Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است که قانون اساسی که آمریکایی‌ها برای عراق نوشته‌اند بر اساس قومیت‌محوری بوده و چالش‌‌آفرین شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن جلیلوند در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز در خصوص تحولات کشور عراق اظهار داشت: کشور عراق به تازگی از جنگی سنگین بیرون آمده و از سال 2003 تاکنون که حدود 15، 16 سال گذشته مردم انتظار برخورداری از زندگی متعادل با روالی منطقی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: اما کشمکش‌های قومیتی و دخالت قدرت‌های جهانی سبب شد ساختار عراق قوام لازم را پیدا نکند و نتواند توازن را برقرار کند به همین خاطر چنین مشکلاتی ایجاد شده است؛ از سوی دیگر فساد اداری و غارت مسئولان در عراق فراوان است.

وی گفت: کشور عراق به طور مداوم درگیر جنگ بوده است؛ پس از حمله آمریکا نیز داعش ظهور کرد و اجازه ساماندهی اوضاع را به سیاستمداران نداد در حالی که اگر پس از سال 2003 درگیری رخ نمی داد اوضاع عراق سامان می گرفت.

جلیلوند افزود: بهترین سیستم مدیریتی نیز اگر بر کشور عراق حاکم باشد نمی تواند این کشور را ساماندهی کند زیرا دخالت قدرتهای بزرگ، مردم عراق را عاصی کرده است.

وی بیان کرد: اعتراضات مردمی به این دلیل است که دولت نتواسته زندگی متعادلی برای مردم ایجاد کند همچنین کشمکش های قومیتی در این کشور وجود دارد.

این کارشناس مسائل بین‌المللی عنوان کرد: مردم عراق دیده اند که کردستان عراق اقلیمی خودمختار شده و سطح زندگی بالاتری از مناطق دیگر عراق دارد و جنوب عراق نیز منطقه ای نفت خیر است اما دچار مشکل است همچنین در این کشور سطح بیکاری بالا است و مسئولان هم نتوانستد اوضاع را ساماندهی کنند.

جلیلوند اظهار داشت: هرچند ممکن است مسئولان این کشور بسیار هم صاق باشند اما به طور متوالی درگیر جنگ بودند برهمین مبنا به راحتی نمی توان اوضاع کشور را سامان داد.

وی گفت: قانون اساسی که آمریکایی‌ها برای عراق نوشته‌اند و برگرفته از قانون اساسی لبنان است مشکلاتی دارد زیرا بر اساس قومیت محوری نوشته شده و احتمال چالش دارد بنابراین قوانین این کشور باید عوض شود و قدرتهای خارجی هم دست از سر عراق بردارند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: باید ساختار سیاسی- اقتصادی جدیدی برای عراق تعریف شود؛ البته خود مسئولان عراق هم نمی‌دانند چگونه به این سمت می‌روند ولی به سمت یکه سالاری نخواهد رفت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی

در تمام درگیری‌هایی میان گروه‌های مبارز فلسطینی شامل جهاد اسلامی، حماس و ... با رژیم صهیونیستی در طول ۲۰ سال گذشته عمده عملیات آفندی بود. به این معنا که اسرائیل بنا به دلایل واهی غزه را بمباران می‌کرد و گروه‌های فلسطینی از خاک غزه اقدام به شلیک راکت یا موشک می‌کردند، اما در ماجرای هفتم اکتبر شرایط بطور کلی عوض شد.

این بار حماس و جهاد اسلامی بعد از ۲ سال تمرین پنهانی اقدام به انجام عملیات از داخل و خارج از غزه و حتی در سرزمین‌های اشغالی ۱۳۴۸ کردند و به تمام اهداف خود دست پیدا کردند و توانستند ۱۳۶ صهیونیست را که در بین آن‌ها تعدادی از ژنرال‌های ارتش رژیم اشغالگر قدس هستند به اسارت در بیاورند.

طبیعی است که با این ضربه حیثیتی، راهبردی، روانی و امنیتی که اسرائیل در جریان عملیات طوفان الاقصی و تدوام مقاومت مردم غزه متحمل شده در درون ساختار سیاسی و نظامی این رژیم تنش بوجود آید و اولین آثار آن نصیب «آحارون هالیوا» رئیس شعبه اطلاعات نظامی اسرائیل «امان» شد که پس از ۳۸ سال حضور در ارتش به دلیل هفتم اکتبر مجبور به استعفا شد. 

تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی حاکی از آن است اکنون که رویارویی ارتش اشغالگر قدس با نیرو‌های مقاومت حماس و جهاد اسلامی به نیم سال رسیده و هیچکدام از اهداف تعیین شده از سوی رژیم صهیونیستی محقق نشده همچنان باید منتظر زلزله در ساختار نظامی و سیاسی اسرائیل باشیم.

رژیم اشغالگر قدس اکنون در وضعیتی قرار داد که نه توانسته است که به یک دستاورد راهبردی در غزه دست پیدا کند و نه درگیری‌ها پایان یافته است. از این رو به خوبی می‌توان دریافت که زمین پای صهیونیست‌ها لغزنده است و تمام بهانه‌های آن‌ها برای دستیابی به فرماندهان فلسطینی و از بین بردن آن‌ها در بیمارستان الشفا در غزه و خان یونس ناکام مانده، چون امکان ندارد در یک مساحت ۳۲۰ کیلومتری در مقیاس غزه، اسرائیل به پیروزی راهبردی برسد. این روز‌ها که بحث انجام عملیات نظامی در رفح مطرح است ناشی از آشفتگی بنیامین نتانیاهو در عرصه تصمیم گیری است، چون نخست وزیر رژیم صهیونیستی کاملا مطمئن است که حتی در صورت انجام عملیات نظامی در رفح به هیچ کدام از اهداف خود بجز کشتار مردم عادی و بی سلاح دست پیدا نخواهد کرد. به نظر می‌رسد هدف اصلی نتانیاهو در چنین شرایطی ادامه جنگ با امید است که پای ایران و آمریکا به میدان نبرد کشیده شود. 


در کنار این موضوع مقامات رژیم صهیونیستی که از دستیابی به نتیجه ناامید شدند این بار به فکر محاسبه از درون و انداختن تقصیر ناکامی‌ها به گردن رقبای خود شدند. از این رو می‌توان پیشبینی کرد که از این پس موضوع چالش و درگیری متقابل میان نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مخالفان خود به اوج خود خواهد رسید، اما آنچه که مسلم است اذعان به شکست و ناکامی است که در نهایت نتانیاهو مجبور به اعتراف به آن است.

دیگر خبرها

  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • بایدن تیک تاک را از پرتگاه ممنوعیت یا فروش پرت کرد
  • نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای