Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به تجربیات بورس‌های اوراق بهادار در سطح بین الملل، شناسایی شرکت‌های ممتاز یا دارای موقعیت برتر اغلب بر پایه معیارهای نقدشوندگی سهام، میزان تاثیرگذاری شرکت بر بازار و برتری نسبت‌های مالی انجام می شود.

بر این اساس شناسایی شرکت‌های فعال‌تر در بورس اوراق بهادار تهران بر پایه ترکیبی از قدرت نقدشوندگی سهام و میزان داد و ستد سهام در تالار معاملات (تعداد و ارزش سهام داد وستد شده)، تناوب داد و ستد سهام در تالار معاملات (تعداد روزهای داد و ستد شده و دفعات داد و ستد شده) و معیار تاثیرگذاری شرکت بر بازار (میانگین تعداد سهام منتشر شده و میانگین ارزش جاری سهام شرکت در دوره بررسی) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاه به عملکرد سال گذشته چادرملو می توان به دلایل قرار گرفتن این شرکت در ردیف پنجم ۴۰ شرکت برتر بازار سرمایه پی برد.

مجموع تولیدات چادرملو در سال گذشته از مرز ۱۵ میلیون تن گذشت

مجموع تولید محصولات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال ۹۷ شامل تولید سنگ آهن - کنسانتره آهن، گندله و آهن اسفنجی و نیز شمش فولاد بالغ بر ۱۵ میلون تن بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ از هشت درصد رشد برخوردار بوده است همچنین میزان فروش نیز در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۷۰ هزار و ۴۰۴ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته در نتیجه سود حاصل از درآمدهای شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بالغ بر ۲۷ هزار و ۸۶۸ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل از آن بیش از ۱۰۸ درصد رشد داشته است.

در سال جاری نیز این شرکت به‌ روند رو به رشد خود ادامه داده به‌طوری ‌که در شش‌ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ در مجموع فروش بیش از ۴۶ هزار میلیارد ریال به ‌ثبت رسانده است که فروش شرکت نسب به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد ۶۸ درصدی بوده است.

این رشد ۶۸ درصدی فروش در شش‌ ماهه سال جاری ناشی از افزایش مقداری فروش همچنین رشد نرخ فروش محصولات شرکت بوده است.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این رشد قابل توجه ناشی از  دستیابی به اهداف تولید فراتر از برنامه، بهره برداری از کارخانه مگامدول احیای مستقیم که حاصل تلاش تمام کارکنان، رهنمودها و همراهی صاحبان سهام و سیاست‌های اخذ شده توسط هیئت مدیره است.

برگزاری بیش از ۶۴ هزار نفر ساعت دوره های آموزشی در چادرملو

محمود نوریان بیان کرد: این شرکت در سال ۱۳۹۷ بـا اتخاذ تدابیر مناسب مشکلات پیش روی را تا حد امکان برطرف کرده و در حصول به اهداف پیش بینی شده، از جمله استفاده از حداکثر ظرفیت ساخت داخلِ لوازم، تجهیزات و قطعات یدکیِ مصرفی در مجتمع های معدنی و صنعتی، بیش از ۶۴ هزار و ۹۰۰ نفر ساعت دوره هایِ آموزشی برای کارکنانِ امانی و پیمانکاران برگزار کرده است.

وی افزود: همچنین طی سال ۱۳۹۷ در تداوم برنامه های ارتباط صنعت با دانشگاه، دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه‌های کشور ، در گرایش های استخراج، فرآوری، تولید، برق و مکانیک در مجتمع های معدنی و صنعتی به میزان ۸ هزار و ۸۴۲ نفر ساعت برگزار کرده است.

نوریان همچنین در مورد طرح‌ها و برنامه های در دست اقدام چادرملو بیان کرد: با توجه به مجوز اکتشاف صادر شده از سوی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان یزد در تاریخ ۲۸ بهمن ماه سال گذشته، برای معدن D۱۹، عملیات اجرایی اکتشاف مقدماتی و تفصیلی این معدن آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو تاکید کرد: انتظار داریم با دستیابی به سنگ آهن توده معدنی D۱۹  از بـروز ریسک فقـدان ذخیـره معـدنی مناسب جلوگیری کنیم.

سرمایه گذاری ۱۹ هزار میلیارد ریالی برای اجرای طرح D۱۹

نوریان، برآورد هزینه سرمایه گذاری اجرای این طرح را حدود ۱۹ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

وی با تشریح سایر طرح های این شرکت بیان کرد: احداث نیروگاه خورشیدی از جمله این طرح هاست و چادرملو اقدام به احداث یک نیرگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی در جوار نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکـل تـرکیبی خـود در مجتمع صنعـتی کرده و مقـدمات عملـیات اجـرایی آن آغـاز شده و هزینه سرمایه گذاری در این ۷ میلیون یورو خواهد بود.

نوریان، مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر را از دیگر طرح های چادرملو برشمرد و افزود: به موجب مصوبه هیئت مدیره شرکت، موضوع مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر همواره مورد توجه مدیریت بوده است.

وی عنوان کرد: شرکتهای سرمایه پذیر به طور عمده در زمینه های معدن و صنایع معدنی وابسته، تأمین و انتقال آب و تأمین مالی فعالیت می کند و در سال گذشته ۵ هزار و ۳۱۸ میلیارد ریال بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه پذیر پرداخت شده است.

مشارکت چادرملو در بهره برداری از معادن سنگ استرالیا

نوریان، مشارکت در بهره برداری از معادن سنگ آهن استرالیا و احداث کارخانه های تولید کنسانتره به میزان ۱۲.۵ میلیون تن را از دیگر برنامه های چادرملو اعلام کرد و گفت: چادرملو به همراه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و شرکت فکور صنعت هر کدام با مشارکت به میزان ۳۳.۳ درصد موضوع سرمایه گذاری در استفاده از ذخائر سنگ آهن کشور استرالیا و تولید ۱۲.۵ میلیون تن کنسانتره را پیگیری و حق السهم مشارکین مطابق برنامه زمان بندی پرداخت شده است.

وی افزود: سـرمایه گـذاری طرح تا پایان فاز یک که کارخانه ۵ میلیون تنی کنسانتره به بهره برداری خواهد رسید، به مبلغ ۴۶۱.۵ میلیون دلار آمریکا است که ۲۰ درصد آن توسط سهامداران و ۸۰ درصد آن به صورت فاینانس از تسهیلات سیستم بانکی با بهره حدود سه درصد تامین خواهد شد.

نوریان در مورد طرح ها و فعالیت های آینده چادرملو نیز بیان کرد: طرح احداث کارخانه گندله سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال با برآورد سرمایه گذاری حداقل به میزان ۲۰  هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال (شـامل ۸۹ میلیون یورو) در دسـت مـطالعه است.

احداث کارخانه نورد با ظرفیت تولید ۱.۱ میلیون تن در سال در دست مطالعه است

مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو ادامه داد: طرح احداث کارخانه نورد با ظرفیت تولید ۱.۱ میلیون تن در سال با پیش بینی سرمایه گذاری حداقل به میزان ۱۱ هزار و ۶۷۳ میلیارد ریال (شامل ۵۲ میلیون یورو) نیز در دسـت مـطالعه است.

نوریان در مورد تامین مالی این دو پروژه یادآور شد: شرکت چادرملو در گذشته امکان دریافت فاینانس خارجی (ژاپن) برای هزینه های احداث کارخانه گندله سازی جدید و با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال و همچنین امکان استفـاده از تسهیلات بانک ایـران و اروپا برای تأمین نقدینگی مورد نیاز خرید ماشین آلات و تجهیزات بخش خارجی احداث کارخانه های نورد خود را دنبال کرده لیکن محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم های آمریکا علیه ایران، تلاشهای گذشته را فعلاً با وقفه مواجه کرده است.

وی، مشارکت در احداث کارخانه های گندله، آهن اسفنجی، فولاد و تأسیسات زیربنایی منطقۀ آزاد تجاری مُکران را از برنامه های چادرملو برشمرد و افزود: موضوع مشارکت در احداث کارخانه های  تولید گندله، آهن اسفنجی، فولاد و تأسیسات زیربنایی در منطقه آزاد تجـاری مُکران واقـع در شهرستان چابهار با مشارکت شرکتهای معدنی و صنعتی چادرملو و گل گهر ، فولاد مبارکه از برنامه های بلندمدت شرکت چادرملو است.

مشارکت با شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس

نوریان در مورد مشارکت چادرملو در طرحهای سایر شرکتها نیز بیان کرد: مشارکت با شرکت تأمین و انتقال آب خلیج فارس از جمله این برنامه هاست و عمده هدف این طرح، انتقال آب نمک زدائی شده توسط سه خط انتقال از خلیج فـارس به صـنایع جنـوب شرق کشور و تأمین بخشی از نیازها و مصارف آب مجتمع های تولیدی در حال بهره برداری و طرح های توسعه آنها شامل معـادن مس سـرچشمـه ، سنـگ آهن گـل گهر، سنـگ آهـن چادرملو (استان های هرمزگان، کرمان و یزد)است.

وی یادآور شد: مسیر خط انتقال از غرب بندرعباس شروع می شود و بعد از تأمین آب مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر به طرف مجتمع مس سرچشمه ادامه یافته و در نهایت به صنایع فولادی و معدنی استان یزد منتهی  می شود.

نوریان عنوان کرد: اجرای قطعه سوم طرح به طول ۳۶۰ کیلومتر مربع از مجتمع مس سرچشمه تا صنایع فولادی در منطقه اردکان استان یزد و همچنین انشعاب تا مجتمع معدنی چادرملو در حدود ۱۵۰ کیلومتر  است و قطر نامی لوله های مورد استفاده در این قطعه هزار و ۳۰۰ و ۹۰۰ میلیمتر و دبی آب انتقالی در این مسیر ۱و۵ مترمکعب بر ثانیه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در این قطعه عملیات نقشه برداری و مسیرگشایی از طریق مناقصه عمومی به پیمانکار واگذار شده و تاکنون با مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال هزینه و ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی به عمل آمده و پایان عملیات اجرایی، مهر ماه سال ۱۳۹۹ پیش بینی شده است.

مدیر عامل چادرملو، مجموع سرمایه گذاری پیش بینی شده برای اجرای این طرح عظیم ملی را ۱۱۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: تا پایان سال ۱۳۹۷ بیش از ۴۷ هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

مشارکت چادرملو با بخش خصوصی در اجرای طرح های فولادی

نوریان، مشارکت با بخش خصوصی در اجرای طرحهای تولید فولاد را از دیگر برنامه های مشارکتی چادرملو برشمرد و گفت: در راستای مصوبات هیئت مدیره و در جهت مشارکت با بخش‌هـای خصوصی، این شرکت اقدام به مشارکت در سرمایه شرکت آهن و فولاد غدیر ایـرانیان بـه میزان ۳۰ درصد، شـرکت آهـن و فولاد ارفع به میزان ۴۳ درصد، شرکت صنایع آهن و فولاد سَرمد اَبرکوه به میزان ۶۵ درصد، شرکت فولاد شاهرود به میزان ۳۵ درصد و شرکت کاوند نهان زمین به میزان ۲۹ درصد سهام کرده است.

وی افزود: همچنین این شرکت در اجرای طرح احداث کارخانه تولید الکترود گرافیتی با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال به میزان ۳۱ درصد در سهـام شـرکت نـوین الکترود اردکان مشارکت کرده و شرکت فوق در مرحله قبل از بهره برداری است.

نوریان یادآور شد: چادرملو در مجمع عمومی خود به ازای هر سهم  ۷۰۰ ریال  سود بابت درآمد هر سهم در سال مالی ۱۳۹۷ تقسیم کرد که نسبت به سال مالی ۱۳۹۶ به میزان ۴۵۶ ریال، معادل ۱۲۱ درصد افزایش داشته است.

کد خبر 4757974

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد مجتمع معدنی چادرملو اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر ایلام مرز مهران گرگان بارش باران سانحه تصادف قزوین خطبه های نماز جمعه شهرکرد استانداری سمنان یاسوج مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۶۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی گفت: هشت طرح سرمایه‌گذاری خارجی با سرمایه ۱۰.۷ میلیون دلار در حال اجرا است که برای ۷۵۰ نفر اشتغال‌زایی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، ناصر فخرموحدی امروز _ دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، این نمایشگاه را فرصتی ارزشمند برای شرکت‌های خراسان شمالی دانست و اظهار کرد: استان در دو زمینه علاوه بر حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان، در زمینه زنجیره‌های ارزش راهبردی استان نیز حضور فعال داشت.

وی با بیان اینکه ۱۳ زنجیره ارزش راهبردی در استان شناسایی شده است، افزود: با هماهنگی وزارت کشور تکمیل سه زنجیره اصلی فرش، گوشت قرمز و گیاهان دارویی به صورت منسجم در دستور کار است.

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: پس از شکل‌گیری دولت سیزدهم، خراسان شمالی وارد فاز جدیدی از توسعه بخش‌های مختلف شد به گونه‌ای که در حوزه سرمایه‌گذاری و اقتصادی، پایشی که از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد، خراسان‌شمالی توانست رتبه سوم امنیت سرمایه گذاری کشور را در تابستان ۱۴۰۲ کسب کرد.

فخرموحدی اضافه کرد: نرخ بیکاری در استان از ۹.۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به هفت درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که از میانگین کشوری که ۷.۶ درصد است نیز پایین‌تر است.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ خراسان شمالی در جایگاه کشوری از حیث کاهش نرخ تورم از رتبه چهار در ابتدای سال ۱۴۰۲ به جایگاه ۲۲ کشور در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ ارتقا یافت، استان در افزایش میزان نرخ مشارکت اقتصادی از ۴۴.۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۴۶ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید و رتبه سوم کشوری را کسب کرد.

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف کشاورزی، معدنی و صنعتی نیز فعالیت چشم گیری صورت گرفته است، گفت: خراسان شمالی رتبه سوم در زمینه زعفران با سطح زیر کشت بیش از ۴۰۰۰ هکتار و ۲۲ تن تولید گل زعفران در سال، رتبه هفتم در دام سبک و رتبه دوم در سطح زیر کشت پنبه، رتبه چهارم در تولید عسل را دارد.

فخرموحدی با بیان اینکه طی سال گذشته براساس برنامه‌ریزی از سوی وزارت تعاون، ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر هدف‌گذاری ایجاد اشتغال استان بود، عنوان کرد: ۱۶ هزار و ۷۶۰ شغل جدید در استان ایجاد و ۱۲۴ درصد از هدف تعیین شده برای ایجاد اشتغال محقق شد.

وی گفت: هشت طرح سرمایه‌گذاری خارجی با سرمایه ۱۰.۷ میلیون دلار در حال اجرا است که برای ۷۵۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت.

کد خبر 751104

دیگر خبرها

  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی
  • رشد ۲۳ درصدی درآمد کچاد در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • کسب رتبه سوم گلستانی ها در مشارکت/ وجود۷۰۰ ناظر در انتخابات گنبد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور