Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهر به نقل از راشاتودی نوشت: برنده نوبل اقتصاد، رابرت شیلر، که برای پیش‌بینی درست سقوط سهام در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۷ معروف شد، می‌گوید این بار حباب همه جای اقتصاد را فرا گرفته است، که این شامل بازارهای سهام، اوراق قرضه و مسکن می‌شود.

او در لس‌آنجس به سرمایه‌گذاران گفت: هیچ جایی برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما فقط می‌توانید با این جریان همراه شوید، حتی با این که انتظار دارید قیمت‌ها سقوط کنند.

این اقتصاددان که استاد اقتصاد دانشگاه ییل است، می‌گوید: همه جا حباب وجود دارد. شما در وضعیتی گیر افتاده‌اید که می‌دانید بازار سقوط خواهد کرد، اما به قدر کافی برای دوام آوردن ذخیره کرده‌اید. شما هیچ انتخابی ندارید.

این هشدار در نودمین سالگرد سقوط بزرگ سهام در سال ۱۹۲۹ مطرح می‌شود، سقوطی که پس از آن آمریکا و سایر اقتصادهای بزرگ دنیای صنعتی به دوره رکود بزرگ وارد شدند. این دوره طولانی‌ترین و بدترین دوره رکود اقتصادی تاریخ جهان مدرن است و تا ۱۹۳۹ به طول انجامید.

شیلر پیش‌بینی کرد که در ۳۰ سال آینده میانگین سود سالانه سهام تنها ۴.۴ درصد باقی بماند. او همچنین نگرانی‌هایی در مورد بازار اوراق قرضه، که در مواقعِ رکود، پناهگاه سرمایه‌گذاران است مطرح کرد.

او گفت: مردم باید به یک منطق ساده در مورد بازار اوراق قرضه توجه کنند، رشد این اوراق نمی‌تواند برای همیشه ادامه پیدا کند و این روند پایان بدی خواهد داشت. این اوراق مدتی بعد سقوط می‌کنند.

شیلر در مورد بازار مسکن هم گفت: این بازار در فاز حبابی شدن و وضعیت آن دوباره مثل سال ۲۰۰۵ است. سان‌فرانسیسکو و لس‌آنجس همین حالا در حال افول هستند. این شاخص بدی است، چراکه این بازارها سال‌های سال در حال رشد بوده‌اند.

کد خبر 460409 برچسب‌ها نوبل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۹۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی

تنش‌های سیاسی در جهان همچنان بیشتر از مباحث اقتصادی و عرضه و تقاضا بر روی بهای نفت در بازار جهانی تاثیر می‌گذارد. بیم و امید‌ها برای رسیدن به توافق صلح میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی و استقرار آتش بس دائمی در غزه که می‌تواند بار دیگر ثبات را به خاورمیانه بازگرداند، بهای طلای سیاه را امروز در بازار انرژی تحت تاثیر قرار داد. 

به گزارش الجزیره، عدم قطعیت در توافق آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی باعث تغییرات جزئی بهای نفت در معاملات امروز بازار جهانی شد. 

بر این اساس، بهای نفت برنت دریای شمال با ۳۷ سنت افزایش به ۸۳ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با همین میزان افزایش، ۷۸ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. 

در معاملات هفته گذشته بازار جهانی، نفت برنت ۷ درصد و نفت وست تگزاس اینترمیدیت ۶.۸ درصد سقوط را به دلیل داده‌های آماری ضعیف درباره ایجاد شغل در آمریکا و زمانبندی برای کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزور (بانک مرکزی آمریکا) تجربه کردند. 

گرچه مقامات صهیونیست تاکنون درباره پذیرش توافق صلح از سوی حماس اظهار نظر رسمی نکرده اند، اما برخی منابع از احتمال رد شدن این مسئله از سوی تل آویو اقدام به گمانه زنی کرده اند. این موضوع یعنی ادامه تنش‌ها در خاورمیانه و تاثیر مخرب آن بر بهای نفت در بازار جهانی.

در حوزه اقتصاد، داده‌های آماری درباره اقتصاد چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت خام جهان امیدوار کننده بوده است که همین امر می‌تواند به تقویت تقاضا در بازار انرژی منجر شود.

مترجم: ابوالفضل هاشمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • عدالت اجتماعی برای شب بازارهای مشهد، دردسرساز شد 
  • سرکشی اقتصاد!
  • تحلیل روند بازار سهام ۱۸ اردیبهشت
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد