Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلنا نوشت: بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف گفت: ۲۶۳ نفر از فارغ‌التحصیلان و نخبگان ایرانی از ۲۰ دانشگاه و ۳۸۲ نفر از نخبگان از ۱۰۰ دانشگاه که در مجموع بیش از ۶۰۰ نفر می‌شوند، از دانشگاه‌های تراز اول جهان به ایران بازگشته‌اند. علاوه بر اینها، ۳۲۰ نفر از ۲۰۰ دانشگاه برتر و ۲۹۸ نفر از ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان به ایران برگشته‌اند که در کل ۱۲۸۰ نفر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره بررسی این آمار توسط بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: این آمار مجموع همه آمارهایی است که ما از بازگشت نخبگان در دست داریم. ما به همراه بنیاد ملی نخبگان به طور مرتب به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گزارش بازگشت نخبگان را ارائه می‌دهیم. تاکنون درخواست همکاری ۴۸۲۰ نفر از این دسته از متخصصان و نخبگان با مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری تایید شده است که از این  تعداد ۱۷۰۰ نفر سخنرانی و کارگاه تخصصی در داخل کشور داشته‌اند.

صلواتی درباره میزان کمک‌هزینه یا سطح پرداخت در مقاطع پسادکتری و استادیاران تازه پیوسته به هیات‌علمی دانشگاه گفت: در حال حاضر میانگین دریافت یک استادیار پایه یک دانشگاه حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ تا ۵ میلیون تومان است، لذا هر کس که از هر جای دنیا به ایران برگشته باشد و بخواهد در دانشگاه استخدام شود، همین حقوق را دریافت خواهد کرد.

عضو پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف افزود: آن دسته از فارغ‌التحصیلان و نخبگانی که به ایران می‌آیند، برای بررسی مدارک تحصیلی و علمی خود و طی کردن مراحل اداری باید در یک بازه زمانی یک تا ۲ ساله منتظر بمانند که بتوانند در فرایند جذب متمرکز هیات علمی وزارت علوم جذب شوند. از این رو طرح حمایت از متخصصان بازگشتی معاونت علمی تا زمانی (حدود ۲ سال) که این افراد بتوانند به عنوان عضو هیات‌علمی جذب دانشگاه شوند، برای این‌که انگیزه و استعداد آنها هدر نرود و بتوانند فعالیت آموزشی یا پژوهشی انجام دهند و همچنین زمینه جذب آنها تسهیل شود، از آنها در قالب طرح پسادکتری حمایت می‌کند و حقوق استادیار پایه یک دانشگاه را به آنها می‌دهد.

وی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم نیروهای ارزشمند و سرمایه‌های انسانی‌مان را نگه داریم، باید انگیزه لازم را برای آنها ایجاد کنیم. به عنوان مثال، نمی‌شود انتظار داشت در حالی که در کشورهای همسایه یک شخص چند برابر داخل ایران حقوق می‌گیرد، نیروهای متخصص به مهاجرت تمایل پیدا نکنند. از طرفی، ضرورت دارد به مکانیزم‌های جبرانی، شایسته‌سالاری و مسائل انگیزشی در اعضای هیات‌علمی نیز به صورت ویژه‌ توجه شود.

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران گفت: اگر صرفا انگیزه‌ها و مکانیزم‌های مالی را در نظر بگیریم، باید در نظر داشته باشیم که انگیزه‌های مالی داخل کشور، با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، غیرجذاب هستند. برای جذاب کردن حضور و فعالیت متخصصان و سرمایه‌های انسانی باید فکری اساسی کرد. در این راستا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در زمینه جذب و بازگشت نخبگان داخل و خارج از کشور فعالیت‌هایی انجام می‌دهند. به نظر من، وزارت علوم نیز هرچه سریع‌تر باید فکر و چاره‌ای اساسی برای موضوع جذب و نگهداشتن اعضای هیات‌علمی و به‌خصوص سرمایه‌های پژوهشی داخل کند و در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشد.

کد خبر 460954 برچسب‌ها بنیاد ملی نخبگان نخبگان مهاجرت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بنیاد ملی نخبگان نخبگان مهاجرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه حمایت دانشجویان ایرانی از خیزش دانشجویان در جهان/ دانشجویان شریف تجمع کردند+ فیلم

تجمع دانشگاهیان دانشگاه شریف در همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین ظهر امروز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تحصن و اعتراض دانشگاهیان به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت‌های آمریکا از این نسل‌کشی از دانشگاه‌های آمریکا آغاز شد و این خیزش به دانشگاه‌های سراسر دنیا گسترش یافته و ادامه دارد.

تظاهرات گسترده دانشجویان علیه تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه از دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز شد، در مدت کوتاهی به چهل دانشگاه دیگر در آمریکا و سایر کشور‌ها از جمله فرانسه، کانادا و استرالیا نیز سرایت کرده است. علاوه بر این، مردم برخی از کشور‌های جهان همچون اسپانیا، ژاپن، یونان و آلمان با گذشت ۲۰۵ روز از این جنایت‌ها، در حمایت از فلسطین دست به اعتراض زدند؛ اعتراضاتی که احتمال بازداشت و دستگیری نتانیاهو به‌عنوان جنایتکار جنگی از سوی سازمان ملل را تقویت کرد.

دانشجویان دانشگاه‌ها کشورمان نیز در حمایت از این خیزش جهانی برای محکومیت رژیم صهیونیستی تجمعات اعتراضی برگزار کرده و جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

ظهر امروز نیز در ادامه این تجمعات اعتراضی در حمایت از خیزش دانشجویان جهان، دانشگاهیان و دانشجویان دانشگاه شریف تجمع کردند وضمن حمایت از خیزش دانشجویان جهان و ادامه این اعتراضات، نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کردند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی     دانشجویان شریف پای کار آزادی‌خواهان جهان هستند   دانشجویان دانشگاه شریف در این تجمع اعلام کردند که از آزادی خواهان جهان حمایت می کنند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی    

دیگر خبرها

  • ادامه حمایت دانشجویان ایرانی از خیزش دانشجویان در جهان/ دانشجویان شریف تجمع کردند+ فیلم
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • فوری؛ سهمیه ایران در لیگ نخبگان مشخص شد
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری