Web Analytics Made Easy - Statcounter

 بررسی اعتراضات اخیر در لبنان و عراق که در ابتدا رنگ و بوی مردمی داشته و برآمده از خواسته های مردم این دو کشور بود نشان می دهد که این روزها، در مسیر دیگری قرار گرفته و از مجرای اصلی و طبیعی خود خارج شده است.

در روزهای آغازین اعتراضات در لبنان و عراق، مسئولان سیاسی این کشورها سعی کردند با تأیید آن و قانونی بودن حق برگزاری تظاهرات خود را با معترضین و خواسته های آنها همراه سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از آن بود که مسئولان هر دو کشور از تصمیمات خود برای ارائه بسته اصلاحاتی و تلاش برای بهبود اوضاع معیشتی مردم در سایه ایجاد فرصتهای شغلی خبر دادند.

گرچه به نظر می رسد این اصلاحات نمیتواند از دردها و رنج های اقتصادی مردم هر دو کشور کاسته و باعث آرام شدن اوضاع شود اما تبدیل شدن فوری این اعتراضات به تلاش برای براندازی دولت ها از یک سو و رو به روی هم قرار دادن گروه های مقاومت در لبنان و عراق در برابر مردم از سوی دیگر شک و تردیدها را در خصوص دست داشتن عناصر منطقه ای و رژیم های مرتجع در این روند افزایش داد.

تقریبا از زمان آغاز اعتراضات در لبنان و عراق، روزی نیست که خبری در خصوص تحولات میدانی در این دو کشور و وقوع درگیری منتشر نشود اما در این بین رسانه های وابسته به برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بالاخص العربیة و الحدث تمام تلاش خود را به کار بستند تا این طور وانمود کنند نیروهای لباس شخصی وابسته به حزب الله لبنان با حضور در میادین و در میان معترضان اقدام به حمله به آنها می کنند.

تبلیغات رسانه ای مسموم علیه نیروهای حزب الله لبنان در گیر و دار اعتراضات این کشور به حدی بود که حتی برخی افراد مزدور، عملا با در دست گرفتن پرچم های حزب الله در بیروت تلاش کردند حملاتی را علیه معترضان انجام دهند که باعث واکنش حزب الله شد. بخش روابط عمومی حزب الله لبنان با صدور بیانیه ای وجود هر گونه ارتباط میان این حزب و عناصر مذکور را رد کرده و حمایت خود را از درخواستهای معترضان نشان داد.

مسئولان حزب الله لبنان بارها اعلام کرده اند که برگزاری تظاهرات، حق قانونی ملت لبنان بوده و خواسته های آنها به حق است حتی سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله نیز در هر مناسبتی بر حمایت خود از این اعتراضات مسالمت آمیز تاکید کرد و نسبت به انحراف آن در سایه توطئه عناصر خارجی برای ایجاد خشونت در کشور هشدار داد.

در عراق نیز شاهد همین روند در قبال نیروهای حشد شعبی بودیم. مسئولان حشد شعبی در عراق از همان ابتدا بر حق مردم این کشور برای برگزاری تظاهرات تاکید کرده و حمایت خود را از معترضان اعلام کردند. آنها هم چنین بر لزوم تأمین امنیت معترضان تاکید کردند اما رسانه های وابسته به رژیم های عربی به ویژه عربستان و امارات دست از تلاش بر نداشته و در عراق نیز با انتشار اخبار دروغین مدعی شدند که نیروهای حشد شعبی به سمت مردم حمله کرده و معترضان را هدف قرار می دهند؛ برخی گروه های سیاسی داخلی نیز در پازل دشمن بازی کرده و اعلام کردند که حشد شعبی نباید به معترضان حمله کند!

البته دولت عراق نیز در واکنش به این شایعه پراکنی ها، فعالیت العربیه و شبکه خبری الحدث (وابسته به عربستان سعودی) را در این کشور ممنوع اعلام کرد.

مسأله بعدی که در هر دو کشور مشترک است حمایت مالی عربستان و امارات از ناآرامی ها به شمار می رود به طوریکه به تازگی، رئیس پلیس بصره با تاکید بر نقش رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و امارات در ناآرامی‌های اخیر عراق گفته است برخی افراد از این کشورها پول گرفته‌اند تا عراق را تخریب کنند.

به نظر میرسد تلاش عربستان و امارات برای ایجاد اخلال در عملکرد دولت عراق، از همان آغازین روزهای به قدرت رسیدن عادل عبدالمهدی نخست وزیر این کشور شروع شد. رسانه های سعودی و اماراتی در این مدت همواره بر طبل ناکارآمدی دولت عبدالمهدی کوبیده و وی را مسئول تمام بحران ها و فساد های موجود در کشور معرفی میکنند.

تلاش عربستان برای براندازی دولت عراق به حدی آشکار و مشخص بود که اظهارات ثامر سبهان وزیر مشاور پادشاه عربستان در امور خارجه و سفیر سابق سعودی در عراق نیز بر آن صحه گذاشت. وی در طول تابستان به میهمانان عراقی خود گوشزد می کرد که ماه اکتبر مانند گذشته نخواهد بود و اتفاق بزرگی رخ به وجود می آید که روند سیاسی در عراق را هدف قرار خواهد داد و به موازات آن در گفتگو با سازمان های جوانان در طول همین دوره گفته بود که نوعی زلزله نظام حکومتی در عراق را به لرزه درخواهد آورد و در حال اقدام است.

در لبنان نیز حمایت مالی عربستان و امارات از اعتراضات کاملا مشهود است به طوریکه برخی گزارش های رسانه ای از تأمین مالی این اعتراضات توسط سفارتخانه های عربستان وامارات پرده برداشته اند.

یک نماینده ویژه از سفارت امارات در بیروت در اتاق رهبری «تحرکات» کودتاگرانه وابسته به حزب نیروهای لبنانی حضور دارند و عملیات بیروت را هماهنگ می کند. علاوه بر این، دو نماینده نیز با برخی عناصر در دو منطقه جبل و ساحل در خیابانها هماهنگی می کنند. هم چنین سفارت امارات همه هزینه های لجستیکی از وسایل نقلیه و سیستم های صوتی و بلندگوها و پرچم های لبنان گرفته تا سرویس های بهداشتی و وعده های غذایی آماده و آب آشامیدنی را تقبل کرده است. ۱۰۰ دلار نیز برای هر کسی که روزانه در خیابانها برای بستن آنها حاضر شود، پرداخت می شود. ۱۵۰ دلار نیز به هر پسر یا دختر جوانی پرداخت می شود که شب را در داخل چادرها یا خارج از آن در خیابانها سپری می کند.

مسأله بعدی که در اعتراضات لبنانی ها و عراقی ها یکسان است، ورود عناصر نفوذی به صفوف معترضان واقعی و منحرف کردن مسیر اعتراضات برای تحقق اهداف سیاسی سرسپردگان به شمار می رود. در حالی که در هر دو کشور لبنان و عراق شاهد به آتش کشیده شدن پرچمهای آمریکا و رژیم صهیونیستی بودیم برخی عناصر نفوذی، تلاش کردند این روند را منحرف کرده و به سمت حمله به مواضع نیروهای حشد شعبی و یا به آتش کشیدن پرچم ایران و یا هدف قرار دادن حزب الله حرکت کنند.

این عناصر نفوذی در عراق، ساختمان‌های دولتی و اموال عمومی مقامات محلی در استان‌های بصره، بابل، ناصریه، ذی‌قار و واسط را هدف حملات خود قرار داده و ۲۷ ساختمان دولتی و حزبی را تخریب و به آتش کشیدند.

در نهایت باید گفت که نقش عربستان و امارات با همکاری آمریکا و رژیم صهیونیستی در منحرف کردن اعتراضات مردمی در لبنان و عراق، این روزها دیگر بر کسی پوشیده نیست و معترضان در این کشورها باید نسبت به توطئه های خارجی علیه هدف قرار دادن مقاومت، هوشیار باشند.

منبع: مهر

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۷۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شدید ماکرون از اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه

رئیس جمهور فرانسه که حمایت‌های یکجانبه وی از رژیم صهیونیستی زبانزد است، اعتراضات علیه جنگ غزه که اخیرا در دانشگاه‌های این کشور هم به شدت در حال گسترش است را شدیدا مورد انتقاد قرار داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از شرکت کنندگان در تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه به شدت انتقاد کرده و آنها را به رفتارهای یهودی ستیزانه متهم کرده است.

وی در مصاحبه با روزنامه‌های La Provence و La Tribune Dimanche گفت می‌داند که جنگ مردم را شوکه می‌کند، "اما جلوگیری از بحث هرگز به حل یک درگیری کمک نکرده است." ماکرون تظاهرکنندگان در دانشگاه‌های فرانسه را متهم کرد که از دسترسی دانشجویان یهودی به دانشگاه‌هایشان ممانعت می کنند. ماکرون معترضان را محکوم کرد که سعی کردند "با خشونت و محاصره" از منافع خود دفاع کنند.

روز جمعه، پلیس تحصن تظاهرکنندگان علیه جنگ غزه در سالن ورودی دانشگاه نخبگان پاریس را شکست. به دلیل این اعتراضات دانشگاه به طور موقت فعالیت خود را به عملیات آنلاین تغییر داد و بیشتر ساختمان ها بسته ماندند. همچنین از زمان طوفان الاقصی جنبش مقاومت فلسطین حماس علیه رژِیم صهیونیستی در 7 اکتبر و متعاقب آن آغاز جنگ غزه، تظاهرات مکرر ضد اسرائیلی در دانشگاه های دیگر فرانسه برگزار شده است و پلیس چندین بار وارد عمل شد.

تظاهرات علیه جنگ غزه به ویژه همچنین در ایالات متحده آمریکا گسترش یافته و در این کشور اعتراضات اکنون تقریباً در تمام شهرهای بزرگ دانشگاهی در حال برگزاری است. دانشجویان در بسیاری از نقاط کمپ های اعتراضی برپا کرده اند. شرکت کنندگان از دانشگاه های خود، از جمله، می خواهند که به روابط خود با اسرائیل و شرکت هایی که از اسرائیل حمایت می کنند، پایان دهند. بر اساس گزارش رسانه ها، در حال حاضر بیش از 2000 نفر در سراسر ایالات متحده در ارتباط با اعتراضات دستگیر شده اند.

اعتراضت مشابهی هم در شهرهای اروپایی برگزار شده و دانشگاه ها با اعتراضات دانشجویی برخورد متفاوتی دارند. در دانشگاه لوزان (UNIL) در سوئیس هم صدها نفر در تظاهرات روز شنبه علیه جنگ غزه شرکت کردند. آنها همبستگی خود را با گروهی از دانشجویان اعلام کردند که به گزارش خبرگزاری کیستون-SDA، از روز پنجشنبه سالن ورودی ساختمان دانشگاه را اشغال کرده‌اند. این گروه خواستار تحریم موسسات دانشگاهی اسرائیل و آتش بس فوری در نوار غزه است. در تظاهرات روز شنبه شعارهایی مانند «غزه، یونیل با توست» و «مرگ بر آپارتاید اسرائیل» سر داده شد. ریاست دانشگاه تاکنون بر گفت و گو با معترضان تکیه کرده است. قرار است روز دوشنبه نیز نشست دیگری میان فعالان و مدیریت دانشگاه برگزار شود.

همچنین اخیراً اعتراضات طرفدار فلسطین در دانشگاه هومبولت برلین برگزار شده است.

نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردناعتراضات ضد اسرائیلی به دانشگاه برلین کشیده شداعتراضات روز کارگر و مخالفت با جنگ غزه در سراسر آلمان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • انتقاد شدید ماکرون از اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق