Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@22:09:38 GMT

تفکیک حساب های شغلی از شخصی

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۸۲۳۱

تفکیک حساب های شغلی از شخصی

وکلا همانند سایر صنوف و شاغلان مشول پرداخت مالیات بر مشاغل هستند، از این رو براساس قانون، در پایان سال موظف به پر کردن اظهارنامه مالیاتی و اظهار تمام قراردادهای حق‌الوکاله‌های انجام شده هستند تا براساس آن مالیات سالانه بین ۱۰ تا ۲۵ درصد توسط سازمان مالیاتی دریافت شود.

عبدالرضا ارسطو، کارشناس امور مالیاتی/

وکلا همانند سایر صنوف و شاغلان مشول پرداخت مالیات بر مشاغل هستند، از این رو براساس قانون، در پایان سال موظف به پر کردن اظهارنامه مالیاتی و اظهار تمام قراردادهای حق‌الوکاله‌های انجام شده هستند تا براساس آن مالیات سالانه بین ۱۰ تا ۲۵ درصد توسط سازمان مالیاتی دریافت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وکیل‌هایی که مایل به پر کردن اظهارنامه مالیاتی نباشند مرتکب تخلف شده و مشمول فرار مالیاتی شده‌اند. کاهش فرار مالیاتی موضوع مهمی است و مسئولان به دنبال ایجاد راهکارهایی برای اخذ مبالغ مالیاتی هستند که از آن جمله می‌توان به قرار دادن دستگاه کارتخوان در دفاتر وکلا یا پزشکان اشاره کرد.

شناسایی درآمد وکلا براساس استفاده از دستگاه کارتخوان ایده خوبی است، اما در یک نگاه کلی می‌توان گفت راه‌های فرار از پرداخت مالیات بر اساس دستگاه کارتخوان وجود دارد. بی‌شک زمانی که قراردادهای حقوقی وکلا به صورت شفاف اظهار نشود و سیستم آنلاینی نتواند درآمدها را رصد کند، سازمان مالیاتی در شناسایی و دریافت مالیات دچار مشکل خواهد شد. بدیهی است هدف از نصب کارتخوان در دفاتر وکلا رصد تراکنش‌ها از طریق دستگاه پوز است، اما نواقص موجود می‌تواند منجر به انحراف از هدف شود. استفاده از کارتخوانی به نام فردی غیر از وکیل یا استفاده از کارتخوان اصناف دیگر همه و همه می‌تواند تشخیص درآمد وکلا را از سازمان مالیاتی بگیرد.

اگر وکلا یا پزشکان از از حساب شخصی فردی دیگر استفاده کنند یا وجه وکالت را به صورت نقد دریافت کنند، تشخیص و وصول مالیات با چالش‌هایی روبه‌رو خواهد شد و راه دور زدن‌های مالیاتی بسیاری را ایجاد می‌کند. از این رو ایجاد تمهیداتی در جلوگیری از فرار مالیاتی برخی از مشاغل اعم از وکلا یا پزشکان مستلزم افزایش نظارت بیشتر سازمان امور مالیاتی بر دستگاه‌های کارتخوان است؛ باید صحت دستگاه پوز به نام وکیل بررسی شود، هر چند این موضوع راهکاری سنتی است اما می‌تواند منجر به حل برخی از مسائل و مشکلات شود.

راهکار دیگری که نسبت به راهکار سنتی اعلام شده از دقت عمل بیشتری برخوردار است جداسازی حساب‌های بانکی شغلی از حساب‌های بانکی شخصی و اعلام آن به سازمان امور مالیاتی است. بررسی و رصد تراکنش‌ها از این طریق امکان بیشتری در شناسایی درآمدها ایجاد می‌کند و برداشت‌ها و واریزهای شخصی را از حساب‌های کاری جدا کرده و منجر به جداسازی حساب شخصی افراد از حساب‌های شغلی می‌شود؛ بنابراین با جمع آوری پوزهای بی‌هویت و قطع حساب‌های شخصی از حساب‌های شغلی ساماندهی مسائل مالیاتی به شکل بهتری دنبال می‌شود. بررسی حساب‌های شخصی با تراکنش‌های غیرمعمول و ایجاد قوانین برخورد با متخلفان با همکاری نهادهایی چون قوه قضائیه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد می‌تواند دریافت مالیات را از وکلا و سایر اصناف وارد فاز جدی‌تری کرده و درآمدهای قابل توجهی را برای کشور ایجاد کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مالیات وکلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از  سازمان امور مالیاتی، شاهین مستوفی سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور با اعلام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی‌های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های  ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۱ فروشی بالغ بر ۸۶۰  میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.

مستوفی افزود: این شخص مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های مالیاتی، صرفا مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ ابراز کرده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مؤدی در موعد مقرر قانونی در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی