Web Analytics Made Easy - Statcounter

پناهیان گفت: افراد هیأتی یک زندگی معنوی را دنبال و در محفل مؤمنانه هیأت یک سبک و روش زندگی را دریافت می‌کنند که می‌توانند جامعه اسلامی ایده‌آل و در نهایت تمدن نوین اسلامی را شکل دهند.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در ویژه برنامه روایت هیأت که از شبکه افق پخش شد، طی سخنانی در تبیین موضوع «هیأت در نظام اندیشه دینی» با اشاره به تفاوت‌هایی که میان هیأت و مراسم‌های مذهبی وجود دارد، اظهار کرد: مصداق کامل‌تر هیأت محفل مؤمنانه‌ای است که به صورت کانون شکل پیدا کرده و فراتر از مناسبت‌ها موجب گردهمایی افراد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه بسیاری از مراسم‌های عزاداری بزرگ را نمی‌توان هیأت نامید، اضافه کرد: ارتباط در یک هیأت به صورتی رفیقانه و صمیمانه است که افراد فراتر از یک تشکیلات با یکدیگر ارتباط دارند و می‌توان گفت که تشکیلات کلمه ضعیفی برای هیأت است.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: هیأت پیوندی میان افراد است که این پیوند از رابطه افراد با امام برگرفته است و افرادی که از این ارتباط بهره‌مند هستند در یک خانواده معنا پیدا می‌کنند.

وی هیأت را تجلی‌گاه حزن و شادی قلب امام زمان (عج) دانست و عنوان کرد: ارتباط قلبی که در هیأت میان افراد پدید می‌آید گاهی از رابطه خانوادگی نیز فراتر می‌رود به همین علت می‌توان گفت که خانواده در هیأت به بنیان قوی‌تری می‌رسد.

پناهیان با اشاره به اینکه هیأت فقط مکانی برای توسل به اهل‌بیت (ع) نیست، ادامه داد: هیأت نظامی است که روزی در سطح جهان گسترش خواهد یافت و این نظام ناشی از رابطه اعضای یک امت با یکدیگر است که در اثر ارتباط امت با امام شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه هیأت شبکه‌ای عاطفی، اعتقادی و عمیق با سلایق و نگاه‌های افراد مختلف است، مطرح کرد: مسجد هم اگر به کارکرد حقیقی خود برسد می‌تواند نقش هیأت را ایفا کند، اما میان مسجد و هیأت همان فاصله‌ای وجود دارد که میان زیارت امام حسین (ع) و زیارت کعبه مشاهده می‌شود.

مدیر مدرسه علمیه دارالحکمه تهران با تاکید بر اینکه مسجد با هیأت می‌تواند به جایگاه اصلی خود برسد، گفت: افراد هیأتی در کنار یکدیگر یک زندگی معنوی را دنبال و در محفل مؤمنانه هیأت یک سبک و روش زندگی را دریافت می‌کنند که با استفاده از این سبک می‌توانند جامعه اسلامی ایده‌آل و در نهایت تمدن نوین اسلامی را شکل دهند.

وی خاطرنشان کرد: ما هنوز در معرفی و تبیین هیأت نتوانستیم به جایگاه مورد نظر برسیم به همین علت افراد متوجه نیستند که بدون هیأت تنها می‌شوند و زندگی فردی خواهند داشت درحالی‌که در هیأت زندگی اجتماعی معنا پیدا می‌کند.

پناهیان با اشاره به اینکه هیأتی بودن در مراحل مختلف زندگی افراد به صورت مستقیم تاثیرگذار است، مطرح کرد: مساجد نمی‌توانند همه کارکرد‌های هیأت را داشته باشند به همین علت ما باید به هیأت‌هایی که در محلات تشکیل و توسط جوانان به خانه‌ها نفوذ می‌کند نگاهی ویژه داشته باشیم، خدمتی که هیأتی‌ها برای اهل‌بیت (ع) به صورت داوطلبانه ارائه می‌دهند نسبت به خدماتی که در مساجد ارائه می‌شود رنگ و بوی متفاوتی دارد.

وی از روضه به‌عنوان ریشه و اصل هیأت نام برد و عنوان کرد: جوانان هیأتی برای کارآفرینی و ازدواج خود با مشکل روبرو نمی‌شوند چراکه به یکدیگر کمک می‌کنند و در کنار هم هستند.

پناهیان با بیان اینکه هیأت‌ها قدرت شجاعت را به رزمندگان منتقل می‌کردند، تصریح کرد: فرهنگ جبهه را هیأت به رزمندگان منتقل کرد و هر فردی که هیأتی‌تر بود در جبهه نقش مهم‌تری را ایفا می‌کرد.

وی در پایان گفت: کلنا عباسک یا زینب (س) فقط یک شعار اجتماعی نیست، بلکه ناله‌ای است که از میان هیأتی‌ها بلند می‌شود و بر دل مردم عموم جامعه می‌نشیند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حجت الاسلام پناهیان هیئات مذهبی شبکه افق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۳۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند

حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ضمن تبریک روز استاد اظهار کرد: اولین معلم بر اساس آموزه‌های معرفتی، دینی و قرآنی خداوند است.

وی افزود: پیامبر خودشان را معلم می‌دانند، معلمان باید این ویژگی را حفظ کنند و با ابعاد مختلف شخصیتی که دانشجو را پرورش می‌دهند، بتوانند ارتباط و شان را در دل دانش آموز بنشانند؛ چرا که به این امر بیش از گذشته احتیاج داریم و در این مسئله مهم‌ترین نقش را معلمان دارند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 
حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: معلمان با وجود مشکلاتی که خارج از مدرسه و دانشگاه دارند و ذهنشان را درگیر کرده است، اما نباید هیچ زمانی از ایجاد امید و نشاط و آموزش و هیجان کلاس غافل شوند.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: هر چه اثر معلم در متعلم بیشتر باشد، بزرگی یک معلم را می‌رساند، برخی از معلمان ممکن است محتوای آموزشی را خوب منتقل کنند، اما در حوزه‌های دیگر اثر کمتری بگذراند. اما معلمی که علاوه بر تدریس تخصص خود به ارائه آموزه‌های زندگی هم می‌پردازد باعث ایجاد علاقه به درس در دانش آموز و دانشجو و شکل گیری ارتباط میان آنها با خداوند، جامعه، خانواده، امید به آینده، افزایش اعتماد به نفس و شجاعت و جسارت خواهد شد.

حجت الاسلام رستمی گفت: مجموعه‌های مختلف مدیریتی، سیاستگذاری، قانون‌گذاری، ارکان جوامع، جریان رسانه ها، گروه‌های فرهنگی و مرجع باید به بحث تکریم شهر معلم توجه کنند. به نظرم در این موضوع اگر آموزش و پرورش را آینده کشور بدانیم، باید گفت معلمان آینده سازان کشور هستند. هر کسی خارج از بدنه آموزش و پرورش به این موضوع توجه کند و مسئولیت خود را بشناسد، بداند که نقش دهی و فرصت دهی به معلم همان فرصت دهی به آینده سازی کشور خودش خواهد بود.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: از ۵ سالگی همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه رفتم، برادر بزرگ‌تر بوده در کردستان عراق شهید شد و قبل از مرگشان به بنده سرود خمینی‌ای امام را یاد داد، در آن زمان معلمی به نام آقای نوروزی داشتیم که در اوقات فراغت بنده را صدا می‌زد و می‌گفت رستمی شعر خمینی‌ای امام را بخوان، پس از پایان سرود نمره ۲۰ را که آن زمان برایمان خیلی ارزشمند بود می‌گرفتیم.

حجت الاسلام رستمی گفت: انسان در هر مقطعی از زمان دارای معلم است، حتی دوره‌ای پدر و مادر هر فردی به عنوان معلم محسوب می‌شوند. در آن زمان آقای گل محمدی معلم ابتدایی درس علوم بندت بودند، اما قواعد نماز را هم یاد می‌دادند و با توجه به اینکه ۴۰ سال از طلبگی بنده گذشته، اما همچنان نکات نمازی که ایشان فرمودند را به یاد دارم.

وی در پایان اضافه کرد: امام راحل به نوعی آموزه‌های تربیتی و جریان ترقی که در کشور راه انداختند، نسل ما به عنوان معلم می‌تواند به آن ارزش‌ها افتخار کند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است
  • معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند
  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین
  • سابقه دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی