Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه حاتمی، روانشناس سلامت، خانواده درمانگر و زوج درمانگر در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به علل و ریشه‌های نمایش زندگی در فضای مجازی و اصول مواجهه با این فضا، اظهار کرد: امروزه با فراگیر شدن استفاده از فضای مجازی در میان خانواده و در کنار آن افزایش مشکلات و اختلالات روانی، شرایطی ایجاد شده تا افرادی که دارای خلأهای شخصیتی هستند به دنبال پر کردن آن در فضای مجازی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این کار به دلیل به نمایش گذاشتن خود برتر و ایده‌آل در فضایی است که فرد در آن نیاز به ارائه هیچ توضیحی ندارد. در واقع این افراد در دنیای واقعی به علت خلأهایی که دارند همیشه مجبور هستند خودشان را پشت یک نقاب پنهان کنند و به همین دلیل نمایشی از زندگی مورد علاقه خود را به دیگران نشان می‌دهند تا حس رقابت را ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه نیاز به تحسین شدن یک حس غریزی است و در پایین‌ترین سطح شخصیتی قرار دارد، افزود: فردی که در لایه‌های پایین قرار دارد، وقتی به نیاز تحسین شدن او پاسخ داده نشود سقوط می‌کند و درهم می‌شکند. در این جریان هر چه افراد از نظر بلوغ عقلی و عاطفی در لایه‌های بالاتری قرار داشته باشند نیاز به نمایش زندگی و خوشبختی‌های خود و تحسین شدن دیگران را کمتر بیان می‌کنند.
این روانشناس مطرح کشور با تأکید بر اینکه اگر از تکنولوژی به صورت صحیح استفاده شود، باعث شکوفایی شخصیت می‌شود، ادامه داد: اینکه فرد مدام از زندگی و لحظات آن فیلم و عکس تهیه کرده و به نمایش عموم بگذارد، نوعی خودشیفتگی است که نشان از اختلال شخصیت دارد؛ البته همه ما تمایل به تعمیم جز به کل داریم، به همین خاطر است که با دیدن چند فریم از زندگی افراد درباره کل زندگی آن‌ها قضاوت می‌کنیم، در این اتفاق، ایجاد حس رقابتی ناسالم بین این فرد و سایر افراد در فضای مجازی که چرا دیگران خوشبخت هستند و من نیستم خطرناک است.
حاتمی با اشاره به اینکه فضای مجازی تأیید شدن از سوی دیگر افراد جامعه را سرعت داده است، اظهار کرد: تحقیقات نشان داده افرادی که برای نشان دادن خود به فضای مجازی پناه می‌برند، بلوغ عقلانی لازم را ندارند؛ لذا افرادی که بلوغ عقلانی کامل و زندگی سلامتی دارند معمولا تنها تصاویری را در فضای مجازی از خود به نمایش می‌گذارند که با زندگی واقعی‌شان تفاوت چندانی ندارد.   وی با تأکید بر اینکه آسیب‌شناسی رفتار‌های افراد، نشان داده است که آنچه افراد در فضای مجازی به نمایش می‌گذارند، تصاویر زندگی آرمانی‌شان است نه زندگی واقعی، گفت: این‌ افراد در واقع تلاش می‌کنند آنچه که مطلوبشان است را به دیگران نشان دهند. البته یکی دیگر از دلایل نمایش زندگی در فضای مجازی اعتماد به نفس مشروط است. ما نباید اعتماد به نفس مشروط به تأیید دیگران داشته باشیم. باید بدانیم که اعتماد به نفس بالا در صورتی که شما در رابطه عاطفی با همسر و فرزندتان به مشکل می‌خورید هم باید حفظ شود و شما باید به دنبال راه‌حل باشید.   اگر زوجین در دنیای واقعی تأیید‌های مورد نیاز را از یکدیگر بگیرند کمتر به این سمت می‌روند. نمایش خوشبختی در فضای مجازی به نوعی نشان‌دهنده آن است که ما از ناخودآگاه واقعی خودمان فرار می‌کنیم و ناخودآگاهی را که دوست داریم برای دیگران نمایش می‌دهیم این زوج درمانگر اظهار کرد: اگر اعتماد به نفس در گرو تأیید دیگران باشد، اعتماد به نفسی ناسالم است. به‌ همین دلیل است که برخی افراد وابسته به تأیید دیگران، دائم اضطراب دارند تا ببینند پست‌ها و مطالبشان لایک و تأیید می‌شود. در واقع این افراد رضایت درونی ندارند و به جای خویشتن‌نوازی به دنبال دیگرنوازی هستند تا این رضایت را از دیگران بگیرند. در این مسیر با افزایش تعداد لایک‌ها، بیشتر راضی می‌شوند و اضطراب تأیید نشدن از سوی دیگران دائم آن‌ها را تهدید می‌کند.   حاتمی با بیان اینکه معمولا زوج‌هایی که در زندگی واقعی خوشبخت هستند و یا افرادی که نیاز‌های روحی و روانی‌شان در زندگی حقیقی پاسخ داده می‌شود تمایل کمتری به نمایش زندگی و خوشبختی‌نمایی در فضای مجازی دارند، گفت: اگر زوجین در دنیای واقعی تأیید‌های مورد نیاز را از یکدیگر بگیرند کمتر به این سمت می‌روند. نمایش خوشبختی در فضای مجازی به نوعی نشان‌دهنده آن است که ما از ناخودآگاه واقعی خودمان فرار می‌کنیم و ناخودآگاهی را که دوست داریم برای دیگران نمایش می‌دهیم. در واقع ما می‌خواهیم خودمان را پشت چیزی که برای دیگران خوشایند است پنهان کنیم.   وی اضافه کرد: در ناخودآگاه ما ترس‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد ما به صورت مداوم در حال رقابت بین خود واقعی و ایده‌آل‌مان هستیم. به هر مقدار که میان خود واقعی و خود ایده‌آل فاصله باشد، بیشتر شاهد شکل‌گیری اختلالات روانی هستیم که این اختلالات هم می‌تواند فرد و خانواده را دچار چالش کند و هم به جامعه تسری پیدا کند. به همین جهت است که شبکه‌های اجتماعی حالتی آرام‌بخش برای ترس‌های این افراد دارند.
این زوج درمانگر تصریح کرد: عدم شناخت کافی از اصول فرزندپروری یکی دیگر از دلایل پناه بردن افراد و نمایش زندگی خود در فضای مجازی است. امروزه بسیاری از مادران و پدارن ما فرزندداری و فرزندپروری را یاد نگرفته‌اند و فرزندان خود را به دلایل مختلف تحت فشار قرار می‌دهند که این فشار‌ها اختلالاتی را به همراه دارد و در نهایت این فرزندان برای دیده‌شدن و اثبات خودشان به فضای مجازی پناه می‌برند.
حاتمی با بیان اینکه گرفتن لایک بیشتر تا زمانی که فرد را ارضا می‌کند، درست شبیه اعتیاد به مواد مخدر است، به ایکنا گفت: بعد از عادت کردن به دریافت این لایک‌ها و پسند شدن مداوم از سوی دیگران، فرد دیگر نمی‌تواند با یک مقدار لایک خوشحال و راضی شود و نیاز به دوز بالاتری از لایک دارد که در آینده برای وی مشکلات و حتی آسیب‌های روحی و روانی فراوانی را به‌همراه دارد؛ لذا اگر دولت، مسئولان، کارشناسان و مشاوران خانواده، کارشناسان مذهبی، رسانه‌ها و دست‌اندرکاران این حوزه بتوانند در ابتدا فرهنگ‌سازی مناسبی جهت استفاده از این ابزار‌ها را فراهم کنند و خانواده را به اصول برخورد و استفاده صحیح از امکانات آن آشنا کنند، نه تنها مشکلی در بین خانواده‌ها به‌وجود نمی‌آید بلکه فضای مجازی می‎‌تواند زمینه پیشرفت افراد را هم فراهم کند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا فناوری اطلاعات فضای مجازی لایک کردن معصومه حاتمی روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان کسانی که زود از کوره در می‌روند

با دمنوش آرامبخش فوری برای آن‌هایی که زود عصبانی می‌شوند یا استرسی هستند، آشنا شوید.

افراد زیادی هستند که فوری عصبانی می‌شوند و به اصطلاح زود از کوره در می‌روند، استرسی هستند و به راحتی نمی‌توانند بر اعصاب خود مسلط باشندشما با این دمنوش آرام خواهید شد.
به گزارش فارس، برای آرام شدن این افراد دمنوشی را معرفی می‌کنیم که اثر فوری برای این حالت به همراه دارد. یک قاشق غذاخوری گل گاوزبان، یک قاشق چایخوری سنبل‌الطیب، یک عدد لیمو عمانی و مقداری نبات را با هم دم کرده و میل کنید.

اثر ترکیب این دارو‌های گیاهی همانند خوردن دو عدد قرص آرامبخش است و فوری آرام خواهید شد و استرس از بدن شما دور می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار می‌گذارید خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن

دیگر خبرها

  • افراد زودجوش این دمنوش را مصرف کنند
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • درمان کسانی که زود از کوره در می‌روند
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • کسانی که زود عصبانی می‌شوند سراغ این دمنوش بروند
  • نمایش زجر به قیمت لایک!
  • درمان کسانی که زود عصبانی می‌شوند
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر