Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@22:52:12 GMT

ساخت کبد در ابعاد کوچک با مهندسی ژنتیک

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۸۰۲۲۳

ساخت کبد در ابعاد کوچک با مهندسی ژنتیک

دانشمندان به منظور شبیه‌سازی بیماری‌های کبدی توانستند یک کبد مصنوعی در ابعاد کوچک تولید کنند. ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰ اجتماعی علم و تکنولوژی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دانشمندان برای اولین بار توانستند کبدی با ابعاد کوچک بسازند که فر‌آیند اصلاح ژنتیک روی آن انجام شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استفاده از این کبد می‌توان بیماری‌های کبدی را شبیه‌سازی کرد که ازجمله این بیماری‌ها کبد چرب غیر الکلی(NAFLD) است.

بیماری کبد چرب غیرالکلی (Non-alcoholic fatty liver disease) (به اختصار NAFLD) نوعی از کبد چرب است که در نتیجه تجمع چربی به دلیلی غیر از مصرف زیاد الکل در کبد بروز می‌کند. التهاب کبدی غیر الکلی (NASH) شدیدترین و پیشرونده‌ترین نوع از NAFLD است و NAFLD شایع‌ترین بیماری کبدی در کشورهای پیشرفته محسوب می‌شود. این بیماری بر اثر تجمع چربی پیش می‌آید و شاید به سیروز و یا حتی از بین رفتن کبد منجر شود. حدود 80 درصد از افراد چاق به این بیماری مبتلا هستند و 20 درصد افراد در محدوده وزن عادی نیز ممکن است به آن مبتلا شوند.

تولید این کبد مصنوعی برای مطالعه علل پیدایش اینگونه بیماری‌ها و درک راه‌های پیشگیری و درمان آنهاست چرا که آزمایش داروها روی موش‌ها و سایر مدلهای جانوری با شکست مواجه شده‌اند. برای مثال دارویی به نام رزوراترول(Resveratrol) که روی پروتئین سیرتوئین 1(SIRT1) مرتبط با کبد  چرب غیر الکلی اثر می گذارد، در موش ها موثر و در انسان بی اثر است. موش‌ها مانند انسان‌ها نیستند. بنابراین مدل‌های جانوری برای بررسی بیماری‌های کبدی تاکنون موفق نبوده‌است و لزوم ایجاد یک کبد شبیه‌سازی شده به شدت احساس می‌شد.

برای ایجاد این عضو بدنی از سلول‌های پوستی و سلول های بنیادی پرتوان القایی(iPSCs) استفاده شده‌است تا با باز تعریف آنها سلول‌‌های کبدی ایجاد شود.

نسخه ساده ابن‌سینا برای درمان "کبد چرب" + طرز تهیهرژیم‌هایی که کبد چرب را تشدید می‌کنندعلل بروز بیماری کبد چرب

انتهای پیام/

R1356/P/S2,24,1313/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سلول‌های بنیادی کبدی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سلول های بنیادی کبدی سلول های بنیادی کبدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۰۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات رئیس جمهور در خصوص ابعاد و آثار عملیات وعده صادق

دریافت 10 MB کد خبر 6099916

دیگر خبرها

  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • ابعاد گسترده‌تر خیزش دانشجویان آمریکایی
  • بسیج سازندگی ۲۸۶۴ نیروگاه کوچک‌مقیاس در کشور ساخت
  • توضیحات رئیس جمهور در خصوص ابعاد و آثار عملیات وعده صادق
  • بسیج سازندگی ۲۸۶۴ نیروگاه کوچک‌ مقیاس در کشور ساخت
  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم