Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: کاهوی آبی گونه مهاجمی است که وجود آن در منابع آبی برخی کشورها به معضلی جدی بدل شده و متاسفانه در منابع آبی استان ما مشاهده شده است.

به گزارش ایسنا، قربانعلی محمدپور در جمع خبرنگاران گفت: گونه جدیدی به نام کاهوی آبی به عنوان گونه مهاجم در برخی منابع آبی استان مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با اعلام این خبر گفت: طی پایش های دوره ای نیروهای محیط زیست و همچنین گزارشهای رسیده، این گونه جدید در برخی از استخرهای طبیعی استان مشاهده شده است.

محمدپور ادامه داد: این گیاه آبزی شناور، بومی آبهای مناطق گرم بوده و گیاهی اکواریومی است که در محیط طبیعی رهاسازی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد: برگ های پهن کرکدار و ریشه های افشان گیاه آن را روی سطح آب شناور می کند و  به راحتی از طریق پاجوش های جانبی تکثیر و همراه جریان آب جابجا میشود.

وی افزود: دمای بهینه برای رشد و تکثیرآن بین 20  تا30 درجه سانتیگراد بوده اما در بازه دمایی 17 تا 35 درجه نیز می تواند زندگی کند.

محمدپور تصریح کرد: ورود و رشد و گسترش سریع این گیاه در منابع آبی برخی کشورها به معضلی جدی بدل شده و به همین دلیل حمل و نقل و نگهداری آن ممنوع اعلام شده است.

وی با بیان اینکه این گیاه به عنوان گونهای مهاجم قلمداد میشود و قادر است مواد مختلف آب را در خود جمع آوری کند و پس از اتمام دوره زندگی به محیط آبی رهاسازی کند، اضافه  کرد: کاهش تنوع زیستی آبزیان، کاهش نرخ زادآوری و  بقای آبزیان، از دیگر مخاطرات این گیاه است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان  با اشاره به تجارب منابع آب شیرین استان در مورد ورود گونه های غیر بومی نظیر آزولا و به خصوص سنبل آبی که در حال حاضر  به یک معضل اساسی در  استان بدل شده ،از همه هموطنان خواست  در صورت مشاهده این گیاه در منابع آبی مراتب را به دستگاههای ذیربط اطلاع دهند.

وی تاکید کرد: باید از رهاسازی خودسرانه هر گونه گیاه غیربومی به خصوص گونه های آبی در منابع آبی جدا خودداری شود.

محمدپور گفت: با توجه به اهمیت موضوع و با مساعدت استاندار و سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان، مصوبه شورای برنامه ریزی توسعه استان به منظور خرید یک دستگاه شناور دیگر برای جمع آوری گیاهان مهاجم سنبل آبی و کاهوی آبی از تالابها وآب بندان های استان گرفته شده است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی گياه گونه مهاجم ابزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۹۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم | مشاهده گونه نادر پلنگ سایبان در لرستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری