Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@21:00:31 GMT

نقش طراحی شهر بر طول عمر

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۲۶۹۷

نقش طراحی شهر بر طول عمر

امروزه در طراحی شهرها و به خصوص کلانشهرها، نیازهای جوانان بیش از هر گروه سنی دیگری در نظر گرفته شده است، اما از آن‌جا که سرشماری‌های سالانه افزایش چشمگیر تعداد افراد میانسال و پیر را نسبت به قبل نشان می‌دهد، معماران و طراحان نیز باید سبک طراحی شهری خود را به همین ترتیب تغییر دهند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در چند دهه اخیر نیازهای زندگی مردم در سراسر جهان تغییر یافته است بنابراین محیط زندگی انسان‌ها باید به گونه‌ای طراحی شود که جوابگوی نیازهای جدید و منطقی بشر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معماران، مهندسان، طراحان و مسئولان شهری در تصمیمات جدید خود برای شهرسازی باید نیازهای تمام گروه‌های سنی را در نظر بگیرند تا شهری مناسب برای زیستن ایجاد کنند. پرسشی که در اینجا ممکن است مطرح شود این است که مسئولان یک شهر چه اقداماتی باید انجام دهند تا نیازهای اقشار مختلف را برآورده کنند.

تمام ساکنان یک شهر، از کودک گرفته تا افراد پیر، می‌خواهند حس استقلال و خودمختاری را در شهر خود تجربه کنند. سلامت جسمی و روانی از مهم‌ترین و منطقی‌ترین نیازهای ساکنان هر شهر است که باید توسط مسئولان تامین شود. برقرای ارتباط اجتماعی از اصول عمده زندگی است که به افزایش نشاط مردم کمک می‌کند. علاوه‌براین، تمام ساکنان یک شهر خواهان زیستن و تحرک در یک مکان امن و عاری از هرگونه خطر هستند. توجه به این اصول اولیه مسئولان را در طراحی شهر با موفقیت چشمگیری روبرو خواهد کرد.

احداث زیرساخت‌های بادوام

معمولا مردم عادی فکر می‌کنند که یک سازه باید به‌گونه‌ای ساخته شود که به مدت چند دهه دوام داشته باشد، اما طراحانی که در تصمیمات خود تمام گروه‌های سنی را در نظر می‌گیرند به طور متفاوت‌تری فکر می‌کنند. آن‌ها معمولا طول عمر کاربران یک سازه را به طور جدی در نظر می‌گیرند؛ این‌که نیازهای کاربران با افزایش عمر چه‌تغییری پیدا می‌کند؟ آیا کاربران می‌توانند در تمام طول عمر خود از زیستن، شرایط گرما و سرما و سایر امکانات یک زیرساخت راضی باشند؟ برای تامین تمام نیازهای آتی مردم چگونه باید یک زیرساخت را در زمان کنونی طراحی کرد؟ معماران اقدامات زیادی در این خصوص انجام داده‌اند تا شهرها و زیرساخت‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کنند که افراد تا پایان عمر در آن به خوبی زندگی خود را سپری کنند. دوام یکی از اولویت‌های معماران در طراحی جدید شهرها به شمار می‌رود.

شهری برای تمام سنین

اخیرا در بسیاری از شهرهای جهان پروژه‌هایی انجام شده است که در آن تمام نیازهای بشر در طول عمرش در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، در کلانشهر بیرمنگام انگلستان، ساختمانی عظیم بنا شده است که در آن ناتوانی حرکتی مردم در کهنسالی در نظر گرفته شده است و در نتیجه در طبقه همکف تمام امکانات موردنیاز این گروه سنی تامین شده است تا آن‌ها را در زمان ناتوانی جسمی یاری دهد. طبقات بالایی ساختمان نیز به افراد جوان‌تر، پرستاران و بازدیدکنندگان از کهنسالان اختصاص داده شده است.

مراکز رفاهی در سنگاپور

یکی از شرکت‌های بزرگ توسعه مسکونی در کشور سنگاپور طراحی زیرساخت‌های دوستدار کهنسالان را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است و تصمیم گرفته است سازه‌هایی احداث کند که سلامت جسمی و روانی و امکان برقراری تعاملات اجتماعی بین افراد پیر شهر را فراهم آورد. این شرکت مراکزی را برای افراد پیر طراحی کرده است که در آن تمام امکانات رفاهی نظیر مرکز بهداشتی درمانی، سوپرمارکت، بانک و مراکز مراقبت روزانه با تجهیزات کامل به خوبی طراحی شده است. این زیرساخت‌ها افراد کهنسال را به ارتباط بیشتر با همسن‌وسالان خود و انجام فعالیت‌های مختلف، بدون پیمودن مسیرهای دور، سوق داده است.

دیدگاه "کل جامعه" پایه و اساس یک جامعه پایدار را تشکیل می‌دهد و به کار بردن راهکارهایی برای طراحی شهری برای تمام گروه‌های سنی بهترین گزینه برای رسیدن به این هدف به‌ شمار می‌رود. افزایش جمعیت کهنسال اگرچه ممکن است باعث به‌وجود آمدن مشکلات بسیاری شود، چرا که باید امکانات بیشتری در اختیار این گروه سنی قرار گیرد، با این حال، مسئله‌ای است که می‌تواند موفقیت‌های زیادی را نیز به دنبال داشته باشد. طراحان، معماران و مهندسان می‌توانند از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنند تا نگرش انسان‌ها را نسبت به طول عمر بیشتر به واسطه طراحی بهتر شهری تغییر دهد و آن‌ها را به سمت تلاش طولانی‌تر زیستن برانگیزد. 

کد خبر 394148

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طراحی شهری معماری معماری شهری سالمند شهر دوستدار سالمند کلانشهرهای جهان شهرهای جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقه طراحی قطار در ازبکستان

تین نیوز

مقامات ازبکستان مسابقه ای برای طراحی قطار هیوندای روتم برگزار می کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل ساپلای (Railway Supply)، راه آهن ازبکستان مسابقه ای را برای طراحی بیرونی و جذابیت قطار سریع السیر هیوندای روتم اعلام کرده است.

برنده مسابقه ۱۰۰ میلیون سوم( واحد پول ازبکستان معادل ۷.۹ هزار دلار) جایزه دریافت خواهد کرد. حروف اول برنده نیز در قطار به تصویر کشیده خواهد شد.شرکت کنندگان نمی توانند بیش از دو گزینه طراحی را ارسال کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • امنیت شغلی یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه کارگری است
  • رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • مست عشق و حواشی یک پوستر
  • مسابقه طراحی قطار در ازبکستان
  • الجزایر:کمک‌های هوایی ۰.۰۳% نیازهای غزه را برآورده می‌کند
  • طراحی مد با الهام از یک غذای مکزیکی! (عکس)
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند