Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@02:10:12 GMT

واکنش‌های داخلی و خارجی به استعفای سعد الحریری

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۵۳۷۷

واکنش‌های داخلی و خارجی به استعفای سعد الحریری

سعدالحریری عصر امروز سه شنبه ۲۹ اکتبر (هفتم آبان) خطاب به مردم لبنان گفت: به بن بست رسیدم و استعفای خود را تقدیم میشل عون رئیس جمهور خواهم کرد.

متن استعفانامه سعد الحریری خطاب به میشل عون رئیس جمهور لبنان:

«جناب ژنرال میشل عون رئیس جمهور محترم

با سلام و درود، اما بعد، در راستای عمل به اصول قانون اساسی و با توجه به چالش‌های داخلی که کشور با آن روبرو است و با توجه به باور من مبنی بر ضرورت ایجاد شوک مثبت و تشکیل دولت جدید که بتواند با چالش‌ها مقابله و از منافع عالی لبنانی‌ها دفاع کند، استعفایم را تقدیم می‌کنم و برای جنابتان آرزوی توفیق می‌کنم، از جنابعالی با احترام فراوان درخواست می‌کنم با آن موافقت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعدالدین الحریری»

استعفای حریری بلافاصله با واکنش سران اصلی جریان ۱۴ مارس به ویژه سمیر جعجع روبرو شد که اکثر آنها، در راستای اهداف خاص و البته سیاست‌های دیکته شده برخی کشور‌های عربی از جمله عربستان، از همان ابتدای اعتراضات، حریری را برای استعفا تحت فشار گذاشته بودند، این در حالی بود که گروه‌های سیاسی موسوم به هشت مارس طرفدار مقاومت تاکید کرده بودند سعد الحریری باید بماند و سیاست‌های اشتباه اقتصادی را اصلاح کرده و در راستای جبران آن تلاش کند و بسته اصلاحی را که خود اعلام کرده بود، پیاده کند و به نوعی مسئولیت تمام مشکلات و بحران اقتصادی انباشت شده در دوران ریاست خود را برعهده بگیرد.

واکنش ولید جنبلاط به استعفای حریری

ولید جنبلاط رهبر درزی‌ها خواستار گفتگو و آرامش پس ازاستعفای سعدالحریری شده است

رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه در توئیتی در صفحه شخصی خود در واکنش به استعفای حریری نوشت از همان لحظه نخست خواستار گفتگو شده بودم و هنگامی که با استعفا (حریری) مخالفت کردم، نوعی نارضایتی در صفوف حزب سوسیالیست ترقیخواه به وجود آمد و فشار زیادی تحمل کردم، وی در این لحظه سرنوشت ساز و پس از اعلام استعفای دولت از سوی شیخ سعد الحریری و پس از آنکه به طور جدی برای حل اوضاع تلاش کرد و ما هم با او تلاش کردیم، اکنون بار دیگر خواستار گفتگو و حفظ آرامش می‌شوم.

واکنش سمیر جعجع

سمیر جعجع رئیس حزب نیرو‌های لبنانی در واکنش به استعفای حریری گفت: سعدالحریری با استعفای خود در راستای همراهی با خواسته‌های شدید مردم کار خوبی انجام داد.

وی که از جمله کسانی بود که از همان ابتدا فشار‌های زیادی را برای حریری برای استعفا وارد می‌کرد، افزود گام بعدی و اساسی برای خروج از بحران، تتشکیل دولت جدید است.

جعجع خواستار تشکیل دولت تکنوکرات مستقل از احزاب سیاسی لبنان شد.

واکنش حزب الکتائب از احزاب جریان ۱۴ مارس

سامی الجمیل رئیس حزب الکتائب گفت: استعفای حریری یک تصمیم تاریخی در شرایط تاریخی است

وی افزود استعفای حریری احترام به اراده جامعه و آغازی برای تغییر مسیر است.

واکنش وزیر کشور دولت لبنان

ریا الحسن وزیر کشور لبنان هم در واکنش به استعفای سعدالحریری گفت: استعفای سعدالحریری نخست وزیر ضروری بود تا مانع کشیده شدن لبنان به سمت درگیری داخلی شود.

وی افزود استعفا به ویژه در سایه خطری که امروز ظهر در درگیری‌های مرکز بیروت رخ داد، ضرورت داشت.

واکنش یک عضو جریان ملی آزاد (به رهبری جبران باسیل وزیرخارجه لبنان و داماد میشل عون)

«سلیم عون» از اعضای فراکسیون لبنان القوی وابسته به جریان ملی آزاد در واکنش به استعفای سعدالحریری از نخست وزیری نوشت سخن گفتن از استعفا در انتظار اقداماتی که کاخ ریاست جمهوری اتخاذ خواهد کرد، به طوری که تصویر را واضح‌تر و شفاف‌تر خواهد کرد، امروز پس از این استعفا معتقدم که کسانی که جاده‌ها هستند باید در میادین باقی بمانند و خواسته‌های خود را حفظ کنند، ولی آن‌ها باید جاده‌ها را بازکنند. اولین خواسته‌ها، استعفای دولت بود و این مسئله محقق شد، بنابراین تظاهرات کنندگان باید جاده‌ها را بازکنند.

به گزارش پایگاه خبری النشره، عون در یک اظهارنظر تلویزیونی با اشاره به اتهام زنی و هجمه برخی طیف‌های وابسته به ۱۴ مارس و رسانه‌های همسو به جبران باسیل رئیس جنبش ملی آزاد به طعنه خطاب به آن‌ها گفت: آیا همه خواسته‌های معترضان در صورتی که جبران باسیل بهای آن را پرداخت کند، محقق خواهد شد.

عون با طعنه درباره استعفای حریری هم گفت: آیا هر کس استعفا کند، بیگناه می‌شود؟

واکنش‌های بین المللی

از سوی دیگر وزیر خارجه فرانسه از همه مقامات لبنانی خواست برای تضمین وحدت لبنان تلاش کنند

بر اساس گزارش شبکه روسیا الیوم، جان اف لودریان افزود استعفای حریری بحران لبنان را بسیار خطرناک کرده است.

وی ادامه داد لبنان از دو هفته پیش با افزایش اعتراضات شهروندان و حوادث و تنش‌ها و وجود بحران بی اعتمادی با بحران خطرناکی روبرو شده است.

واکنش سازمان ملل متحد

فرحان حق سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در واکنش به استعفای سعدالحریری اظهار داشت: امیدوارم که گروه‌های سیاسی لبنان برای حفظ ثبات و امنیت کشور متحد شوند.

میشل عون استعفای حریری را بررسی می‌کند

خبرگزاری غربی رویترز گزارش داد: میشل عون استعفای سعدالحریری را بررسی می‌کند و هرگز از او نخواهد خواست مسئولیت دولت پیشبرد امور را برعهده بگیرد.

شبکه المنار گزارش داد امروز هیچ بیانیه‌ای از سوی ریاست جمهوری لبنان درباره استعفای سعدالحریری صادر نخواهد شد، این در حالی است که العربیه مدعی شده بود تا لحظاتی دیگر بیانیه‌ای از سوی ریاست جمهوری لبنان درباره این استعفا صادر خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سعد حریری استعفا لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۵۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول

صندوق بین المللی پول اعلام کرد دولت ایران در سال گذشته کم خرج ترین دولت در میان ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط بوده است . - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه کرد دولت ها در 38 کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت ها را طی سال 2023 داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده بانی مالی» نسبت هزینه کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را تنها 13.5 درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشورهای در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل 14.2 درصد جی دی پی در سال 2021 به 13.8 درصد در سال 2022 و 13.5 درصد در سال 2023 کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشورها پرخرج ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته 50.8 درصد بوده است.

متوسط هزینه کرد دولت ها در این 38 کشور نیز 32.6 درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه کرد دولت ها درخاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل 29.7 درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه کرد دولت ها در برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی آن ها در سال 2023 عبارت است از: برزیل 47.9 درصد، چین 33.9 درصد، مصر 22.7 درصد، اندونزی 16.6 درصد، مالزی 23.3 درصد، عربستان 32.3 درصد، ونزوئلا 14.4 درصد، پاکستان 19.2 درصد، عمان 26.2 درصد، قطر 24.4 درصد، روسیه 36.8 درصد، ترکیه 33.9 درصد، امارات 25.9 درصد، و ویتنام 19.9 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟
  • علت استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟ | کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد...
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • واحدی: هنوز چیزی تمام نشده/ آماده فینال سوم می‌شویم