Web Analytics Made Easy - Statcounter

دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از قطعنامه‌ای مربوط به مرحله جدید تحقیقات برای استیضاح دونالد ترامپ که احتمالاً روز پنجشنبه در صحن این مجلس مطرح خواهد شد، رونمایی کردند.

به نوشته پایگاه هیل، به موجب این قطعنامه قرار است پرونده این دموکرات‌ها برای تحقیقات مربوط به استیضاح دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بعد از چند هفته شنیدن شهادت‌های شاهدان در پشت درهای بسته، به صورت علنی‌تری مطرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قطعنامه از سوی جیم مک‌گاورن، رییس کمیته قوانین در مجلس نمایندگان آمریکا رونمایی شده و به شرح برنامه‌های جلسات استماع علنی کمیته اطلاعاتی و انتشار شهادت‌های شاهدین می‌پردازد.

این قطعنامه همچنین به جمهوریخواهان اجازه می‌دهد که درخواست خود را برای دسترسی به اسناد و شهادت‌های شاهدین مشابه با تحقیقات قبلی برای استیضاح رییس جمهور مطرح کنند اما دموکرات‌های کمیته اطلاعاتی همچنان این قابلیت را دارند که مانع اجرای درخواست‌ها شوند.

کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه یکسری رویه‌ها را برای جلسات استماع خودش در راستای استیضاح رییس جمهور در زمان بعد از طرح قطعنامه منتشر کرد. این فرآیندها به رئیس جمهور و وکیلش اجازه می‌دهد در جلسات استماع حاضر شود، از شاهدین سوال بپرسد و اسناد و مدارک خودش را ارائه دهد. انتظار می‌رود که قطعنامه مذکور روز سه‌شنبه در صحن مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شود.

تاکنون تنها اکثر دموکراتها به جز تعداد معدودی از تحقیقات مربوط به استیضاح دونالد ترامپ از زمان آغاز مرحله‌ مقدماتی آن در ماه گذشته میلادی حمایت کرده‌اند و احتمالا قطعنامه مذکور به آسانی تصویب خواهد شد.

با این حال مخالفان استیضاح ترامپ نسبت به تبعات چنین استیضاحی اظهار نگرانی کردند.

جفرسون وان درو، یکی از دموکرات‌های مخالف استیضاح ترامپ گفت که به قطعنامه مذکور رای منفی خواهد داد.

در عین حال دبیر مطبوعاتی کاخ سفید به این قطعنامه واکنش نشان داد و گفت: قطعنامه مذکور فرآیند قانونی لازم را برای دولت آمریکا در نظر نمی‌گیرد.

استفانی گریشام دبیر مطبوعاتی کاخ سفید در بیانیه‌ای اظهار کرد: این قطعنامه اصلا این حقیقت اساسی که دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا برای دولت اساسی‌ترین حقش برای برخورداری از یک فرآیند قانونی درست را قائل نیستند تغییر نمی‌دهد.

گریشام عنوان کرد: این قطعنامه تایید می‌کند که فرآیند استیضاح دونالد ترامپ از همان ابتدا نامشروع بوده زیرا فاقد یک مجوز مناسب بر مبنای رای‌گیری است.

قطعنامه مذکور به چند کمیته کنگره اجازه می‌دهد تحقیقاتشان را به منظور فراهم آوردن یک مبنای کافی برای مجلس نمایندگان برای اعمال حق خود طبق قانون اساسی برای استیضاح ترامپ تکمیل کنند.

این قطعنامه در عین حال فهرستی از قانونگذاران را ارائه می‌دهد که می‌توانند از شاهدان در جریان جلسات استماع پرسش و پاسخ داشته باشند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه جدید، هیئت رئیسه سِنی متشکل از مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان منتخب، جلسات را اداره خواهد کرد و این هیئت رئیسه مسئولیت مراسم تحلیف را برعهده دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روز جمعه 21 اردیبهشت 1403، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف 45 منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف 245 نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در 11 اسفند 1402 مشخص شده و قرار است این افراد به مدت 4 سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد 1368 از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

1330

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

1330

زاهدان

وحید احمدی

1331

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

1331

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

1331

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

1332

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

1333

زاهدان

کامران غضنفری

1335

تهران

مصطفی مطورزاده

1335

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

1335

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

1335

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

1336

رشت و خمام

علی امامی‌راد

1336

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

1336

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

1336

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

1337

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

1338

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

1338

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

1338

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

1339

بوشهر، گناوه و دیلم

 

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

1368

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

1368

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

1368

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

1367

تهران

محسن فتحی

1366

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

1365

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

1365

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

1364

پیرانشهر

علی خضریان

1363

تهران

محمد سرگزی

1363

زابل

مهدی فلاح

1363

رشت و خمام

فاطمه جراره

1363

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

1362

اهواز

محمد خوش سیما

1362

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

1362

مبارکه

ابراهیم رضایی

1361

دشتستان

مصطفی پوردهقان

1361

اردکان

بهشید برخوردار

1360

زرتشتیان

ولی داداشی

1360

آستارا

 

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در 21 اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف 45 نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید سرکوب معترضان حامی فلسطین شد
  • خط و نشان کشیدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای دانشجویان حامی فلسطین
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار لغو روادید دانشجویان معترض شد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین