Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:34:39 GMT

سمینار کربلا در فراسوی ‌تاریخ در هلند

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۸۹۴۲۱

سمینار کربلا در فراسوی ‌تاریخ در هلند

همزمان با دهه پایانی ماه صفر، به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه، نشست تخصصی "کربلا در فراسوی ‌تاریخ" برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این سمینار ابتدا دکتر سید مهدی حسینی اسفیدواجانی، محقق و نویسنده، به بیان تاریخ شعر عاشورایی، به ویژه در ادبیات فارسی پرداخت. وی تحولات شعر عاشورایی از زمان واقعه عاشورا تا عصر حاضر را در چهار دوره دسته بندی و برای شرکت کنندگان تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سپس سید کمال میرخلف تحت عنوان "سوگ و سلوک در هنر عاشورایی"، تجلی و نمایش عاشورا و قیام امام حسین علیه‌السلام در رشته‌های مختلف هنری و هنرهای برخاسته از این واقعه را تشریح کرد. میرخلف عناصر زیبایی شناختی آثار هنری ملهم از عاشورا را بیان و آنها را با ویژگی های سایر آثار  هنری-مذهبی مقایسه کرد.
سخنران اصلی این برنامه، محقق و مورخ برجسته کشورمان و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رسول جعفریان بود که با معرفی مهمترین منابع تاریخی نقل وقایع کربلا از قرن اول تا دوره معاصر، به کنکاش و ارزیابی علمی آنها از منظر روش شناسی، تاریخ نگاری علمی و روایت‌گری‌های ادبی پرداخت.
به گفته رسول جعفریان قدیمی‌ترین و معتبرترین مقاتل امام حسین علیه السلام، کتاب مقتل‌الحسین أبومخنف (متوفی۱۵۷ هجری) است که کاملا علمی و مبتنی بر اصول تاریخ نگاری نگاشته شده است؛ و اگر چه نسخه‌ای از آن موجود نیست ولی طبری در تاریخ خود آن را گنجانده است. البته این با آنچه که امروزه به نام أبومخنف منتشر شده متفاوت است.
جعفریان با بیان این که منابع اصلی تاریخ اسلام، پس از حمله مغول یعنی از قرن ششم به بعد، در شرق اسلامی نابود شدند یا رو به فراموشی رفتند، افزود: پس از قرن‌ها برای اولین بار منابع مهم تاریخ اسلام همچون تاریخ طبری، مروج الذهب مسعودی و تاریخ یعقوبی در لایدن هلند به چاپ رسیدند.
این سمینار که در محل خانه ایرانیان برگزار شد، با استقبال جمع قابل توجهی از علما، اساتید دانشگاه، اندیشمندان، دانشجویان ایرانی و دیپلمات‌های مسلمان برخی سفارت‌خانه های مقیم روبرو شد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عاشورا رسول جعفریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۹۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا

ریاست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان با اشاره به فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا، گفت: کمیته اربعین با حضور روسای دستگاه‌ها تشکیل می‌شود. - اخبار استانها -

سید رضا موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درهمدان، با اشاره به اینکه هم اکنون 29 موکب داریم که در خارج کشور باید فعال باشند، اظهار داشت: این موکب‌ها در ایام محرم، عید غدیر، فاطمیه و شب‌های قدر نیز مراسم برگزار می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مشکلات موکب‌ها و آسیب‌شناسی اربعین سال گذشته انجام شد، بیان کرد: 25 موکب استان در شهر کربلا، یک موکب در مرز، یک موکب در شهر نجف و دو موکب نیز در مسیر نجف تا کربلا به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند.

ریاست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان با اشاره به اینکه بازرسی‌ها از موکب‌ها را آغاز کردیم، گفت: امسال از طریق استانداری و اداره جهاد پیگیری می‌کنیم تا موکب‌ها اقلام خود را زودتر تحویل گرفته و خدمت‌رسانی را به موقع شروع کنند.

وی عنوان کرد: صلاحیت این موکب‌ها در کمیته تأیید صلاحیت مورد بررسی قرار می‌گیرد و موکب‌ها باید دارای استاندارهای لازم از جمله تعذیه و اسکان هزار زائر در هر شب، ارائه خدمات درمانی، دارویی و امنت داری باشند و اگر موکبی استاندارد لازم برای خدمت‌رسانی را نداشته باشد و توافق وجود داشته بشد با سایر موکب‌ها تجمیع می‌شود.

موسوی با اشاره به اینکه فعالیت ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین نیز جداگانه و در داخل کشور انجام می‌شودف گفت: برای جلوگیری از بروز مشکلات موکب‌ها، کمیته اربعین با حضور رؤسای دستگاه‌ها تشکیل می‌شود تا ادارات و دستگاه‌های مرتبط با تأمین و توزیع اقلام پای کار بیایند.

وی با بیان اینکه در حوزه توسعه و بازسازی نیز اقدامات در حال انجام بوده و نذورات جمع‌آوری شده و یا در حال جمع‌آوری است تاکید کرد: ستاد بازسازی عتبات در سطح کشور ستادی مردم‌نهاد است که فعالان این ستاد همگی خادمان امام حسین (ع) هستند.

به گزارش تسنیم، ریاست ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان در سال جدید به "سید رضا موسوی" سپرده شده و "وحید یونسی" نیز به عنوان معاون اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان معرفی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لشکر پیروز ۲۵ کربلا در جبهه مقاومت درخشیده است
  • پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه احداث فرودگاه بین المللی کربلا
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • دیدار با خانواده‌های معظم شهدا به مناسبت هفته کار و کارگر
  • جانشین کلوپ از هلند می‌آید
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد
  • سمینار تخصصی «هوش مصنوعی مولد در روابط عمومی» در اتاق تبریز برگزار شد
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • جهانبخش وارد لیگ قهرمانان اروپا شد