Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@17:12:34 GMT

کشف غاری در البرز با ۴۵ هزار سال قدمت

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۸۶۸۷

کشف غاری در البرز با ۴۵ هزار سال قدمت

کارشناس ارشد باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز گفت: با کاوش‌های باستان شناسی غار سُرهه که ۴۵ هزار سال قدمت دارد البرز وارد نقشه پارینه سنگی جهان شد.

به گزارش «تابناک». فرزان احمدنژاد در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ آقای حمید حریریان، باستان شناس هنگام دره نوردی در در اطراف دره روستای سُرهه از توابع شهرستان ساوحبلاغ یک پناهگاه صخره‌ای را شناسایی کرد که در بقایای حفاری های غیرمجاز بقایای ابزارهای سنگی مشاهده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: آقای حریریان مراتب را به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اطلاع داد که در بازدید میدانی کارشناسان باستان شناس مشخص شد پناهگاه مذکور با توجه به ابزارهای به دست آمده متعلق به دوران پارینه سنگی میانی و جدید است.

کارشناس ارشد باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز افزود: بنابراین در سال ۱۳۹۷ پرونده ثبتی پناهگاه صخره‌ای سُرهه آماده شد و در فهرست میراث ملی به ثبت رسید. سپس طی هماهنگی های به عمل آمده موزه نئاندرتال آلمان در دوسلدورف به عنوان اسپانسر کاوش در این غار اعلام آمادگی کرد و در نهایت از سویی پژوهشگاه میراث فرهنگی خانم دکتر الهام قصیدیان به عنوان سرپرست هیأت کاوش باستان شناسی پناهگاه صخره‌ای سُرهه معرفی شد و در مهر ماه امسال به مدت دو هفته کاوش های باستان شناسی در این محوطه انجام شد.

احمدنژاد گفت: ابزارهای یافته شده در این محوطه با تکنیک «لوالوا» که یکی از مهمترین تکنیک های ساخت ابزار سنگی در دوران پارینه سنگی میانی است ساخته شده، این نوع تکنیک ابزار سازی از ۱۲۵ هزار سال پیش تا ۴۵ هزار سال پیش ادامه داشته است، لذا دیرینگی (قدمت) این پناهگاه صخره‌ای حداقل ۴۵ هزار سال است که اگر از داده های به دست آمده از این پناهگاه آزمایش های سالیابی دقیقه انجام شود، ممکن است تاریخ‌گذاری کهنتر نیز باشد.

وی گفت: به همین منظور و با توجه به اهمیت موضوع تعدادی از داده ها همچون ذغال وقایع استخوان های سالم و سوخته شده و خاک اطراف آنها برداشت شد در لوله های محافظ قرار داده شد و امیدواریم که بتوان با صدور مجوز برای تعیین قدمت تخصصی داده ها در آزمایشگاه ماینس آلمان تاریخ دقیق و قطعی دادگاه ها مشخص شود زیرا فقط آزمایش های تخصصی گاهنگاری قطعی امکان تاریخ گذاری دقیق این محوطه وجود دارد، شاید این محوطه دیرینگی ۷۰ هزار ساله و حتی ۱۲۰هزار ساله داشته باشد.

کارشناس ارشد باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز افزود: اهمیت این اکتشاف پناهگاه صخره‌ای سُرهه در این است که استان البرز و فلات مرکزی ایران به نقشه پارینه سنگی جهان افزود شده و دیرینگی استان که تا پیش از این مربوط به دوره نوسنگی و حدود ۹ هزار پیش بود اکنون حداقل ۴۵ هزار سال پیش باشد.

احمدنژاد ابراز امیدواری کرد که مسئولان وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اجازه ارسال نمونه ها برای آزمایش دقیقه را بدهند و مسئولان استانی نیز بودجه ای برای بررسی تخصصی دوران پارینه سنگی اختصاص دهند زیرا این پناهگاه تنها سایت پارینه سنگی نیست و با یک بررسی تخصصی احتمال شناسایی سایت های دیگری نیز بسیار زیاد است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سعد حریری عبدالله قرداش مطرب کیهان کلهر خلیل آقایی ابوعزرائیل خانه پدری استان البرز میراث فرهنگی باستان شناسی کشف غار غار باستانی سعد حریری عبدالله قرداش مطرب کیهان کلهر خلیل آقایی ابوعزرائیل خانه پدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است

داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تله کابین تاق بستان، گفت : پاییز سال گذشته دفتر امور پایگاه‌های جهانی و ملی وزارت میراث فرهنگی پس از بررسی‌های انجام شده مخالفت خود را با اجرای تله کابین در تاق بستان اعلام کرد، اما بدنبال آن از طریق استان رایزنی‌هایی با وزارتخانه صورت گرفت تا یک نظر قطعی و نهایی را برای همیشه در خصوص این پرونده اعلام کنند. 

وی افزود: در نهایت مسئولین وزارت میراث فرهنگی از شهرداری کرمانشاه درخواست کردند تا مشاور پروژه جزییات سه مسیر پیشنهادی خود را برای احداث تله کابین در تاق بستان در اختیار دفتر ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارتخانه قرار دهد تا آنها نیز کار کارشناسی دقیقی روی این پروژه داشته باشند و نظر نهایی خود را اعلام کنند. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان با تاکید براینکه پروژه تله کابین کرمانشاه در وزارت میراث فرهنگی هنوز در حال کارشناسی است، گفت: آخرین نشست بین مدیرکل ثبت و حریم آثار وزارت میراث فرهنگی با کارشناسان و مشاوران شهرداری کرمانشاه هفته گذشته برگزار و مقرر شد یک اصلاحیه نهایی را روی نقشه پروژه داشته باشند و آن را دوباره به وزارت میراث فرهنگی تحویل دهند. 

وی خاطرنشان کرد: مسئولین وزارت میراث فرهنگی در تلاش هستند تا راهکاری برای اجرای این پروژه پیدا کنند که البته این امر مستلزم ارائه جزییاتی دقیق از نقشه مسیر‌های پیشنهادی شهرداری برای احداث تله کابین است. 

فرمانی تاکید کرد: معتقدیم پروژه‌ای مانند تله کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند و از آن هم حمایت خواهیم کرد، اما در صورتی که هرکدام از مسیر‌های پیشنهادی بخواهد مانعی برای ثبت جهانی تاق بستان باشد، قطعا با آن مخالفت خواهیم کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • نشست خبری مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز آغاز شد
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه