Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از المانیتور، در هفته‌های گذشته  شاهد حملات موشکی و پهپادی  علیه تاسیسات نفتی عربستان بودیم. این حادثه باعث تشدید تنش در خلیج فارس شد. در حال حاضر اولویت اصلی پاکستان جلوگیری از بروز جنگ در خلیج فارس در نظر گرفته می‌شود.

عمران‌خان درست دو روز بعد از این حادثه به تهران سفر کرد. این موضوع نشان‌دهنده وضعیت بحرانی منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست وزیر پاکستان همچنین پیشنهاد برگزاری اجلاسی بین ایران و عربستان  را مطرح کرده است. ظاهرا پاکستانی‌ها به طور مستقل تصمیم گرفتند که به عنوان میانجی عمل کنند. به نظر می‌رسد که تلاش عمران خان نتایج امیدوار کننده‌ای به دنبال داشته است. اولین نتیجه این است که عمران‌خان و حسن روحانی  تاکید کردند که جنگ یمن باید خاتمه پیدا کند.

 ماه گذشته مقام‌های سعودی ایران را مسئول اصلی حملات علیه مراکز نفتی خود معرفی کردند. اما تهران این اتهامات را رد کرده است. انصارالله  مسئولیت اجرای این عملیات را بر عهده گرفت. اما سازمان‌های اطلاعاتی غربی مدعی‌اند که انصارالله توانایی انجام چنین عملیات پیچیده‌ای را نداشته است.

از سوی دیگر دولت ایران همچنین از پیشنهادهای مطرح شده برای گفت‌وگوی مستقیم با عربستان استقبال کرده است. 

چند روز بعد نخست وزیر پاکستان برای دیدار با  رهبران سعودی به ریاض سفر کرد. عربستان از تلاش‌های عمران خان برای کاهش تنش در منطقه تقدیر کرده است. 

به نظر می‌رسد که ابتکار خان به نتایج مثبتی دست پیدا کرده است. اول، عربستان و ایران برای مذاکره مستقیم ابراز تمایل کرده‌اند. اشتیاق عربستان برای کاهش تنش در خلیج فارس نشانه مثبتی محسوب می‌شود، اگرچه حل و فصل اختلاف‌ها بین دو کشور دشوار خواهد بود.در شرایط کنونی به نظر می‌رسد که احتمال بروز یک جنگ فاجعه‌آمیز در خلیج فارس کاهش یافته است. بنابراین، تلاش‌های پاکستان برای کاهش تنش در منطقه موفقیت‌آمیز بوده است. اما پاکستان برای دستیابی به صلح پایدار باید به فکر میانجیگری بین تهران و واشنگتن هم باشد.

متاسفانه ایران و آمریکا در یک بن‌بست دیپلماتیک گرفتار شده‌اند. تا زمانی که تهران و واشنگتن راه‌حلی برای برنامه هسته‌ای ایران پیدا نکنند، تنش در منطقه ادامه خواهد داشت. عربستان برای تامین امنیت خود بیشتر به آمریکا وابسته شده است. تا زمانی که روابط بین آمریکا و ایران بهبود پیدا نکند، شرایط برای عادی‌سازی روابط بین ایران و عربستان فراهم نخواهد شد.

تلاش‌های آلمان و ژاپن در ماه‌های گذشته برای میانجیگری میان  ایران و آمریکا به شکست منجر شده است. ماه گذشته دونالد ترامپ از عمران‌خان درخواست کرده بود که با مسئولان ایران صحبت کند.

وی در مورد دیدار میان روحانی و ترامپ گفت: «من در مورد پیشنهاد آمریکا با روحانی صحبت کردم. اما آن‌ها هنوز پاسخ قطعی خود را اعلام نکرده‌اند». 

المیادین در پایان نتیجه‌گیری کرد که مذاکرات بین ایران و عربستان بدون مشارکت آمریکا نتیجه‌‌‌بخش نخواهد بود. عمران‌خان با اقدامات اخیر خود توانست اعتماد تهران را جلب کند. شاید او بتواند رهبران ایران را برای مذاکره با واشنگتن قانع کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران پاکستان آمریکا عمران خان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با مثبت خواندن سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان، این اتفاق را یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مهراد عباد» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون سفر «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به ریاض پایتخت عربستان سعودی به منظور حضور در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: مطمئناً به هر اندازه که تعاملات بین المللی ایران با سایر کشور و یا سازمان‌های بین الملل افزایش پیدا کند، به همان اندازه نرخ ارز در بازار غیررسمی کاهش می‌یابد.


این عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه تغییرات نرخ ارز در بازار غیررسمی وابستگی شدیدی به اخبار و تحولات بین‌المللی پیدا کرده است. در طول سال‌های اخیر همزمان با افزایش تحریم‌ها و محدودیت روابط اقتصادی ایران با دنیا، ارزش پول ملی هم افت چشم‌گیری را پشت سر گذاشت. رشد مناسبات اقتصادی ایران باعث ایجاد ثبات نرخ ارز و به دنبال آن رشد ارزش پول ملی خواهد شد.


وی تصریح کرد: امیدوارم اثر این دست اخبار موقتی نباشد، زیرا در طول چند سال گذشته اخبار متعددی با این مضمون در فضای اقتصادی کشور منتشر شده است. عضو ایران در سازمان‌های بین المللی مهمی همچون بریکس و شانگهای نمونه‌هایی از این دست محسوب می‌شوند.


عباد در پایان تاکید کرد: سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان باعث وارد شدن یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن شد. توسعه همکاری‌های ایران و عربستان و تمایل این کشور برای سرمایه‌گذاری در ایران خبری خوبی برای اقتصاد ما محسوب می‌شود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز ، نرخ ارز ، بازار ارز ، محمد رضا فرزین ، ایران و عربستان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA2

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟