم ضایعات در هنگام خواب ممکن است تا حدودی توسط توانایی میکروگلیا در تعامل پویا با مغز انجام شود.

این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که میکروگلیا به شدت نسبت به سیگنالهایی که عملکرد مغز را تعدیل می‌کند حساس است و پویایی و عملکرد میکروگلیا توسط وضعیت رفتاری حیوان تعدیل میشود.

یافته ها به شواهد اضافه می‌کند که مکانیسم های مربوط به خواب نقش اساسی در اطمینان از دریافت ترمیم های مغزی و عملکرد صحیح بازی می کند. علاوه بر این ممکن است توضیح دهد که چرا اختلالات خواب با شروع شرایط پیشرونده عصبی مثل زوال عقل و پارکینسون ارتباط دارد.

انتهای پیام/

178 / 159 سلول‌های ایمنی نورون سلول های مغزی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سلول های ایمنی نورون سلول های مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۹۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای راز ازدواج دوم مرد میانسال بعد از مرگ

 ساعت ۱۲ ظهر دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، زن جوانی هراسان با پلیس تماس گرفت و از مرگ شوهرش خبر داد. گزارش این حادثه از سوی مأموران کلانتری ۱۲۰ سیدخندان به بازپرس محسن اختیاری اعلام شد.

به دستور بازپرس جنایی، تیم تحقیق راهی محل شده و با جسد مرد میانسال در کنار کولر آبی روی پشت بام مواجه شدند. معاینات اولیه متخصصان پزشکی قانونی در محل، حکایت از آن داشت که مرد میانسال هنگام تعمیر کولر دچار برق گرفتگی شده و جانش را از دست داده است.

زن جوان که موضوع را به پلیس اعلام کرده بود، در تحقیقات اولیه گفت: من همسر صیغه ای بهروز بودم. سال ۹۶ به عقد موقت او درآمدم و راز این ازدواج را کسی نمی‌دانست.

 او در هفته چند بار به من سر می‌زد. روز حادثه، به او گفتم هوا گرم شده و بهتر است کولر را راه بیندازیم. می‌خواستم به تعمیرکار زنگ بزنم، اما همسرم گفت خودم آن را درست می‌کنم.

او ادامه داد: بهروز برای تعمیر کولر به پشت بام رفت. ساعتی گذشت و از او خبری نشد. هر چه به تلفن همراهش زنگ زدم جواب نداد. با نگرانی راهی پشت بام شدم، اما در کمال ناباوری دیدم همسرم کنار کولر افتاده و جان باخته است.

بدین ترتیب با مرگ مرد میانسال، راز ازدواج دوم او که مخفیانه انجام شده بود برملا شد. به دستور بازپرس شعبه اول دادسرای امور جنایی پایتخت، جسد برای مشخص شدن علت اصلی مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • افشای یک سند خاص توسط شهردار تهران
  • واکنش زاکانی به افشای قرارداد جنجالی با چین: می‌خواهند عده‌ای سود کنند! | فیلم
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • افشای راز ازدواج دوم مرد میانسال بعد از مرگ
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن