Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@21:01:21 GMT

فتوکلیپ/ ابهامات مصوبه مجلس در حذف تنوع مدارس

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۹۵۵۹

فتوکلیپ/ ابهامات مصوبه مجلس در حذف تنوع مدارس

‍‍‍‍‍‍

مجلس در حالی با یک مصوبه رأی به پایان تنوع مدارس در کشور داده است که ابهامات مختلفی در این رابطه به ویژه درباره ادامه فعالیت برخی از انواع مختلف مدارس دولتی که مصداقی از عدالت آموزشی هستند، وجود دارد. ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مجلس شورای اسلامی در شرایطی با یک مصوبه رأی به پایان تنوع مدارس در کشور داده است که این مصوبه ابهاماتی دارد و هنوز مشخص نیست که آیا حذف برخی مدارس از جمله سمپاد، نمونه دولتی و شبانه‌روزی‌ها تا چه اندازه در مسیر عدالت آموزشی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته مصوبه اخیر مجلس، خط پایانی است بر فعالیت تمام انواع مختلف مدارس در کشور‌ و بر این اساس از سال آینده فقط دو نوع مدارس دولتی و غیردولتی خواهیم داشت! مصوبه‌ای که به اذعان نمایندگان مجلس راه را برای توسعه عدالت آموزشی در کشور باز می‌کند اما از قضا دقیقاً بر روی همین محور اما و اگرهایی مطرح است و مشخص نیست که پایان این مسیر در نهایت به عدالت آموزشی ختم خواهد شد یا خیر.

به هر حال چه باور داشته باشیم چه باور نداشته باشیم برخی از انواع مختلف مدارس دولتی، مصداقی از عدالت آموزشی تعبیر می‌شوند مثلاً مدارس شبانه‌روزی و نمونه دولتی‌ها در مناطق محروم؛ حال باید به این پرسش پاسخ داد که با اجرای مصوبه مجلس و حذف انواع مدارس تکلیف مدارس عشایری، نمونه‌دولتی، بزرگسالان و آموزش از راه دور چه خواهد شد؟ اگر قرار باشد، مدارس نمونه‌دولتی در مناطق محروم که تعداد زیادی از دانش‌آموزان مستعد و محروم را پذیرش می‌‌کنند، تعطیل شوند، چگونه می‌توان آن را در مسیر عدالت آموزشی تعریف کرد؟

اختلاف نظر دیگر درباره مدارس سمپاد است که برخی معتقدند دو درصد از جمعیت دانش‌آموزان تیزهوش کشور باید در مدارس خاص تحت آموزش‌های ویژه قرار بگیرند؛ در مقابل، برخی صاحب‌نظران و اساتید دانشگاهی هستند بر این باورند این دانش‌آموزان نیز باید در کنار سایرین در مدارس عادی حضور یابند و بیشتر تأکید آنها به لحاظ جنبه‌های تربیتی ماجراست اما با توجه بـه محدودیت‌هـای نظام آموزشـی باید مشخص کرد که آیا در شرایط کنونی ناگزیر به جداسازی این دانش‌آموزان نیستیم؟ هر چند که موافقان حذف سمپاد معتقدند می‌توان برای آنها خارج از ساعات مدرسه، برنامه‌های ویژه طراحی کرد.

چرا تأسیس "مدارس غیردولتی" به ارتقای کیفیت مدارس دولتی ختم نشد؟!/ ضرورت حذف تنوع مدارسحذف تنوع مدارس در دوگانه عدالت تا بی‌عدالتی!چهار ابهام مصوبه مجلس برای حذف تنوع مدارس

به نظر می‌رسد مصوبه اخیر مجلس برای حذف تنوع از مدارس، عنوان زیبایی است که در ظاهر هدف آن بسط عدالت آموزشی است اما این مصوبه خام نیازمند بررسی دقیقتر و کارشناسی بیشتری است چرا که در دل خود ابهامات مختلفی دارد.

در کلیپ زیر بخشی از ابهامات مصوبه اخیر مجلس درباره حذف تنوع مدارس را می‌توانید مشاهده کنید:

انتهای پیام/

 

R1014132/P/S2,22/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سمپاد مجلس دهم دانش‌آموزان مدارس دولتی مدارس غیر دولتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سمپاد مجلس دهم دانش آموزان مدارس دولتی مدارس غیر دولتی سمپاد مجلس دهم دانش آموزان مدارس دولتی مدارس غیر دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش سازمان سنجش برای تحقق عدالت آموزشی در کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بازدید از حوزه برگزاری آزمون سراسری گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی در دانشگاه الزهرا (س) گفت: سازمان سنجش آموزش کشور تلاش می‌کند عدالت آموزشی و شایسته‌گزینی را در برگزاری آزمون‌های سراسری محقق کند و در این راستا تمهیدات لازم در سراسر کشور برای برگزاری آزمون امن و بانشاط اندیشیده شده است.
محمدعلی زلفی‌گل درباره تفاوت آزمون سراسری امسال با سال گذشته، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال دو نوبت آزمون سراسری برگزار می‌شود و امسال با توجه به ماه مبارک رمضان و شرایط خاص دیگر، نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در تیرماه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری دو نوبت آزمون سراسری از نگرانی داوطلبان و خانواده‌هایشان می‌کاهد و در صورت تمایل داوطلبان نتیجه چهار نوبت آزمون سراسری در دو سال اخیر برای آنها محاسبه می‌شود و داوطلبان می‌توانند پس از تراز نمرات، بر اساس بهترین نتیجه کسب شده در یکی از نوبت‌های آزمون سراسری انتخاب رشته کنند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز در جریان این بازدید از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در نیمه اول مردادماه و به صورت کارنامه خبر داد و گفت: چند روز پس از اعلام نتایج اولیه، فرایند انتخاب رشته آغاز خواهد شد و نمرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (کنکور) در صورت شرکت داوطلبان همچنان برای انتخاب رشته در سال جاری معتبر است؛ بنابراین در مقطعی که باید انتخاب رشته انجام شود، به انتخاب خود داوطلب و اگر داوطلب انتخاب نکرد به انتخاب سازمان سنجش چهار نمره برای داوطلبان قابل استفاده است و در صورت گروه‌های آزمایشی یکسان در چهار نوبت آزمون، بهترین نمره کنکور در نمره کل آنها اعمال و برای انتخاب رشته داوطلب لحاظ می‌شود، ضمن اینکه نمرات خام نوبت اول آزمون در خرداد ماه منتشر خواهد شد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: البته نتایج هر درس در هر دوره برای داوطلبان در سطح کشور تراز می‌شود تا حق داوطلبان ضایع نشود؛ چرا که طبیعی است سؤالات و شرایط برگزاری آزمون سراسری در هر نوبت با نوبت بعدی متفاوت است و سازمان سنجش آموزش کشور با انجام این کار عدالت آموزشی در انتخاب رشته را لحاظ می‌کند.
عبدالرسول پورعباس با اشاره به تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ گفت: مطابق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص «سیاست‌ها و ضوابط کیفیت‌بخشی دانشگاه فرهنگیان» و «نظام‌نامه سنجش و پذیرش دانشجوی متعهد خدمت به وزارت آموزش و پرورش»، آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم با دفترچه اختصاصی سؤالات جداگانه برگزار می‌شود؛ یعنی داوطلبان علاقه‌مند به پذیرش در این دوره‌ها پس از پاسخگویی به سؤالات آزمون اختصاصی در گروه آزمایشی انتخابی خود، بلافاصله باید به دفترچه سؤالات ویژه دانشگاه فرهنگیان که شامل سؤالات مواد آزمونی: هوش و استعداد معلمی با «ضریب ۳» و تعلیم و تربیت اسلامی با «ضریب ۲» است نیز پاسخ دهند.
 وی افزود: انتخاب رشته داوطلبان آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم در اردیبهشت ماه و به صورت مجزا انجام خواهد شد و فرایند معرفی داوطلبان برای مرحله ارزیابی شایستگی معلمی و انجام این مرحله به نحوی انجام می‌شود که نتیجه نهایی پذیرش آنها تا نیمه اول مرداد ماه اعلام شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش خاطرنشان کرد: نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح امروز در سلامت کامل برگزار شد. عوامل اجرایی و حفاظتی برای آرامش و امنیت داوطلبان آزمون سراسری و حفظ صیانت این آزمون ملی تمام تلاششان را کردند و به عنوان آخرین اقدام، برای اینکه خیال داوطلبان از بروز هرگونه تقلب و شبهه راحت باشد، علاوه بر نسل اول و دوم دستگاه‌های آشکار ساز نسل سوم این دستگاه‌ها در آزمون سال جاری در ۴۱۲ شهرستان و ۱۹۹۳ حوزه به کار گرفته شده است.
گفتنی است وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور امروز ضمن بازدید از جایگاه ویژه خانواده‌های داوطلبان، با آنان به گفتگو نشستند و والدین داوطلبان نیز از اقدام دانشگاه الزهرا برای ایجاد جایگاهی برای استراحت والدین داوطلبان در زمان برگزاری آزمون تقدیر و تشکر کردند.

دیگر خبرها

  • صدور مصوبه کارگروه امور زیربنایی برای ۵۷ شهرک مسکونی
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • ۵۷ شهرک مسکونی مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان را اخذ کرده‌اند
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • نهادینه کردن عدالت آموزشی از اهداف مجموعه مدارس «صدرا» است
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • تلاش سازمان سنجش برای تحقق عدالت آموزشی در کشور
  • هدف اصلی طرح شهید عرب تجهیز سیستم گرمایشی مدارس است