Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@08:23:37 GMT

قیصر؛ شاعر حرف‌های ناتمام

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۸۵۵۱

قیصر؛ شاعر حرف‌های ناتمام

حدود ساعت سه بامداد هشتم آبان ماه ۱۳۸۶ قیصر امین پور در بیمارستان دی تهران دار فانی را وداع گفت، بیمارستان دی شاهد وداع نویسندگان، شاعران و هنردوستان زیادی بود که آمده بودند تا با قیصر شاعر لحظه‌های ناب، شاعر حرف‌های ناتمام و شاعر همخانه با درد وداع کنند.

به گزارش ایسنا، بیستم اردی‌بهشت ماه ۱۳۳۸ در روستای گتوند از توابع شهرستان دزفول فرزندی دیده به جهان گشود که نام او را قیصر گذاشتند؛ او بعدها در وصف نام خود گفت: «و قاف حرف آخر عشق است آنجا که نام کوچک من آغاز می‌شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیصر امین پور تحصیلات متوسطه خود را در زادگاهش و سپس در دزفول گذراند؛ وی در سال ۱۳۵۷ در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران قبول شد و سپس آن را رها کرد و در سال ۱۳۶۳ در رشته مورد علاقه‌اش زبان و ادبیات فارسی پا به دانشگاه تهران گذاشت و تا دریافت درجه دکترا در این رشته ادامه تحصیل داد.

قیصر در سال ۱۳۵۸ در شکل‌گیری حوزه هنری و اندیشه اسلامی با دیگر دوستان خود همچون سلمان هراتی، سید حسن حسینی، یوسفعلی میرشکاک و جمعی دیگر سهم بسزایی داشت که بعدها آن‌ها را بنیان‌گذاران جوان حوزه نامیدند.

امین پور در طول جنگ تحمیلی بارها در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور یافت و در مناطق مختلف عملیاتی به شعرخوانی پرداخت، اشعار وی در زمینه دفاع مقدس جزو برترین آثار سروده شده است.

قیصر در تشویق و ترغیب شاعران جوان انقلاب نقش ارزنده‌ای داشت؛ وی علاوه بر تجربه تدریس در مقطع راهنمایی در سال‌های ۶۰ تا ۶۲ از سال ۶۷ به تدریس در رشته ادبیات در دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا مشغول شد.

امین پور درآخرین روزهای سال ۱۳۷۷ دچار سانحه تصادف و به‌شدت مجروح شد؛ شدت جراحات وارده به او به حدی بود که عمل‌های جراحی مختلفی بر روی او انجام شد و طی سال‌های بیماری دو کلیه‌اش را از دست داد و چندین سال تحت مداوای دیالیز قرار گرفت.

سرانجام حدود ساعت سه بامداد هشتم آبان ماه ۱۳۸۶ قیصر امین پور در بیمارستان دی تهران دار فانی را وداع گفت، بیمارستان دی شاهد وداع نویسندگان، شاعران و هنردوستان زیادی بود که آمده بودند تا با قیصر شاعر لحظه‌های ناب، شاعر حرف‌های ناتمام و شاعر همخانه با درد وداع کنند،‌ پیکر این شاعر در زادگاهش گتوند در استان خوزستان و در کنار مقبرهٔ شهدای گمنام این شهرستان به خاک سپرده شده است.

قیصر، زبان درد و رنج مردم روزگار خود بود و می‌توان روانی و شیوایی کلام، کاربرد قواعد و صنایع ادبی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های شعر فارسی برای سرودن را از مهم‌ترین ویژگی‌های شعر او دانست.

شاعرانگی قیصر پس از پایان حیات هم ادامه دارد

محمدعلی حضرتی پژوهشگر، شاعر و نویسنده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شعر و شخصیت قیصر می‌گوید: قیصر امین پور برخلاف بسیاری از هم‌نسلان خود، دوران شاعرانگی‌اش پس از پایان حیات هم ادامه دارد، چون همواره به‌دوراز حواشی، تبلیغات و تریبون‌ها شعر سرود، و پس از مرگش مجالی برای مرور اشعارش فراهم شد.

وی اضافه می‌کند: در مورد وجههٔ شاعری قیصر همین بس که «دکتر پورنامداریان» منتقد برجستهٔ کشور دربارهٔ او می‌گوید: «قیصر مسیر قله‌های شعر فارسی را گذرانده و در یک قدمی خط الرأس بود».

حضرتی خاطرنشان می‌کند: یکی از ویژگی‌های قیصر امین پور شاعرپروری اوست؛ شاعران خوب در عرصه ادبیات اندک هستند؛ اما شاعرانی که توانایی استعدادیابی و هدایت شاعران جوان را داشته باشند، انگشت شمارند و قیصر این چنین بود.

وی می‌گوید: قیصر پس از تغییر رشته از دامپزشکی به علوم اجتماعی در دانشگاه تهران، به معلمی روی آورد و بعد از پایان تحصیلاتش در مقطع دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، به معلمی و آموزش در دانشگاه‌ها پرداخت.

این شاعر اضافه می‌کند: توجه قیصر به هندسه کلمات به‌گونه‌ای بود که با یک تغییر جزئی می‌توانست شعر و داستان را دگرگون کرده و تعالی ببخشد.

وی بیان می‌کند: رساله دکترای امین پور با عنوان «سنت و نوآوری در شعر معاصر» بهترین رساله مقطع دکترا در سال ۷۷ انتخاب شد چراکه او در ادبیات و نظریه‌های ادبی دنباله‌رو هیچ‌کس نبود و همواره حرفی نو برای گفتن داشت.

حضرتی خاطرنشان می‌کند: علاوه بر همه این‌ها قیصر امین پور انسانی به‌غایت شریف بود و همه هنرهایش در قیاس با انسانیت و فروتنی وی ذره‌ای در برابر آفتاب است، انسانی به تمام معنی که روزگار ما به‌شدت نیازمند این وجهه از زندگی اوست.

به گزارش ایسنا، اشعار زنده‌یاد قیصر امین پور در ناخودآگاه اجتماعی مردم زمانه تأثیر داشته و دارد، او و شاعرانی همچون سید حسن حسینی و سلمان هراتی جریان جدیدی در ادبیات ایجاد و نظر طیف‌های مختلف اجتماعی را به سوی خود جلب کردند، شعر قیصر تلاقی جوشش و کوشش هنری است و همین امر سبب شده اشعار و ترانه‌های وی به‌گونه‌ای باشد که مخاطب حرفه‌ای و عام شعر از آن لذت ببرند و این اتفاقی است که روزگار ما به‌ندرت شاهد آن است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قیصر امین پور روز شعر و ادب فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استوری مشکوک ستاره ایرانی: پایان قصه ایتالیا!

به گزارش "ورزش سه"، امین اسماعیل‌نژاد قطر پاسور تیم ملی والیبال ایران که این فصل در تیم ورونای ایتالیا با سرمربیگری رادوستین استویچف بازی می‌کرد با انتشار یک استوری در صفحه شخصی خود در اینستاگرام خبر از ترک ایتالیا داد.

امین که فصل پر فراز و نشیبی را در این تیم پشت سر گذاشت با این استوری که منتشر کرد به احتمال فراوان دیگر به این تیم باز نخواهد گشت و مقصد دیگری را برای ادامه دوران ورزشی خود انتخاب کرده است.

چند تیم در لیگ برتر والیبال لهستان به دنبال او هستند و اگر مشکلی پیش نیاید از فصل آینده این قطر پاسور ملی‌پوش را در این لیگ و یکی از تیم‌های خوب لهستان خواهیم دید.

گفتنی است ورونا با امین اسماعیل‌نژاد دیشب در آخرین بازی خود در سوپرلیگای ایتالیا با شکست برابر لوبه عنوان ششمی این لیگ را کسب کرد.

دیگر خبرها

  • از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • به احترام «معلم» برپا ...
  • استوری مشکوک ستاره ایرانی: پایان قصه ایتالیا!
  • دختر شاعر فلسطینی مانند پدرش کشته شد
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • گرایی بازهم به تیم ملی کشتی دعوت نشد!
  • استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب